fbpx
CinemaCultureTFCinema

H Florence Pugh μέσα από τις 5 καλύτερες ερμηνείες της

Από το ντεμπούτο της στο The Falling ως Abbie Mortimer το 2014, μέχρι να γίνει λίγα χρόνια αργότερα υποψήφια για Όσκαρ για την ερμηνεία της ως Amy March στο Little Women το 2020, η Αγγλίδα ηθοποιός Florence Pugh κατάφερε να χτίσει μία σπουδαία καριέρα. Με πολλά νέα έργα μπροστά της, όπως το Oppenheimer του Christopher Nolan, αλλά και το Don’t Worry Darling της Olivia Wilde, που περιμένουμε να δούμε σύντομα στους κινηματογράφους, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις καλύτερες ερμηνείες της Florence Pugh, που την οδήγησαν να γίνει ένα από τα πιο υποσχόμενα ανερχόμενα ταλέντα του σημερινού Hollywood.

Katherine στο Lady Macbeth (2016) του William Oldroyd

Στο Lady Macbeth, η Florence υποδύεται την Katherine, μια νεαρή νύφη που μπαίνει σε σχέση αφού έχει ήδη ταχθεί σε γάμο. Η ερμηνεία της αναπαριστά με ειλικρίνεια μία γυναίκα που ζει στον 19ο αιώνα, ενώ παράλληλα, απεικονίζει πειστικά τις αναταράξεις που έπρεπε να υπομείνουν οι γυναίκες εκείνο το διάστημα. Το πάθος και ο ρομαντισμός μέσα στον χαρακτήρα της μεγαλώνουν καθώς ξεκινά η σχέση της, αλλά και ο φόβος μήπως αποκαλυφθεί το μυστικό της. Μια δραματική ερμηνεία, από τις πρώτες της στη μεγάλη οθόνη, που σίγουρα χρειάζεται να υπάρχει στη λίστα αυτή.

Saraya στο Fighting with My Family (2019) του Stephen Merchant

Η Florence έλαβε διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο της στο Fighting with my Family, ίσως γιατί μπορεί κανείς εύκολα να ταυτιστεί με όλο το teenage angst που αποπνέει. Η Pugh υποδύεται τη Saraya, μια νεαρή γυναίκα που αγαπά την πάλη και προέρχεται από μια οικογένεια που έχει εμμονή με το άθλημα. Χαρισματική όσο και γοητευτική σε όλη την ταινία, η Florence προσφέρει τόσο δραματικές, όσο και κωμικές στιγμές. Είναι ένα κορίτσι που μπορεί να μην ταιριάζει με την κυρίαρχη κοινωνία, αλλά είναι αποφασισμένη να πετύχει τα όνειρά της.

Dani στο Midsommar (2019) του Ari Aster

Το Midsommar του Ari Aster και η Α24 έμελλαν να γίνουν για τη Florence η αρχή μιας μεγάλης καριέρας μπροστά στη μεγάλη οθόνη. Η Florence δίνει μια λαμπρή ερμηνεία μιας νεαρής γυναίκας που αντιμετωπίζει έντονο πένθος μετά τον τραυματικό θάνατο της οικογένειάς της. Ταυτόχρονα, μεταφέρει τέλεια τις αναταραχές της ύπαρξης σε μια ανθυγιεινή σχέση. Καθώς περιηγείται στο λατρευτικό φεστιβάλ του Midsommar, οι υποψίες και οι φόβοι του χαρακτήρα της αυξάνονται καθώς συνειδητοποιεί τα σκοτεινά μυστικά του φεστιβάλ. Υπάρχουν τόσες πολλές ανατριχιαστικές στιγμές που παραδίδονται από την Pugh σε αυτή την ταινία, που την καθιερώνουν πια ως μία άψογη δραματική ηθοποιό.

Amy March στο Little Women (2019) της Greta Gerwig

Τότε έρχεται η Greta Gerwig χαρίζοντάς της την πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ! Ως Amy March, η Florence μας την συστήνει σε διαφορετικές ηλικίες, κάτι που δεν είναι ποτέ εύκολο κατόρθωμα για μία ηθοποιό. Το συναισθηματικό της εύρος είναι επίκαιρο σε όλη την ταινία και απεικονίζει τέλεια μια νεαρή γυναίκα με μεγάλα όνειρα, να περιηγείται στον έρωτα και τη ζωή. Η χημεία της με το υπόλοιπο καστ, και ιδιαίτερα με τον Timothée Chalamet είναι κάτι παραπάνω από ιδιαίτερη.

Yelena Belova στο Black Widow (2021) της Cate Shortland

Η Florence, σε μία διαφορετική ταινία, ήταν μια φανταστική προσθήκη στο Marvel Cinematic Universe και ειδικά στο Black Widow. Η ηθοποιός υποδύεται την Yelena Belova, μια άλλη Μαύρη Χήρα που εκπαιδεύτηκε στο Red Room, και την αδερφή της Natasha Romanoff (Scarlett Johansson). Έτσι, η ερμηνεία της Pugh μεταφέρει τέλεια την αυτοπεποίθηση και τη γενναιότητα που αναδύεται μέσα από την ηρωίδα της.

7

Leave a Reply

Your email address will not be published.