fbpx
#meenavivliostoxeriBookCulture

To “Είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ” της Jill Stark είναι το βιβλίο που πρέπει να έχεις πάντοτε στο κομοδίνο σου

Για καλή μου τύχη ο Ιούλιος με βρήκε #meenavivliostoxeri και ήταν ένα από τα πιο ιδιαίτερα που έχουν πέσει στα χέρια μου. Αν, λοιπόν, και εσύ παλεύεις με το άγχος και την τελειομανία σου ή υπάρχουν μέρες που το ποτήρι το βλέπεις μισοάδειο και είσαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό σου, η Jill Stark σου έγραψε τον πιο όμορφο οδηγό για τις δύσκολες ώρες.

Το “Είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ” της Jill Stark δεν είναι ένα ακόμη βιβλίο ψυχολογίας και αυτό σου το υπογράφουμε

Δεν έχει μέσα πολλές θεωρίες, ούτε ψιλά γράμματα. Δεν σε κουράζει, ούτε σε βάζει σε διαδικασίες οι οποίες θα σου φάνε χρόνο-τον οποίο. Eδώ που τα λέμε, μπορεί να μη τον διαθέτεις κιόλας. Σου γράφει πρακτικά αυτά που ακούς από τα άτομα που αγαπάς, αλλά συνήθως δεν δίνεις σημασία. Γιατί πολύ απλά νομίζεις πως δεν είναι λόγια αντικειμενικά. Σου δίνει αυτήν την αγκαλιά που χρειάζεσαι και στην γράφει με μεγάλα γράμματα για να χορταίνεις να διαβάζεις. Σε κάθε σελίδα σίγουρα θα βρεις κάπου τον εαυτό σου και θα νιώσεις κατανόηση και ασφάλεια.

Τι κρατάω, λοιπόν, από το “Είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ” της Jill Stark;

To "Είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ" της Jill Stark είναι το βιβλίο που πρέπει να έχεις πάντοτε στο κομοδίνο σου

Το κίτρινο χρώμα

Ένα από τα θετικά του βιβλίου είναι πως είναι pocket size, ελαφρύ και σχεδιασμένο για να το έχεις παντού μαζί σου. Επίσης, αφού το έχεις διαβάσει την πρώτη φορά, μπορείς όποτε το χρειαστείς να το ανοίξεις σε μια τυχαία σελίδα. Είναι βέβαιο ότι θα λάμψει λίγο παραπάνω το πρόσωπό σου. Αποτέλεσμα; Συνδύασα το κίτρινο χρώμα με θετικές σκέψεις και μου υπενθυμίζει να μου δίνω λίγο παραπάνω αξία!

Πραγματικά δεν είσαι μόνος

Αυτό νομίζω πως είναι το πιο σημαντικό. Πολλές φορές όταν έχεις τις μαύρες σου, δεν θέλεις να το επικοινωνήσεις στους δικούς σου ανθρώπους. Κλείνεσαι για λίγο στον εαυτό σου και περιμένεις να περάσει το σύννεφο. Μην ξεχνάς όμως δεν είσαι μόνος σου. Όλοι περνάμε τις φάσεις αυτές και όσο ζητάς βοήθεια, τόσο θα αντιλαμβάνεσαι πως η μπόρα περνάει με φίλους, οικογένεια και ξεκούραση!

Ένα βιβλίο δεν χρειάζεται να είναι τόμος για να μπορέσει να σε αγγίξει

Ξέρεις, είναι αυτά τα βλέμματα που ανταλλάσσουμε στην παραλία. Κοιτάς πρώτα το βιβλίο και μετά τον άνθρωπο που το κρατάει. Αλλά και στα ΜΜΜ υπάρχει αυτός ο μη-επίσημος ανταγωνισμός μεταξύ βιβλιοφάγων. Κυρίως, για το ποιος έχει την πιο παλιά, καλοσυντηρημένη έκδοση, τον πιο ιδιαίτερο τίτλο και πάει λέγοντας. Ε, λοιπόν, εγώ πλέον θα κουβαλάω το κίτρινο βιβλιαράκι μου με περηφάνια, καθώς μπόρεσε να μου φτιάξει τη διάθεση, σχεδόν όσο ο Harry Potter.

Είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ

Όταν αποδεχθείς πως είναι ανθρώπινο να έχεις τις μαύρες σου, να μην έχεις δύναμη να σηκωθείς από το κρεβάτι ή να έχεις μία ή δύο ή τρεις αποτυχίες, τότε θα σε δεις αλλιώς. Άκου το σώμα σου. Κοιμήσου μία ώρα παραπάνω, μη ξεχνάς να φας και μη νευριάζεις που μια μέρα δεν ήσουν όσο παραγωγικός θα ήθελες. Είμαστε άνθρωποι και όχι καλολαδωμένες μηχανές-όσο κι αν θα θέλαμε να ισχύει το αντίθετο σε κάποιες περιπτώσεις.

Εάν επιλέξεις το “Είναι ΟΚ να μην είσαι ΟΚ”, let us know και κάνε χώρο στην τσάντα και το κομοδίνο σου. Εσύ και η Jill Stark θα γίνετε αχώριστοι!

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *