fbpx
Blog

H ομάδα πίσω από το happyplants.gr μάς κάνει να αγαπήσουμε ακόμη περισσότερο τα φυτά εσωτερικού χώρου

Πώς συνδέεται o sustainable τρόπος ζωής στην πόλη με τα φυτά εσωτερικού χώρου; Μπορεί η γλάστρα μέσα στο σπίτι να μας φέρει πιο κοντά στη φύση; Είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου το κλειδί της διαχρονικής διακόσμησης; Δεν ξέρω αν μπορώ εγώ να απαντήσω σε αυτά τα ερωτήματα, οι δημιουργοί του happyplants.gr, όμως, σίγουρα μπορούν! Γι’αυτό δημιούργησαν και την start-up τους, όπου με πολύ μεράκι ανοίγουν ένα διάλογο -και όχι μόνο- γύρω από τα φυτά εσωτερικού χώρου. Ας ξεκινήσουμε, όμως με τα βασικά.

Τι θα βρω στην σελίδα του happyplants.gr;

Θα βρεις έναν πρακτικό οδηγό που θα σε βοηθήσει στην ενασχόλησή σου με τα φυτά εσωτερικού χώρου. Μην προτρέχεις! Όταν γράφω οδηγό, φυσικά δεν εννοώ πληροφορίες αραδιασμένες, ορολογία που θα σου ξενίσει και κατεβατά που χρειάζονται χρόνο και συγκέντρωση. Όχι!

Πρόκειται για μια ιστοσελίδα ιδιαίτερα φιλική προς το χρήστη. Από τη μια, οι επιστημονικές πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρεις για το εκάστοτε φυτό. Από την άλλη, οι προσωπικές συμβουλές και εμπειρίες. Αυτά σε συνδυασμό με χιούμορ και μια υπέροχη μίνιμαλ αισθητική θα σε κρατήσουν για ώρα στο happyplants.gr. Τα άρθρα θα εναλλάσσονται και εσύ θα απορείς γιατί δεν έχεις ήδη γεμίσει το σπίτι με γλάστρες.

Μάλιστα, θα μάθεις χρήσιμες πληροφορίες για τα φυτά σου, θα βρεις τρόπους ώστε να το κάνεις χαρούμενο, tips και tricks για το σωστό πότισμα φως και λίπανση, αλλά θα ανακαλύψεις και την ιστορία των προγόνων του. Από πού προέρχεται, πόσα χρόνια υπάρχει ως είδος στον πλανήτη μας κ.α. Μιλάμε για πραγματική σύνδεση με τους πράσινους φίλους μας!

Ποιοι βρίσκονται πίσω από το Happyplants.gr;

Μια παρέα που την ένωσε η αγάπη της για την φύση. Πιο συγκεκριμένα, η αγάπη για την φύση που μπορείς να εντάξεις και στο ίδιο σου το διαμέρισμα. Ο Βασίλης, ο Γιάννης, ο Κωνσταντίνος, ο Γιώργος και ο Γιάννης αποφάσισαν να συνδυάσουν τις γνώσεις τους και να κάνουν λίγο χώρο στην καθημερινότητα τους για το νέο τους αυτό εγχείρημα. Ένας business developer, ένας web designer, ένας plant geek, ένας designer και ένας γεωπόνος ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν η ομάδα ώστε να κάνει τα πρώτα της βήματα.

Για ποιo σκοπό δημιουργήθηκε;

O σκοπός είναι πολυδιάστατος. Αφενός να εξυπηρετήσει την ανάγκη των plant parents για χρήσιμες και κατανοητές πληροφορίες. Το όραμα όμως δεν περιορίζεται μόνο στο φυτό-dictionary τους, αλλά κυρίως στην προσπάθεια δημιουργίας μια πράσινης αλυσίδας στο αστικό περιβάλλον που ζούμε. Ο Βασίλης αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αν καταφέρουμε να βάλει ο καθένας μας από μια γλάστρα σπίτι του και συνδεθούμε με το φυτό, θα δημιουργηθεί μια αλυσίδα που μόνο σε καλό μπορεί να οδηγήσει.

Και μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Η προσπάθεια, λοιπόν, συνεχίζεται με το να στρέψουν το ενδιαφέρον των ανθρώπων που ζουν στις πόλεις στο να πρασινίσουν τα ίδια τους τα σπίτια. Μελλοντικά, τα σχέδια είναι περισσότερα. Οι ομαδικές δράσεις σε πόλεις, αλλά και η ένταξη υπηρεσιών ως μέρος του happyplants.gr είναι κάποια από αυτά. Το άμεσο impact όμως, που έχει η ενασχόληση με την κηπουρική εσωτερικού χώρου βρίσκεται σίγουρα στην κορυφή για τo happyplants.gr.

Τι κρατάμε από το Happyplants.gr;

Αρχικά το όνομα της ιστοσελίδας τους. Θα μας θυμηθείς, όταν θα πιάσεις τον εαυτό σου να βρίσκει τόσο ενδιαφέρον στον Solomon, την Veronica ή τον Luke, όπως έχουν ονοματοδοτήσει κάποια από τα αγαπημένα τους φυτά. Εγώ αυτό που σίγουρα θα κρατήσω πάντως είναι η στιγμή που ο Βασίλης μου έλεγε πως:

Kάθε πρωί πριν πάω στην δουλειά μου, ρίχνω μια ματιά στα φυτά μου να δω αν είναι όλα καλά και αν βγαίνει κάποιο καινούριο φύλλο. Έχει γίνει η καθημερινή μου ιεροτελεστία και μου φτιάχνει τη διάθεση!

Έτσι έκλεισε η κουβέντα μας, υπενθυμίζοντας μου πως την φροντίδα και τον χρόνο που πολλοί φοβούνται να δώσουν κάτι τέτοιες στιγμές είναι αυτά που εν τέλει σε ανταμείβουν.

10
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *