fbpx
Blog

Πόσο πολύ το θες;

Συντάκτης: Τάσος Καραντάκος

Πόσο πολύ το θες; 

Τι είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου; 

Πόσες φορές υποσχέθηκες κάτι στον εαυτό σου, έθεσες έναν στόχο και δεν τον εκπλήρωσες;

Το ξέρω ότι το περιεχόμενο αυτής της σελίδας είναι κατά κύριο λόγο ταξιδιωτικό, αλλά ένας απώτερος στόχος της είναι η έμπνευση. Να ωθήσω έστω και λίγους από εσάς να κάνετε κάτι διαφορετικό. Να βγείτε έξω από την ζώνη ασφαλείας σας και να κυνηγήσετε τα όνειρά σας λίγο παραπάνω. Πολλές φορές ένα μικρό βήμα αρκεί για να έρθουμε μια ανάσα από τα όνειρά μας.

Ο Gary Vaynerchuk, ή αλλιώς Gary Vee, είναι ένας άνθρωπος που έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους να κάνουν ακριβώς αυτό.

Βιογραφία

Γεννημένος στην πρώην Σοβιετική Ένωση, μετανάστευσε με την οικογένειά του στην πρωτεύουσα του κόσμου Νέα Υόρκη το 1978, όταν ήταν μόλις τριών. Αναγκάστηκε να ζήσει τη ζωή στην πιο σκληρή μορφή της, καθώς μοιραζόταν ένα στούντιο στο Queens με τα υπόλοιπα 8 μέλη της οικογένειάς του. Όντας γνήσιος επιχειρηματίας, ανέλαβε αποκλειστικά την επιχείρηση του πατέρα του στην ηλικία των 23, για να την φτάσει σε αξία 60 εκατομμυρίων δολαρίων στα 28 του χρόνια. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης πολλών εταιριών με την Vayner Media, αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων, να ξεχωρίζει. Παράλληλα έχει εξελιχθεί σε μία παγκόσμια φιγούρα έμπνευσης, καθώς μέσα από τα social media και κυρίως μέσα από το #AskGaryVee Show στο YouTube, δίνει συμβουλές και πληροφορίες σε επίδοξους, νέους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο.


Η ιδέα

Έχουμε μία ζωή.

Το θέμα είναι πως αποφασίζουμε να τη ζήσουμε. Γιατί πρόκειται για μία επιλογή. Εμείς ορίζουμε το μέλλον μας. There is no such thing as luck.

Έχεις συζητήσει ποτέ με ηλικιωμένους ανθρώπους σχετικά με τον απολογισμό της ζωής τους; Το πιο πιθανό είναι να σου μίλησαν για πράγματα που μετάνιωσαν, για τις ευκαιρίες που δεν άρπαξαν. Ο Gary μας λέει ότι πρέπει να ζούμε την κάθε μέρα σκεπτόμενοι τους εαυτούς μας σε αυτή την θέση. 

Θες να σκέφτεσαι τις ευκαιρίες που είχες μετανιώνοντας που δεν τις εκμεταλλεύτηκες ή να αισθάνεσαι άνετα μέσα στα ρούχα σου, ξέροντας ότι ξεζούμισες την ζωή; 


“One life, no regrets” – Gary Vaynerchuk

Αυτογνωσία

Μάθε ποιος είσαι. 

Όλοι κατά βάθος ξέρουμε ποιοι είμαστε. Μπορεί να συμβιβαζόμαστε, να συνηθίζουμε σε μiα μονότονη ρουτίνα γιατί φοβόμαστε να κάνουμε εκείνο το βήμα, αλλά όλοι γνωρίζουμε. Είναι εκείνη η στιγμή που ξαπλώνεις μόνος σου στο κρεβάτι και σκέφτεσαι τους στόχους σου και πόσο μακριά είσαι από αυτούς. Όταν δεν σε βλέπει κανένας. Τότε ξέρεις.

Όταν μιλήσεις ειλικρινά στον εαυτό σου και τα βρεις μαζί του, αποκτάς μία άλλη οπτική για την ζωή. Ξαφνικά οι αποφάσεις σου ορίζονται από κάτι διαφορετικό, ένα όραμα. Είναι η στιγμή που βρίσκεις το πάθος σου. Από εκεί και έπειτα όλα στρέφονται γύρω από αυτό. Όταν ξυπνάς το πρωί, δεν επιλέγεις το snooze γιατί ανυπομονείς να βγεις στο κυνήγι, να κάνεις ένα παραπάνω βήμα προς τον στόχο σου. Σιγά σιγά αλλάζεις. Γίνεσαι λιγότερο αναβλητικός και περισσότερο πρακτικός.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *