fbpx
#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙARCH & the City

Οι Κ&Κ μάς δείχνουν πού θα ήθελαν να περάσουν την καραντίνα και πού την πέρασαν στην πραγματικότητα

Οι μέρες τις καραντίνας για άλλους πέρασαν γρήγορα και σε άλλους φάνηκαν αιώνας. Σίγουρα όλοι περάσαμε από τη φάση που θέλαμε να γκρεμίσουμε το σπίτι και να το φτιάξουμε απ την αρχή. Πώς, όμως, πέρασαν το διάστημα του εγκλεισμού δύο αρχιτέκτονες;

Μιλήσαμε με τις Κ&Κ, ή αλλιώς Κορίνα Φιλοξενίδου και Κατερίνα Κοτζιά. Οι δυο τους, μάς αποκάλυψαν πού πέρασαν το διάστημα της καραντίνας, αλλά και πού θα ήθελαν να το περάσουν. Αν, φυσικά, τους δινόταν η ευκαιρία να διαλέξουν.

Λίγα λόγια για το αρχιτεκτονικό γραφείο Κ&Κ:

Πρόκειται για ένα από τα πλέον καταξιωμένα αρχιτεκτονικά γραφεία της πόλης που δημιουργήθηκε το 2000. Στόχος του γραφείου είναι η δημιουργία χώρων με δυνατή και καθαρή ταυτότητα, με μια πειραματική διάθεση που ενθαρρύνει τη διάδραση και τη συμμετοχή των χρηστών. Οι Κ&Κ Architects έχουν ξεχωρίσει, ανάμεσα σε άλλα, και για το ταλέντο τους στην επιμέλεια και τον σχεδιασμό εκθέσεων αρχιτεκτονικής. Φέτος συμπληρώνουν 20 χρόνια από την ίδρυσή τους.

View this post on Instagram

“Η αρχιτεκτονική εγκατάσταση της έκθεσης για τον Δ.Α. Φατούρο δημιουργείται ως αθροιστική δομή από την επανάληψη μιας μονάδας. Η γεωμετρική δομή περιέχει ως δυνατότητες πολλές εναλλακτικές διάταξης των μονάδων – ίσως: μια μεταφορά στον χώρο της Έκθεσης της δυναμικής του πολυδύναμου έργου του Φατούρου, όπου κάθε φορά παρουσιάζεται ως ‘τελική’ μία μόνο από τις εκδοχές, που η ίδια η δομή του παράγει. Έτσι η σύνθεση παραμένει τυχαίο στιγμιότυπο από τη διαδικασία εξέλιξης ενός project που βρίσκεται σε συνεχή μετασχηματισμό.” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Αρχιτέκτονες: Κατερίνα Κοτζιά, Κορίνα Φιλοξενίδου / K&K ARCHITECTS Η συμμετοχή περιλαμβάνεται στο τελευταίο τεύχος των ΔΟΜΩΝ ‘Αρχέτυπα’. #domés #domésarchitecturalreview #architecture #greece #archetypes

A post shared by DOMa (@doma.archi) on

Ποιο είναι, λοιπόν, το μέρος πού πέρασε η ομάδα των Κ&Κ την καραντίνα; Μα φυσικά, το αρχιτεκτονικό τους γραφείο.

Οι Κ&Κ μας εξηγούν που θα ήθελαν να περάσουν την καραντίνα και που την πέρασαν στην πραγματικότητα

Αν προσέξει κανείς, ανάμεσα στις ρωγμές της πλάκας του ακαλύπτου όπου η άνοιξη κάνει την εμφάνισή της βρίσκονται διάσπαρτα μπαλάκια του τένις. Μια πρωταθλήτρια που η καραντίνα της στέρησε τις προπονήσεις, κατοικεί στο κτίριο που βρίσκεται το γραφείο μας στο κέντρο της πόλης. Μια φορά την εβδομάδα προπονείται στην ταράτσα.

Και πού θα δεχόντουσαν μετά χαράς να περάσουν άλλους δύο μήνες;

Οι Κ&Κ μας εξηγούν που θα ήθελαν να περάσουν την καραντίνα και που την πέρασαν στην πραγματικότητα

Ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στο Μιλάνο, στον χώρο που λειτουργούσε μια εκκλησία του 16ου αιώνα, φιλοξενεί εντός του ένα γήπεδο τένις, μια εγκατάσταση του Αμερικανού καλλιτέχνη Asad Raza. Δεν χρειάζεται να είσαι πρωταθλήτρια για να εκτιμήσεις διαφορετικά αυτό το χωρικό επεισόδιο σήμερα. Μια ετεροτοπία με εγγυημένη την απώλεια της αίσθησης του χρόνου που απομακρύνει την βασανιστική άνοιξη και καθιστά το αρχιτεκτονικό γραφείο ιδανικό χώρο εργασίας για την περίοδο της καραντίνας, στην πόλη που βρίσκεται στον πυρήνα του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Με αυτή τη θετική ματιά αποχαιρετούμε κι εμείς τους δύο αυτούς διαφορετικούς μήνες που περάσαμε. Ευχόμαστε να μην ξαναέρθουν, υπό αυτές τουλάχιστον τις συνθήκες. Όσο για τις Κ&Κ, είμαστε σίγουροι πως μετά το πέρας της καραντίνας, αν τις ψάξουμε θα τις βρούμε πάλι στο γραφείο τους. Εκεί, να αγναντεύουν τον γεμάτο ιστορίες ακάλυπτο!

Δείτε επίσης: 5 αρχιτεκτονικά γραφεία για να ακολουθήσεις στο Instagram

10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *