fbpx
Tv-serious

Future Man: The Janitor of Apocalypse

Συντάκτης: Νίκος Γιακουμόγλου

Plot

Η ιστορία μας ξεκινάει με τον Josh Futturman – πω πω χιουμορίστες μας πεθάνατε – ο οποίος είναι επιστάτης σε ένα ιατρικό ερευνητικό κέντρο, με αφεντικό τον Dr.Kronish που έχει μοναδικό του στόχο τη θεραπεία του επιχείλιου έρπη. Η μόνη διασκέδαση και στόχος στη ζωή του Josh είναι να νικήσει ένα video game ονόματι Biotic Wars, κάτι που δεν έχει καταφέρει ακόμη κανένας στον πλανήτη.

Μετά από σκληρή προσπάθεια καταφέρνει να τερματίσει το τελευταίο επίπεδο. Ξαφνικά εμφανίζονται η Tiger και ο Wolf, οι δύο βασικοί χαρακτήρες του video game βγάζοντας τον πρωταγωνιστή μας από την καθημερινή του ρουτίνα. Παρουσιάζονται ως κάτοικοι ενός δυστοπικού μέλλοντος, όπου οι άνθρωποι είναι είδος υπό εξαφάνιση εξαιτίας ενός νέου είδους μεταλλαγμένων, των Biotics.

Οι δύο νέοι πρωταγωνιστές μας αποκαλύπτουν στον Josh το κρυφό νόημα του παιχνιδιού. Το παιχνίδι, εν τέλει, είναι μια προσομοίωση της κατάστασης του πλανήτη στο μέλλον, με κύριο στόχο την εύρεση του ατόμου που θα σώσει τον κόσμο από τα Biotics. Ο Futturman είναι ο πρώτος που τερματίζει την στρατιωτική αυτή προσομοίωση, διεκδικώντας τον τίτλο του Savior και αναλαμβάνοντας την αποστολή της σωτηρίας του κόσμου – θέλοντας και μη. Αυτό περιλαμβάνει ταξίδια στο χρόνο, άβολες συναντήσεις και πολλά, μα πολλά λάθη.

First Impression

Είναι από αυτά τα διαμαντάκια που ανακαλύπτεις τρεις η ώρα το βράδυ. Που, ενώ έχεις σημαντικές δουλειές την επόμενη μέρα, δεν μπορείς να ξεκολλήσεις από την οθόνη. Παραδέχομαι, με μεγάλη μου χαρά, την αδυναμία μου να την συγκρίνω με οποιαδήποτε άλλη σειρά. Το καυστικό χιούμορ του είδους του, ονόματι dude comedy, σε αφήνει άναυδο, χωρίς ανάσα απ’ τα γέλια και σε γυρνάει, ηλικιακά, στα δεκαέξι σου καθώς είναι τόσο χαζό και πρόστυχο.

Characters

Αρχικά o Josh Hutcherson, στο ρόλο του Josh Futturman –πρωταγωνιστής και στο Hunger games- ενσαρκώνει υπέροχα τον loser και geek χαρακτήρα. Αδύναμος σαν τον κλασικό nerd, με έντονη σεξουαλική διάθεση και πολύ καμένο χιούμορ. Κοινώς τέλειος χαρακτήρας για σειρά των Seth Rogen και Evan Goldberg.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το δυναμικό δίδυμο του Derek Wilson (Wolf) και της Eliza Coupe (Tiger).

Ο πρώτος -γνωστός για την ερμηνεία του στη σειρά Preacher- παίζει τον κλασσικό caveman χαρακτήρα που είναι τελείως αυθόρμητος, απροσάρμοστος και οδηγείται μόνο από τα πρωτόγονα ένστικτά του και τον απλοϊκό τρόπο σκέψης του. Μόνη του πυξίδα έχει τις εντολές της commander του, Tiger με την οποία διατηρεί μία «ιδιαίτερη» σχέση.

Αντίστοιχα, η Eliza Coupe -last seen στο Quantico και στο Scrubs- παρουσιάζεται ως μία δυναμική γυναίκα, με στρατιωτική εκπαίδευση και μεγάλο ψυχολογικό φόρτο. Κάνει μεγάλη προσπάθεια, σε αντίθεση με τον Wolf, να βάλει όρια στον πρωτόγονο τρόπο σκέψης της γιατί, ενώ είναι και οι δύο από το μέλλον, αυτή είναι υπεύθυνη για την επιτυχία της αποστολής.

Concluding

Θα χαρακτήριζα τη σειρά ως αμφιλεγόμενη. Το χιούμορ είναι πολύ εκκεντρικό που είτε θα το μισήσεις είτε θα το αγαπήσεις. Για να πάρει κάποιος μια ιδέα, θα μπορούσε να δει τις ταινίες με αντίστοιχο χιούμορ Pinapple Express και Superbad, που είναι από τον ίδιο σεναριογράφο. Παρόλο που η συγκεκριμένη περιγραφή είναι PG -13, κάτι που έγινε με μεγάλη προσπάθεια, στη σειρά θα συναντήσεις χιούμορ αηδιαστικό, χυδαίο και πιο μαύρο κι από τη στολή του Black Panther.  Η σειρά είναι «εύκολη», ό,τι πρέπει για να  τη δεις με παρέα ένα χαλαρό μεσημέρι. Δεν προτείνω βράδυ γιατί θα ενοχληθούν οι γείτονες. Ναι τόσο θα γελάσετε.

Βαθμολογία : 9/10 έρπητες


0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *