fbpx
AlternativeEvents

Great Escape: Δεν θα θέλεις να ξεφύγεις

Συντάκτριες: Αγγελική Τσολακίδου/ Έφη Σταυρίδου

Φωτογράφος: Γιώργος Ματζάρης

Το Great Escape Thessaloniki δεν είναι απλά ένα ζωντανό παιχνίδι απόδρασης, είναι η απόλυτη εμπειρία που καλείσαι να μοιραστείς με την παρέα ή την οικογένειά σου (από 2 έως 6 άτομα). Τέσσερις διαφορετικοί κόσμοι σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις, στον μοναδικό χώρο που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για τη δική σας διασκέδαση. Παρελθόν, παρόν, μέλλον και το πιο τρομαχτικό θρίλερ, είναι τα σενάρια στα οποία καλείστε να γίνετε πρωταγωνιστές, με κύριο στόχο, να μπορέσετε να αποδράσετε.

Η Great Εscape σου προσφέρει πολλές δυνατότητες για να ψυχαγωγηθείς με την παρέα ή τους συνεργάτες σου. Συγκεκριμένα υπάρχουν τέσσερα δωμάτια που μπορείς να δοκιμάσεις.

Και τα τέσσερα αυτά δωμάτια έχουν το δικό τους “story” και βαθμό δυσκολίας. Το TFC magazine κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να ζήσει την πιο συγκλονιστική εμπειρία, στο μοναδικό real time και real act δωμάτιο απόδρασης της πόλης μας. Και ποιο ήταν αυτό; Φυσικά το “The Ritual Nightmare Edition”. Η εμπειρία μας ωστόσο, διαφέρει “λίγο” από την εμπειρία των υπόλοιπων ομάδων που έπαιξαν αυτό το δωμάτιο. Γιατί; Ένα μικρό spoiler: Μία από τις δύο μας δεν ήταν αρκετά γενναία να ζήσει την εμπειρία του The Ritual και άφησε την υπόλοιπη ομάδα της απροστάτευτη.

Let the game begin:

Πριν μπεις στο δωμάτιο

Ξέχνα ό,τι ήξερες! Σε αυτό το στάδιο του παιχνιδιού έρχεται η game master σου για να σε βάλει στη θέση σου και να σου αναλύσει με ύφος τουλάχιστον επιβλητικό τους κανόνες του παιχνιδιού. Ένας από τους σημαντικότερους κανόνες είναι να αφεθείς στη ροή του παιχνιδιού, και να ξεχάσεις για λίγο την πραγματικότητα και να αφήσεις τα αντανακλαστικά σου έξω από την πόρτα του δωματίου. ΠΡΟΣΟΧΗ! Να ακούσεις προσεκτικά τη/τον game master σου ώστε να μπορέσεις εσύ και η ομάδα σου να ζήσετε ολοκληρωτικά την εμπειρία.

Μέσα στο δωμάτιο

Η ομάδα (μείον έναν) μπαίνει στο δωμάτιο, ήδη φοβισμένη! Το θρίλερ διαδραματίζεται αργά και τα λεπτά περνάνε βασανιστικά. Αγωνία και φόβος κυριαρχούν, μέχρι να ακούσεις τους πρώτους ήχους και να νιώσεις μια περίεργη παρουσία γύρω σου. Κάθε λάθος κίνηση αντιστοιχεί σε μια συνέπεια. Είσαι έτοιμος για αυτό; Εμείς δεν είμασταν. Πολλές φορές βρεθήκαμε σε αδιέξοδο και ο τρόμος δεν μας βοηθούσε να προχωρήσουμε παρακάτω. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να σκεφτείς καθαρά αλλά ούτε και να ξεφύγεις. Για πρώτη φορά νιώσαμε και τις πέντε αισθήσεις μας να λειτουργούν όλες τόσο έντονα και ταυτόχρονα.

Πίσω από το δωμάτιο

Ο φόβος της μίας εκ των Glazers (μαντέψτε ποια!) οδήγησε στην πιο αναπάντεχη εξέλιξη στο παιχνίδι. Όταν η ομάδα μπήκε στο δωμάτιο, αυτή έμεινε μαζί με τη game master στα backstage. Αν και όλες οι θεατρικές παραστάσεις είναι μπροστά από φώτα, αυτό δεν ισχύει για την live act παράσταση του The Ritual. Τα φώτα είναι πίσω από τη σκηνή και ο πυρετός για τους συντελεστές της παράστασης είναι εξίσου έντονος με τον πυρετό, των παικτών που ζουν την εμπειρία. Διακόπτες, πίνακες, οθόνες, σκηνοθετικές παρεμβάσεις, αυτοσχεδιασμοί, ασύρματη επικοινωνία και άψογη συνεννόηση, χωρίς οι παίκτες να το αντιλαμβάνονται! Η εικόνα της ομάδας στις κάμερες, ήταν τουλάχιστον αστεία! Ο φόβος και η αγωνία τους ήταν εμφανής στα πρόσωπα και τις επιλογές τους. Truth to be told: Θα έπρεπε να είχα μπει και εγώ στο δωμάτιο!

Μετά από πολύ ώρα, πόνο δάκρυα και ιδρώτα, το παιχνίδι τελειώνει…

Το The Ritual, είναι ένα escape room διαφορετικό από τα άλλα. Σημασία για τους ανθρώπους της Great Escape έχει: οι ομάδες να ζήσουν όσο πιο έντονα γίνεται την εμπειρία και όχι να λύσουν τους γρίφους. Οι γρίφοι αν και είναι αρκετά ρεαλιστικοί, η κατάσταση φόβου και σοκ δεν θα σε βοηθήσει να τους λύσεις τόσο εύκολα όσο πιστεύεις! Για τη Great Escape είσαι μέρος της εμπειρίας και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι τους για να το νιώσεις αυτό. Κάθε ομάδα θα ζήσει κάτι διαφορετικό, αφού το παιχνίδι ανανεώνεται συνεχώς και βασίζεται απόλυτα στον τρόπο που εσείς θα αλληλεπιδράσετε με την ιστορία.

Note: Ό,τι δίνεις, παίρνεις!

 

Η Great Escape αλλάζει τους κανόνες των escape rooms τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη. Στην πόλη μας μετράει σχεδόν έναν χρόνο και τα ratings του είναι υψηλά ενώ το The Ritual είναι ήδη στην πρώτη θέση της πόλης μας. Αν νομίζεις πως είσαι αρκετά τολμηρός, κάνε τώρα την κράτηση σου για το The Ritual, αν πάλι όχι έχεις άλλες τρεις επιλογές για να ζήσεις την εμπειρία. Όσο τα escape rooms εξελίσσονται και εδραιώνονται στο χώρο της ψυχαγωγίας, για μας το Great Escape θα είναι μοναδικό και πάντα πρώτο στις προτιμήσεις μας.

-Άμα τολμάς, δες το gifάκι. Όλο.

Facebook                                                                         Instagram                                                                    Tripadvisor


 

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *