fbpx
CinemaTFCinema

5 κλασικές ταινίες που θα σε βάλουν στο κλίμα των Χριστουγέννων

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ διαφορετικά. Κανείς δεν ξέρει -προς το παρόν- πού και πώς θα τα περάσει και αν θα έχει την ευκαιρία να κάνει αυτά που συνηθίζει τις γιορτινές μέρες. Ένα από τα ελάχιστα πράγματα όμως που θα μείνουν και φέτος ίδια, είναι όλες εκείνες οι χριστουγεννιάτικες ταινίες που κάθε χρόνο καταφέρνουν και μας βάζουν στο κλίμα των εορτών. Ας πάμε να δούμε μαζί πέντε κλασικές ταινίες που επιβάλλεται να προβληθούν σε κάθε σπίτι τον επόμενο μήνα.

1. The Nightmare Before Christmas (1993) του Tim Burton

Η μοναδική ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που μπορεί να προβληθεί και την περίοδο του Halloween, αλλά και τα Χριστούγεννα. To The Nightmare Before Christmas του Tim Burton περιγράφει την ιστορία του Jack Skellington, βασιλιά της πόλης του Halloween, ο οποίος ψάχνοντας το κάτι διαφορετικό, ανακαλύπτει την πόλη των Χριστουγέννων. Αν και οι προθέσεις του δεν είναι κακές, δεν πιάνει το νόημα των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα να απαγάγει τον Άγιο Βασίλη και να τρομάζει τα παιδιά. Σίγουρα η πιο αλλόκοτη, εορταστική ταινία που μπορείτε να δείτε, αλλά λογικά δεν περιμένατε κάτι άλλο από τον Tim Burton. Όσο αλλόκοτη θα τη βρείτε όμως στην αρχή, τόσο υπέροχη θα καταλήξετε να τη θεωρείτε. Τα λεπτά θα περνάνε και θα σας συνεπαίρνει η μουσική και τα τραγούδια του Danny Elfman.

2. Hοme Alone (1990) του Chris Columbus

Το Home Alone είναι πιθανότατα η πιο εμβληματική, χριστουγεννιάτικη ταινία που φτιάχτηκε ποτέ. Αν δεν είναι αυτή, τότε δεν ξέρουμε ποια είναι. Ο Kevin McCallister μένει μόνος του στο σπίτι καθώς οι γονείς και η υπόλοιπη οικογένεια του τον ξεχνάνε τιμωρημένο στη σοφίτα. Την συνέχεια την γνωρίζετε όλοι. Σίγουρα θα το πετύχετε στην τηλεόραση κάποια από τις επόμενες γιορτινές μέρες.

3. Elf (2003) του Jon Favreau

O Jon Favreau, ο άνθρωπος πίσω από το Iron Man, το remake του Lion King, το Τhe Jungle Book αλλά και το The Mandalorian, είχε χαρίσει στο σινεμά μία από τις πιο διασκεδαστικές ιστορίες των Χριστουγέννων πίσω στο 2003. O Will Ferrell υποδύεται τον Buddy, ο οποίος μεγαλώνει ως ξωτικό στον Βόρειο Πόλο, αλλά ανακαλύπτει πως τελικά είναι άνθρωπος. Ξεκινάει, λοιπόν, ένα ταξίδι για να βρει τον πατέρα του στην Νέα Υόρκη. To Elf είναι μια ταινία-υπενθύμιση για το πόσο όμορφα είναι τα Χριστούγεννα και πως ο ενθουσιασμός των ανθρώπων για αυτά είναι απόλυτα δικαιολογημένος. Ο Ferrell βρίσκεται στο στοιχείο του. Αν τον μισείς, μείνε καλύτερα στο Home Alone.

4. It’s a Wonderful Life (1946) του Frank Capra

Το It’s a Wonderful Life του Frank Capra, μια ταινία σταθμός για το κλασικό Hollywood και την έβδομη τέχνη γενικότερα, είναι απαραίτητο να προβληθεί τουλάχιστον μια φορά σε κάθε σπίτι τις γιορτές. Η ταινία περιγράφει την ιστορία του George Bailey, ενός αυτοκτονικού επιχειρηματία που η κακή του τύχη τον έχει οδηγήσει να πιστεύει πως δεν θα έπρεπε καν να έχει γεννηθεί σε αυτόν τον κόσμο. Λίγο πριν βάλει τέλος στη ζωή του, ένας άγγελος εμφανίζεται για να του δείξει τι θα συμβεί στην οικογένεια και τους φίλους του αν δεν είχε υπάρξει ποτέ. Ο θρυλικός James Stewart παραδίδει μαθήματα υποκριτικής σε μια ιστορία για την σημασία της ζωής και της οικογένειας. Μπορεί να μην είναι όσο ανάλαφρη όσο οι υπόλοιπες, αλλά παραείναι σημαντική για να μην αναφερθεί.

5. Love Actually (2003) του Richard Curtis

Όχι και η πρώτη μας επιλογή, αλλά αυτή η λίστα αποτέλεσε μια καλή πρόφαση για να παραδεχτούμε κάποια πράγματα για το Love Actually. Πρώτον, είναι μία από τις ελάχιστες σπονδυλωτές ταινίες που λειτουργούν σωστά. Καμιά από τις ιστορίες της ταινίας δεν πέφτει σε δεύτερη μοίρα και δεν χάνεται μέσα στις υπόλοιπες. Η χριστουγεννιάτικη κομεντί του Richard Curtis μπορεί να έχει cheesy διαλόγους και κλισέ σκηνές, αλλά καταφέρνει με χαρακτηριστική ευκολία να μεταφέρει το πνεύμα των Χριστουγέννων στα μάτια κάθε “ένοχου” θεατή που το έχει στη λίστα των “guilty pleasures” του. Μη προσπαθήσεις να αντισταθείς, όλοι ξέρουμε πως θα το δεις και φέτος.

5
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *