fbpx
Tv-serious

God Friended Μe: You’ve got a new friend suggestion

Συντάκτης: Νίκος Γιακουμόγλου

Plot

Όλα ξεκινάνε όταν ο πρωταγωνιστής μας Miles Finer δέχεται ένα αίτημα φιλίας στο Facebook από το Θεό. Όντας άθεος και έχοντας ένα podcast που σχετίζεται με την πίστη, ο Miles περιφρονεί το friend request, ενώ ταυτόχρονα μπαίνει στη διαδικασία να σκεφτεί ποιός μπορεί να του κάνει μία τόσο κακόγουστη πλάκα. Την περίεργη αυτή κατάσταση κάνει ακόμη πιο δύσκολη το επάγγελμα του πατέρα του, ο οποίος είναι πάστορας.

Μετά από πολλές διαγραφές του αιτήματος, ή αλλιώς «άρνηση του καλέσματος του Θεού», ξεκινά να δοκιμάζεται η πίστη του. Αρχικά, το “God account” του στέλνει προτάσεις φιλίας ατόμων που δεν έχει γνωρίσει ποτέ στη ζωή του, κάτι που δημιουργεί άπειρα ερωτήματα στον πρωταγωνιστή. Τότε είναι που ο ίδιος ζητάει τη βοήθεια του φίλου του Rakesh για την εύρεση του ατόμου πίσω απ’ αυτόν τον λογαριασμό.

Για κακή – καλή του τύχη συναντάει τυχαία διάφορα άτομα που προτάθηκαν από το Θεό, που χρειαζόταν άμεση είτε έμμεση βοήθεια στη ζωή τους. Το τελευταίο μέλος της ομάδας είναι η Cara Bloom, δημοσιογράφος, που ο Miles βοήθησε, μετά το friend suggestion του God account. Κάπως έτσι ξεκινάει και η περιπέτεια ψυχικής εξερεύνησης του Miles, αλλά και της εύρεσης του χρήστη του λογαριασμού.

First Impression

Μία γεύση του διαφορετικού, μιας πρωτόγνωρης ιδέας που δύσκολα ξαναπετυχαίνεις. Μία σειρά μέσα στην ειρωνεία, παρουσιάζοντας το ειδύλλιο Θεού – άπιστου αλλά και πατέρα – γιού ως Darth Vader versus Luke Skywalker. Παρουσιάζει ελάχιστο αλλά ευχάριστο και χαλαρό χιούμορ, αρκετό ώστε να μην φανεί μονότονη. Κύριο στοιχείο της σειράς, βέβαια, είναι το δράμα που κατακλύζει κάθε επεισόδιο, καθώς βλέπεις τις δυσκολίες όλων των ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας, όπως και τις αλλαγές στην ζωή και ψυχοσύνθεση του πρωταγωνιστή μας, Miles.

Characters

Αρχικά ο Brandon Michael Hall βρίσκεται στο ρόλο του Miles Finer – επίσης και στο The Mayor–δίνει το κλασικό παράδειγμα άθεου και αντιδραστικού ανθρώπου. Εκφράζει έντονα τα συναισθήματά του σε κάθε σκηνή τόσο ερωτικά, αλλά και φιλικά. Φαίνεται να διασκεδάζει το ρόλο καθώς χαμογελάει μόνιμα – είναι απίστευτο πραγματικά.

Εξίσου σημαντική στην ιστορία μας είναι η Violett Beane–γνωστή για τους ρόλους της στο Flash και το The Resident. Αφού τη βοήθησε ο Miles – πολλά spoiler για να πω κάτι παραπάνω – η δημοσιογράφος μας αποφασίζει να πάρει ενεργό ρόλο στην εύρεση του ατόμου πίσω από το God account. Είναι η φωνή της λογικής για τον Miles και «γεμίζει το δίδυμο». Γενικότερα έχει πολλά μέλια- προσοχή μη κολλήσετε.

Τέλος, ο Suraj Sharma – έχει παίξει στο Homeland αλλά και στο Life of Pi–είναι ο κλασσικός comic relief χαρακτήρας ονόματι Rakesh (Fun fact: είναι Ινδός και τον είπανε Rakesh και δεν του δώσανε καν επίθετο φωνάζετέ τον ελεύθερα Koothrappali). Κλασικός Ινδός προγραμματιστής, με έλλειψη κοπέλας και πολλά Ινδικά στερεότυπα.

Concluding

Είναι μία σειρά άνω του μετρίου χωρίς υπερδυνάμεις, πιστολίδια και δολοφονίες. Είναι η καθημερινότητα ενός άθεου που τον κυνηγάει ο Θεός με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Τι πιο απλό; Την προτείνω για οποιονδήποτε θέλει ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από την καθημερινότητα και να καταλάβει πως πάντα μα πάντα υπάρχουν και χειρότερα. Προαπαιτούμενη σειρά για τους drama – lovers και μία νέα χροιά στην εικόνα του Θεού, για πιστούς και μη. Με μόνο 5 επεισόδια γυρισμένα και ήδη ανυπομονώ για τα επόμενα.

« Maybe God is on the Cloud »

Βαθμολογία : 7/10 σύννεφα


0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *