fbpx
CURRENT OBSESSIONSPeople

H Ματίνα και η Διονυσία δημιούργησαν το Millimetre για κάθε stationery lover εκεί έξω

Πολλοί άνθρωποι έχουν συσχετίσει τα stationery αντικείμενα- ή αλλιώς, την γραφική ύλη- με τον ερχομό του Σεπτεμβρίου, την έναρξη του φθινοπώρου ή το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων. Αν είσαι λίγο σαν κι εμάς, θα ξέρεις ότι τα stationery αντικείμενα δε γνωρίζουν μέρες, μήνες ή εποχές. Μία αντίστοιχη πεποίθηση είχαν και η Ματίνα με τη Διονυσία, όταν σκέφτηκαν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν το Millimetre.

Για να διαβάζεις σήμερα αυτές τις γραμμές, σημαίνει ότι μοιράζεσαι κι εσύ την αγάπη μας για καθετί που ανήκει στην κατηγορία stationery. Με μία πρώτη περιήγηση στο Millimetre θα αντιληφθείς ότι διαθέτει τα πάντα για την οργάνωση της καθημερινότητάς σου, αλλά και όλα όσα θα σου φτιάχνουν τη διάθεση όποτε το έχεις ανάγκη.

«Είμαστε η Ματίνα και η Διονυσία και μοιραζόμαστε μία κοινή αγάπη για τα stationery items από τότε που θυμόμαστε τους εαυτούς μας. Έτσι, η ιδέα για το Millimetre υπήρχε στο μυαλό μας αρκετά χρόνια πριν αυτό δημιουργηθεί. Ψάχναμε έναν τρόπο να διοχετεύσουμε τη δημιουργικότητα μας σε έναν τομέα που να μας αντιπροσωπεύει, κυρίως για να μπορούμε να το κάνουμε καλά και να το υποστηρίξουμε, αλλά και για να μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους που συμμερίζονται την ίδια αγάπη για τη γραφική ύλη και το χαρτί. Η γραφική μας ύλη είναι μια προέκταση του εαυτού μας και του ποιες ήμασταν ως μαθήτριες και ποιες είμαστε τώρα ως επαγγελματίες».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Millimetre GR (@millimetre.gr)

Όλα όσα θα βρεις στο Millimetre

Ξεκινώντας με τα απολύτως απαραίτητα, στο Millimetre θα βρεις μία συλλογή από επιλεγμένα planner και τετράδια, τα οποία μπορείς να κουβαλάς παντού μαζί σου. Έπειτα, μπορείς να κινηθείς προς τα μολύβια, τα στυλό και τα highlighter που θα δώσουν χρώμα στην καθημερινότητά σου. Τέλος, φύγαμε για διάφορα, μικρά αξεσουάρ: σελιδοδείκτες, washi tape, συνδετήτες και κλιπ ή μικρά χαρτάκια σημειώσεων.

Φυσικά, μην ξεχάσεις να τσεκάρεις και το Product of the Month. Κάθε 1η του μηνός, η Ματίνα και η Διονυσία επιλέγουν ένα προϊόν, το οποίο βρίσκεται σε έκπτωση για όλο τον μήνα και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων!

Αν, από την άλλη, δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις, τα σετ της Papergang και τα υπόλοιπα που θα βρεις στο Millimetre, θα σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Διάλεξε αυτό με το αγαπημένο σου θέμα ή αυτό που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σου στη δουλειά ή τις σπουδές. Διαφορετικά, πάρε έμπνευση από τα αγαπημένα της Ματίνας και της Διονυσίας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Millimetre GR (@millimetre.gr)

Τα stationery αντικείμενα που χρησιμοποιούν καθημερινά η Ματίνα και η Διονυσία

Ματίνα: «Αυτό που είναι μακράν το πιο απαραίτητο μου εργαλείο είναι το ημερολόγιο. Εκεί σημειώνω καθημερινά τα to-do, τα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσω, τα γενέθλια των φίλων μου. Φυσικά, για να είναι τα πράγματα πιο διασκεδαστικά, αλλά και οργανωμένα, δεν λείπουν από το γραφείο μου τα αυτοκόλλητα χαρτάκια, τα washi tape και τα highlighters».

Διονυσία: «Τα stationery items που υπάρχουν καθημερινά στην τσάντα μου είναι σημειωματάριο, χρωματιστά στυλό, highlighters και σελιδοδείκτες. Δεν μπορώ να φανταστώ τη μέρα στο γραφείο χωρίς αυτά. Επίσης, λατρεύω κάθε είδους πρωτότυπη κασετίνα/ νεσεσέρ, η οποία στην καθημερινότητα μου μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους».

Στο Millimetre θα βρεις διαφορετικά brand από όλο τον κόσμο

Τα πολλά και διαφορετικά brand που φιλοξενούνται σήμερα στο Millimetre είναι προσωπικά αγαπημένα της Ματίνας και της Διονυσίας.

«Αρκετά από αυτά τα ανακαλύψαμε σε κάποιο από τα ταξίδια μας. Μας αρέσει πολύ να επισκεπτόμαστε καταστήματα και χώρους που φιλοξενούν προϊόντα γραφικής ύλης και σχεδίου. Η ταξιδιωτική αυτή ρουτίνα ξεκίνησε την πρώτη φορά που επισκεφθήκαμε ένα μικρό βιβλιοπωλείο που λειτουργούσε παράλληλα ως καφέ και ως χώρος πώλησης second hand αντικειμένων στην Στοκχόλμη. Από εκεί και πέρα, ήταν και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ανακαλύψουμε brand που λειτουργούν υπεύθυνα και με γνώμονα τη βιωσιμότητα».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Millimetre GR (@millimetre.gr)

Stationery αντικείμενα και παραγωγικότητα (ή μήπως procrastination;)

Πλέον πρέπει να παραδεχθούμε ότι παραγωγικότητα και αναβλητικότητα πηγαίνουν μαζί. Δε μπορούν να υπάρξουν η μία χωρίς την άλλη. Το θέμα έγκειται σε εμάς και πώς θα διαχειριστούμε τελικά την εκάστοτε περίσταση. Όσο για τη Ματίνα και τη Διονυσία:

«Για εμάς δεν μπορεί να υπάρξει σχεδιασμός οποιουδήποτε project χωρίς τα κατάλληλα stationery προϊόντα. Κάθε σημειωματάριο στη συλλογή μας περιμένει να φιλοξενήσει ένα διαφορετικό πλάνο που θέλουμε να βάλουμε σε εφαρμογή, μία νέα συνεργασία, μία ανακαίνιση, ένα νέο επαγγελματικό εγχείρημα, ακόμη και τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης ή ενός νέου ταξιδιού. Έχουμε παρατηρήσει ότι η καθημερινότητα στο γραφείο γίνεται πολύ πιο ευχάριστη και η εργασιακή μας απόδοση βελτιώνεται όταν χρησιμοποιούμε αντικείμενα που μας αρέσουν και βοηθούν να οργανώσουμε καλύτερα τα task που αναλαμβάνουμε. Όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος, θέλουμε να έχουμε στη διάθεση μας οποιοδήποτε εργαλείο μπορεί να μας κάνει time efficient.

Ωστόσο, σίγουρα υπάρχουν πολλές στιγμές που η αναβλητικότητα μπορεί να κερδίζει λίγο έδαφος, ακόμη και να είναι αναγκαία, αλλά ο καθένας μπορεί να εντοπίσει τι είναι αυτό που τον ενεργοποιεί. Για εμάς είναι τα πρωτότυπα, χρωματιστά και ποιοτικά προϊόντα γραφικής ύλης».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Millimetre GR (@millimetre.gr)

Άραγε, πώς κυλά μία μέρα στο Millimetre;

«Το Millimetre έχει ξεκινήσει ως side-project για να δούμε εάν υπάρχουν άνθρωποι σας εμάς που λατρεύουμε τη δύναμη της γραφής και με την ελπίδα να αποτελέσει μελλοντικά τη βασική μας ενασχόληση. Η μέρα στο Millimetre ξεκινάει με απογευματινό ζεστό καφέ και τα λάπτοπ μας. Πρώτα θα ολοκληρωθεί η αναγκαία ηλεκτρονική αλληλογραφία, θα προετοιμαστούν οι παραγγελίες και μετά παίρνει σειρά το πιο δημιουργικό κομμάτι που είναι η επεξεργασία του e-shop, ο σχεδιασμός των δημοσιεύσεων στα social media και η οργάνωση και έρευνα των επερχόμενων φωτογραφίσεων. Μας αρέσει πολύ να ψάχνουμε για νέες πηγές έμπνευσης, οπότε περνάμε πολύ χρόνο σε αναζήτηση και επικοινωνία με προμηθευτές προκειμένου να επιλέξουμε τα επόμενα προϊόντα που θα φιλοξενηθούν στο Millimetre».

Φέτος τον Αύγουστο, το Millimetre γιόρτασε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του ως μία μικρή, ελληνική, female-led επιχείρηση

Μέσα από αυτή τη διαδικασία, η Ματίνα και η Διονυσία αντιλήφθηκαν ότι «πολλές φορές τα πράγματα μπορεί να μην εκτυλίσσονται όπως αναμένουμε, αλλά υπάρχει πάντα ένα παράθυρο ευκαιρίας για να κάνεις αυτό που αγαπάς. Επίσης, είναι πολύ αναζωογονητικό να ανακαλύπτεις ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπούν τα ίδια πράγματα με εσένα και να μοιράζεσαι σκέψεις και απόψεις με αυτούς».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Millimetre GR (@millimetre.gr)

 Αντί επιλόγου:

-Ματίνα, Διονυσία, πώς θα περιγράφατε το Millimetre με 3 λέξεις;

«Δημιουργικότητα, χρώμα, ποιότητα!»

-Τι νέο να περιμένουμε από το Millimetre φέτος το φθινόπωρο;

«Νέα προϊόντα, νέα χρώματα και υλικά και νέοι συνδυασμοί. Είναι η χρονιά που θέλουμε να αναπτύξουμε περισσότερο τη δημιουργικότητα μας φτιάχνοντας υφασμάτινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων, μπλοκ ζωγραφικής, κούπες και διάφορες άλλες ιδέες που υπάρχουν στο πίσω μέρος του μυαλού μας».

Ανακάλυψε το Millimetre:
Ε-shop | Instagram | Facebook | TikTok

 

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *