fbpx
AbroadMade in GreeceTravel

5 προτάσεις για καλοκαιρινές διακοπές της τελευταίας στιγμής

Πότε ήρθε και πότε ετοιμάζεται να μας αποχαιρετήσει ο Αύγουστος, προσωπικά ούτε που το αντιλήφθηκα. Τελικά, ο χρόνος κυλά δίχως σταματημό, ενώ εμείς τον χωρίζουμε και τον μετράμε σε στιγμές. Όσον αφορά το καλοκαίρι, θεωρώ πως κάθε άτομο προσωπικά ορίζει «τι εστί καλοκαίρι» και πώς θα το αξιοποιήσει κάθε φορά. Το καλοκαίρι για μένα ορίζεται από τις αναμνήσεις και τις στιγμές, από το θαλασσινό αλάτι, την καλή παρέα, το αγκάλιασμα με τον ήλιο και την γλυκιά φασαρία που βρίσκουμε στα ταβερνάκια.

Φέτος όμως ίσως εσύ να μην είχες ελεύθερο χρόνο ή διάθεση να οργανώσεις τις διακοπές σου

Ε, και; Το θέρος είναι ακόμη εδώ και πιστεύω πως οι καλύτερες καλοκαιρινές διακοπές είναι εκείνες που τις προγραμματίζεις την τελευταία στιγμή. Είναι εκείνο το απόγευμα που κάθεσαι με την παρέα σου ή με το φλερτ και ξαφνικά «πέφτει» πρόταση στο τραπέζι για μία μίνι απόδραση. Ή είναι εκείνη η στιγμή που αποφασίζεις επιτέλους «να πατήσεις snooze» στις υποχρεώσεις και να ξεφύγεις από την ρουτίνα, έστω και για λίγο.

Το συγκεκριμένο λοιπόν άρθρο είναι αφιερωμένο σε αυτές τις απρόβλεπτες, αλλά αξέχαστες προτάσεις καλοκαιρινών διακοπών. Εμείς φυσικά ως μέντορες της καλοπέρασης και της χαλάρωσης, σου ετοιμάσαμε μια λίστα από ιδέες, πρωτότυπες και μη, που ενδεχομένως να επιθυμείς να ακολουθήσεις, με παρέα ή χωρίς. Το μόνο λοιπόν που έχεις να κάνεις, είναι να ρίξεις μια ματιά παρακάτω. Φύγαμε;

Ένα Σαββατοκύριακο σε ένα cool Airbnb

Αν δεν μπορείς να πας κάπου μακριά, τότε σκέψου να ενοικιάσεις ένα cool Airbnb με παρέα ή χωρίς, στο κέντρο ή λίγο πιο έξω από την πόλη για ένα Σαββατοκύριακο. Δεν χρειάζονται υπερβολές και υψηλό budget. Εξερεύνησε απλώς την περιοχή, ειδικά αν βρίσκεσαι στο κέντρο, είναι καλή ευκαιρία να επισκεφτείς τα πολιτιστικά σημεία της πόλης, δοκίμασε γαστρονομικές λιχουδιές και αφιέρωσε χρόνο στην ψυχική και σωματική σου χαλάρωση-ηρεμία.

Επιστροφή στην φύση

Θαρρώ πως το camping μπορούμε να το εντάξουμε στις διακοπές της τελευταίας στιγμής. Είναι η κατάλληλη πρόταση να απομακρυνθείς ανά πάσα στιγμή μαζί με την παρέα σου από το χάος της πόλης, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα πάσης φύσεως άγχη. Είναι η ευκαιρία να έρθεις σε επικοινωνία με την φύση. Να σταματήσεις για λίγο τον χρόνο και απλώς να διασκεδάσεις, να ηρεμήσεις και να εκτιμήσεις την απλότητα της φύσης.

Επίσκεψη στο σπίτι φίλων

Όλοι έχουμε μία φίλη ή έναν φίλο που κάθε χρόνο μας καλεί στο εξοχικό πλάι στο κύμα ή πάνω στο βουνό και όλο κάτι γίνεται και δεν πηγαίνουμε. Πάρε λοιπόν την απόφαση εδώ και τώρα και προγραμμάτισε ένα ταξίδι στο ορεινό ή στο παραθαλάσσιο μέρος που βρίσκεται η παρέα σου και ξέφυγε επιτέλους από τα καθημερινά. Έχεις να χάσεις κάτι;

Άκρως οικογενειακόν

Με τις υποχρεώσεις και τα τρεξίματα, πολλές φορές ξεχνάμε και δεν προλαβαίνουμε να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Σκέψου λοιπόν την πρόταση-ιδέα να οργανώσεις μια οικογενειακή εκδρομή ή απλώς γύρισε για λίγες μέρες στο σπίτι των γονιών σου. Εστίασε στην αγάπη και στην βαθύτερη σύνδεση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Road trips δεξιά και αριστερά

Με μεταφορικό μέσο έχεις την δυνατότητα να εξερευνήσεις μέρη-διαμάντια. Στάση σε κάθε χωριό, γαστρονομικές δοκιμές και αμέτρητες βόλτες στα τουριστικά σημεία του κάθε τόπου. Ξεκίνα, λοιπόν, τη δική σου μικρή εξερεύνηση και γύρισε κάθε μέρος που συναντάς στον δρόμο σου. Καλή παρέα, αγαπημένες playlists και ένα σακίδιο με τα εντελώς απαραίτητα. Α, και μην ξεχάσεις έναν χάρτη για καλό και για κακό. Φύγαμε;

Αυτές ήταν λοιπόν οι προτάσεις για καλοκαιρινές διακοπές της τελευταίας στιγμής. Μην ξεχνάς πως προς την λήξη του θέρους, συλλέγουμε τις πιο γλυκές στιγμές και εμπειρίες. Θα περιμένω να διαβάσω στα σχόλια για το δικό σου φετινό καλοκαίρι. Προς το παρόν σε αποχαιρετώ.

13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *