fbpx
CinemaTFCinema

Η Jessica Chastain μέσα από τις 5 καλύτερες ερμηνείες της

Σίγουρα όσοι ακολουθείτε τη στήλη μας για καιρό θα έχετε καταλάβει πως δείχνουμε κάποια συμπάθεια σε ορισμένους δημιουργούς και ηθοποιούς. Όπως όλοι, έτσι κι εμείς έχουμε κάποιες αδυναμίες. Μία από αυτές τις αδυναμίες ακούει στο όνομα Jessica Chastain και ξέρουμε πως υπάρχουν πολλοί και πολλές από εσάς που την δικαιολογείτε. Την δικαιολογείτε διότι την έχετε ερωτευτεί κι εσείς μέσα από τις ερμηνείες της. Την δικαιολογείτε διότι θεωρείτε κι εσείς πως είναι μία από τις πιο πολύπλευρες ηθοποιούς του σύγχρονου Χόλυγουντ. Και κυρίως την δικαιολογείτε για το Interstellar, για το Zero Dark Thirty και για όλα τα υπόλοιπά. Ας δούμε. λοιπόν, τους καλύτερους ρόλους της έναν προς έναν.

Anna Morales στο A Most Violent Year (2014) του J.C. Chandor

A Most Violent Year

Στο A Most Violent Year, η Chastain υποδύεται την σύζυγο ενός επιχειρηματία (Oscar Isaac) που προσπαθεί να σώσει την επιχείρηση του από την αυξημένη εγκληματικότητα της Νέας Υόρκης στο πιο επικίνδυνο έτος στην ιστορία της πόλης. Με μια άκρως επιτυχημένη προφορά από το Μπρούκλιν, η ερμηνεία της Chastain αποτελεί σίγουρα ένα από τα βαριά χαρτιά της ταινίας. Από τη μία προσπαθεί να είναι στοργική σύζυγος, αλλά από την άλλη γνωρίζει πως πρέπει να πιέσει τον άνδρα της στα άκρα, με σκοπό την επιβίωση. Μια ερμηνεία άξια αναφοράς σε μια αδίκως ξεχασμένη ταινία.

Madeline Elizabeth Sloane στο Miss Sloane (2016) του John Madden

Miss Sloane

Το genre του πολιτικού θρίλερ ευνοούσε πάντα ηθοποιούς με ταλέντο στην απεικόνιση ισχυρών χαρακτήρων να αναπτύξουν το ταλέντο τους. Η Jessica Chastain στο Miss Sloane του John Madden ξεπέρασε τον εαυτό της. Η ηθοποιός πάτησε πάνω στο ενδιαφέρον σενάριο του Jonathan Perera και μας παρουσίασε μια διαφορετική, badass πρωταγωνίστρια. Προσέγγισε τον ρόλο με το ίδιο πάθος που δείχνει ο χαρακτήρας της στις δικαστικές αίθουσες. Απέδειξε έτσι, πως η ενασχόληση της με τον ρόλο ήταν αυτό που λένε οι Αμερικανοί “a match made in heaven”. Ακόμα μια αξιόλογη ταινία που έχει ξεχαστεί και αναφέρεται μόνο σε συζητήσεις για την καριέρα της Chastain.

Molly Bloom στο Molly’s Game (2017) του Aaron Sorkin

Mollys Game

Στην πιο πρόσφατη ταινία της λίστας, ταινία που η στήλη μας έχει φιλοξενήσει και την εβδομάδα της πρεμιέρας της, η Jessica Chastain υποδύεται μία γυναίκα που κατάφερε να κυριαρχήσει σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο. Σε μια ταινία με αρκετά προβλήματα, κυρίως σεναριακά, η Chastain δεν είχε κανένα πρόβλημα να συστήσει στο κοινό την Molly Bloom και τον περίπλοκο χαρακτήρα της. Για να χρησιμοποιήσουμε λίγα λόγια από την κριτική μας:

Η γοητεία και η σπιρτάδα της Chastain κλέβουν την παράσταση και δένουν με τα χαρακτηριστικά της Μπλουμ. Μέσω της ερμηνείας της σκιαγραφείται  μια γυναίκα που έχει χάσει το δρόμο της και έχει βρεθεί σε έναν άλλον, που μπορεί μεν να είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν που θα ακολουθούσε, αλλά οι αρετές και η εντιμότητά της, της δίνουν τη δυνατότητα να καθιερωθεί και σε αυτόν.

Celia Foote στο The Help (2011) του Tate Taylor

The Help

Ίσως στην ταινία που την καθιέρωσε, η Chastain υποδύθηκε τον πιο ιδιαίτερο χαρακτήρα της καριέρας της. Ιδιαίτερο διότι δεν ταιριάζει καθόλου με τις υπόλοιπες επιλογές που έκανε πριν και μετά από αυτόν και απέδειξε πως το εύρος που μπορεί να υποδυθεί δεν έχει αρχή και τέλος. Οι κριτικοί μίλησαν για μια από τις καλύτερες supporting ερμηνείες των τελευταίων ετών και επαίνεσαν όσο ποτέ άλλοτε την Chastain. Οι περισσότεροι είπαν πως “ο ρόλος της Celia ήταν μόνο η αρχή“. Αυτό δεν άργησε να φανεί, καθώς ένα χρόνο μετά ήρθε το Zero Dark Thirty.

Maya στο Zero Dark Thirty (2012) της Kathryn Bigelow

Zero Dark Thirty

Δεν ξέρουμε αν πράγματι έτσι κατάφεραν οι Αμερικάνοι να πιάσουν και να σκοτώσουν τον Μπιν Λάντεν. Δεν ξέρουμε ποιο είναι το πραγματικό όνομα της πράκτορα της CIA. Ούτε ξέρουμε τι και πόσα από την ταινία είναι αληθινά. Λίγα από αυτά μας ενδιέφεραν την ώρα που βλέπαμε το Zero Dark Thirty για πρώτη φορά. Το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν να μη τελειώσει ποτέ η ερμηνεία της Chastain. Σε μια χρονιά που το Όσκαρ ήταν δικό της και άδικα δεν το κράτησε στα χέρια της -συγγνώμη, Jennifer Lawrence- μας έκανε να την λατρέψουμε και να την βάλουμε πολύ ψηλά στις λίστες με τους αγαπημένους μας ηθοποιούς. Ρόλος καριέρας για την ίδια, ερμηνεία που το κοινό θυμάται και θα θυμάται για πολλές δεκαετίες στο μέλλον.

3
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *