fbpx
Blog

Στο HADDIWS βοηθάς τα αδέσποτα και το κάνεις με στυλ

Δύο νέοι άνθρωποι από τη Θεσσαλονίκη με μεγάλη αγάπη για τα ζώα, αποφάσισαν πριν από σχεδόν ένα χρόνο να βοηθήσουν έμπρακτα τον αγώνα των φιλοζωικών σωματείων. Δημιουργήθηκε έτσι το HADDIWS – Help A Dog Do It With Style, μια ιστοσελίδα μέσω της οποίας, με την αγορά καλαίσθητων, χειροποίητων αξεσουάρ για σκύλους, το 50% των εσόδων δωρίζεται σε μια φιλοζωική της επιλογής του καταναλωτή. Το TFC Magazine συνάντησε τον Χρήστο και τον Δημήτρη, τους ιθύνοντες της ιδέας αυτής, και μοιράζεται μαζί σας τι πραγματικά σημαίνει να βοηθάς ένα αδέσποτο – και να το κάνεις με στυλ!

Help A Dog, Do It With Style

Η ιδέα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2019, από το Χρήστο, ή μάλλον από… τον Sherlock – το 2 ετών πλέον beagle του.

Πάντα με προβλημάτιζε τι συνέβαινε με τα ζώα που κατέληγαν στα καταφύγια, και ακόμα περισσότερο από τότε που απέκτησα κι εγώ το δικό μου κατοικίδιο. Και μια μέρα, σκεπτόμενος τι μπορώ να κάνω, ήρθε από το πουθενά αυτή η ιδέα“, αναφέρει ο ίδιος.

“Γνωρίζαμε τον αγώνα των φιλοζωικών, αλλά όταν ξεκινήσαμε να βλέπουμε από κοντά την κατάσταση, ήταν πολύ χειρότερη από αυτό που περιμέναμε. Ο αγώνας τους είναι 365 μέρες το χρόνο και οι δωρεές είναι απλά μικρά διαλείμματα. Ανάγκες και προβλήματα υπάρχουν συνεχώς, και γι’ αυτό θα έπρεπε να υπάρχει και μια συνεχής βοήθεια. Όταν έχεις να κάνεις με ζωντανά πλάσματα δεν υπάρχουν ρεπό. Όπως ακριβώς δεν υπάρχουν για το κατοικίδιο που έχεις στο σπίτι.”

Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από το HADDIWS;

“Δίνεις στον άλλο κίνητρο να αποκτήσει κάτι που του αρέσει και να προσφέρει ταυτόχρονα βοήθεια. Γιατί είναι δύσκολο να σηκώσεις κάποιον από τον καναπέ του ή να τον πάρεις μετά τη δουλειά του και να του ζητήσεις να βοηθήσει. Αυτό το κάνουν ελάχιστοι, όπως οι εθελοντές. Γι’ αυτό εμείς ελπίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο άνθρωποι που δε θα είχαν προσφέρει βοήθεια αλλιώς, προστίθενται στο ποσοστό των ανθρώπων που ήδη δραστηριοποιούνται σε αυτό το θέμα, και το αυξάνουν σημαντικά.

Έχουμε τις δουλειές μας, ζούμε από κει, και το HADDIWS είναι για να γεμίζει την καρδιά και το μυαλό μας.

Χαιρόμαστε που ακούμε πως πρόκειται για κάτι πρωτότυπο και μακάρι αυτό να αγγίξει περισσότερους ανθρώπους. Για παράδειγμα, μπορεί να αγοράσει κάποιος ένα κολάρο, που δεν είχε καν στο μυαλό τους πως υπάρχουν φιλοζωικές και πως υπάρχει τρόπος να τις στηρίξει.”

Πώς έγινε η προσέγγιση των φιλοζωικών σωματείων;

“Οι φιλοζωικές ήταν όλες πολύ θετικές. Και το πρώτο πράγμα που τους λέγαμε είναι πως δε θέλουμε ούτε διαφήμιση, ούτε τίποτα. Εμείς θα προσφέρουμε αυτό που θέλουμε να προσφέρουμε κι ελπίζουμε να πάει καλά. Και εννοείται πως είμαστε ανοιχτοί να συνεργαστούμε με φιλοζωικές από παντού. Όταν μάθαιναν οι εθελοντές το ποσοστό των εσόδων που σκοπεύαμε να δώσουμε στις φιλοζωικές, μας αγκάλιαζαν και μας φιλούσαν!”

Ίσως όμως μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την ιδέα του HADDIWS να παρουσιάζει η προσήλωση και το μεράκι με τα οποία φτιάχνονται τα προϊόντα.

Ξεκινώντας από πολύ ερασιτεχνικό επίπεδο, έχουν στόχο πάντα να βελτιώνονται. Όπως πολλές φορές τόνισαν, πρόκειται για χειροποίητο προϊόν και εξ αρχής τους ενδιέφερε να φτάνει κάτι αξιόλογο στον καταναλωτή.

“Το πλαισιώσαμε από χίλιες μεριές. Δώσαμε βάση στα υλικά, τα μεγέθη, την κατασκευή, τη συσκευασία. Και όλα αυτά απαίτησαν πολύ χρόνο – για την ακρίβεια οκτώμιση μήνες. Ακόμη και όταν ψάχναμε συνεργάτες, δε μας ενδιέφερε απλά να βρούμε ανθρώπους που κάνουν καλή δουλειά. Απορρίψαμε κόσμο που δεν αντιλαμβανόταν την ιδέα μας και το έβλεπε μόνο εμπορικά. Γι’ αυτό και πλέον στο site τους αναφέρουμε με τα μικρά τους ονόματα, καθώς είναι μέλη της ιδέας μας.”

Και εκεί έρχεται να προστεθεί και το σημαντικότερο κομμάτι της δουλειάς αυτής, που είναι η διαφάνεια. Τα χρήματα δεν πηγαίνουν απευθείας στις φιλοζωικές, αλλά εξαργυρώνονται ως δωροεπιταγές σε pet shop. Διασφαλίζεται έτσι πως τα ποσά καταναλώνονται μόνο σε ό,τι αφορά τα αδέσποτα. Μάλιστα ο καταναλωτής έχει και την επιλογή ως προς το πού θα καταλήξουν τα χρήματα, καθώς διαλέγει στο τέλος της αγοράς του από το site τη φιλοζωική που θέλει να ενισχύσει.

Όσον αφορά τα σχέδια για το μέλλον, η απάντηση ήταν απλή και προσγειωμένη.

“Θα θέλαμε να βάλουμε και άλλους τομείς σε αυτά που προσφέρουμε, όπως για παράδειγμα κτηνίατρο. Ωστόσο, πάμε βήμα-βήμα. Αυτός ήταν ο πρώτος και πιο διαφανής τρόπος να προσφέρουμε. Οι ανάγκες των φιλοζωικών αλλάζουν. Σήμερα είναι τροφή, αύριο εμβόλια, μεθαύριο μια στείρωση. Είμαστε ευέλικτοι και θα τους βοηθάμε πάντα σε αυτό που θέλουν.

Όσον αφορά τα δικά μας προϊόντα, έχουμε στο νου μας στο μέλλον να βγάλουμε και κάποιο άλλο προϊόν, πάντα όμως με την ίδια φιλοσοφία από πίσω.”

Μια τόσο γεμάτη συζήτηση, όπου δύο νέοι άνθρωποι μοιράζονται την αγάπη και την πίστη για ένα τόσο πρωτότυπο project, έδωσε στο HADDIWS μια θέση στην καρδιά μας. Είμαστε έτοιμοι λοιπόν να αγαπήσουμε κι εμείς τα αδέσποτα με στυλ! Γιατί, όπως και ο Χρήστος και ο Δημήτρης είπαν πολλές φορές,

“Αυτό είναι που θα μας κάνει να χαμογελάσουμε στο τέλος του μήνα. Και μακάρι να πηγαίνουμε όσο πο συχνά γίνεται στα καταφύγια, γιατί αυτό σημαίνει πως πάμε καλά!”

Φωτογραφίες: @hopeless__wandererr
13
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *