fbpx
Music

Gangsters of Love: Groovy to the bone

Η μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει, αφού συνεχώς γνωρίζουμε νεοσύστατα και κυρίως αυθεντικά συγκροτήματα.

Οι Gangsters of Love αποτελούνται από πέντε πολύ ταλαντούχα άτομα που αρέσκονται στην funk, στη nu soul και στο blues. Με άλλα λόγια, οτιδήποτε προσδίδει έναν groovy ήχο. Η φιλία τους κρατάει χρόνια, ενώ η χημεία τους είναι εμφανής ήδη από την πρώτη ματιά. Συναντηθήκαμε λίγο πριν ανέβουν στην σκηνή του closing party του In Edit Festival και είχαν να μας πουν πολλά.

Ποια είναι τα συναισθήματά σας λίγες ώρες πριν βρεθείτε στη σκηνή του closing party του In Edit;

Είναι πολύ μεγάλη μας τιμή και χαρά που παραβρισκόμαστε σε ένα τόσο μεγάλο φεστιβάλ που αφορά την μουσική. Είμαστε πρωτίστως πολύ χαρούμενοι που θα αλληλεπιδράσουμε με ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική όσο και εμείς. Άλλωστε, θεωρούμε ότι όσο πιο όμορφο είναι το hype του κοινού, τόσο πιο εύκολα μπορούμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη οικειότητα και καλύτερη σχέση μεταξύ μας.

Gangsters of Love λοιπόν! Ποια είναι η πηγή έμπνευσης του ονόματός σας;

Το όνομα του συγκροτήματος επηρεάστηκε πολύ έντονα από ένα τραγούδι που ακούγαμε το καλοκαίρι πριν ξεκινήσουμε να δραστηριοποιούμαστε ενεργά. Ήταν το Gangster of Love του Johnny Guitar Watson. Ούτως ή άλλως υπάρχει ένας νόμος που λέει «όσο πιο βαρύγδουπο είναι το όνομα, τόσο μεγαλύτερη επιτυχία κάνεις». Χα!

Ποιες καλλιτεχνικές επιρροές σας εμπνέουν για τη δημιουργία μουσικής;

Αν και έχουμε διαφορετικά ακούσματα μεταξύ μας, θα λέγαμε ότι μας εμπνέουν οι Moloko και οι Massive Attack. Σαν κοινό παρανομαστή ωστόσο, έxουμε ότι μας βάζει σε groovy διάθεση. Ας πούμε τα ‘70s-‘80s―από soul και funk, μέχρι disco.

Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που λείπει από τα νέα συγκροτήματα;

Λείπει πολύ  η ποικιλία στα συγκροτήματα, δηλαδή ακολουθείται η τάση του «υπάρχει ένα κύμα φέτος, οι μπάντες θα κατευθυνθούν προς τα εκεί, υπάρχει ένα άλλο κύμα μουσικής την επόμενη χρονιά, θα κινηθούν κ.ο.κ.». Αρκετές φορές επίσης ευθύνονται και οι promoters γι’ αυτό, εφόσον υφίστανται αυτές οι τάσεις.

Ποια είναι η άποψή σας για κάποια τυχόν αρνητική κριτική;

Είναι απαραίτητο να ακούς την αρνητική κριτική για να γίνεσαι ακόμη καλύτερος και να προσφέρεις ακόμη πιο πολύ στη μουσική βιομηχανία. Άλλωστε μέσα από αυτή μπορείς να εξελιχθείς. Κάποιες είναι αντικειμενικές αλήθειες. Όταν καταφέρεις να βγάλεις  όλο το συναισθηματικό κομμάτι του «δέχομαι επίθεση από κάποιον όταν δεν είμαι καλός στο performance», τότε αναγνωρίζεις αν όντως κάποιος σε κρίνει επειδή θέλει να βοηθήσει ή απλά θέλει να σε αποδοκιμάσει.

Μιλήστε μου για την πιο αγαπημένη σας-ίσως ξεχωριστή-συνεργασία που έχετε κάνει μέχρι στιγμής.

Θυμόμαστε πολύ έντονα την στιγμή που μοιραστήκαμε την σκηνή με τους Monophonics το καλοκαίρι του 2017. Ήταν άλλωστε και το πρώτο live που παίξαμε τα δικά μας κομμάτια, αφού κάναμε και την πρώτη παρουσίαση του πρώτου μας δίσκου. Αποτελεί μια πολύ έντονη, γεμάτη χαρά βραδιά με πολύ κόσμο να χορεύει και να groovάρει με τα κομμάτια μας.

Και τι γίνεται με τη μουσική βιομηχανία; Μπορεί να προωθηθεί η δημιουργική, αυθεντική τέχνη στην Ελλάδα του σήμερα;

Νομίζουμε ότι πλέον η μουσική βιομηχανία είναι περισσότερο τα κανάλια στο Youtube, τα indie labels. Πολλά κανάλια όπως και το Never Skip The Intro.– κάνουν την προώθηση διαδικτυακά. Μην ξεχνάμε ότι ούτως ή άλλως οι συμφωνίες που προτείνουν οι μουσικές εταιρίες είναι εξευτελιστικές.

Ωστόσο εμείς, στον πρώτο δίσκο, αλλά και στον δεύτερο που ετοιμάζουμε αυτό τον καιρό, είχαμε αρκετή βοήθεια από φίλους μουσικούς, δεν χρειάστηκε να απευθυνθούμε σε κάποια εταιρία. Αν χρειαζόταν πάντως, σίγουρα θα απευθυνόμασταν σε κάποια εταιρία του εξωτερικού για να μας δικτυώσει με συγκροτήματα παρόμοιου στυλ του δικού μας για να δημιουργήσουμε κάποιο community.

Πείτε μου δύο λόγια για το νέο σας δίσκο! Θα κινηθείτε προς το ίδιο ύφος του πρώτου;

Στον καινούριο δίσκο έχει μετατοπιστεί λίγο το είδος αλλά και αμφότερα το ύφος του συγκροτήματος, περισσότερο προς disco και synth. Είναι ένα άλμπουμ που μας αντιπροσωπεύει ακόμη πιο πολύ από το προηγούμενο, εφόσον αποκτήσαμε περισσότερη εμπειρία, μεγαλύτερο δέσιμο μεταξύ μας και βρήκαμε ένα στυλ που μας ταιριάζει περισσότερο.

Είναι πιο ώριμο από το πρώτο δίσκο και φυσικά ακόμη πιο groovάτο! Μην ξεχάσουμε να επισημάνουμε ότι η παραγωγή του θα γίνει στο Cayetano, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Η κυκλοφορία του θα γίνει στα μέσα του καλοκαιριού!

Οι Gangsters of Love θα εμφανιστούν live στις 11 Μαΐου στα πλαίσια του TedX Thessaloniki.

Μην ξεχάσετε να τους ακολουθήσετε σε Instagram και Facebook

Φωτογραφίες: Γεωργία Λαδοπούλου
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *