fbpx
FestivalsTFCinema

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης | Oι προτάσεις μας για την Τρίτη 5 Νοεμβρίου

Το κινηματογραφικό “ταξίδι” της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται. Η επιλογή των ταινιών γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όμως υπήρχαν κάποιες που ξεχώρισαν ανάμεσα στις προβολές της πέμπτης μέρας του φεστιβάλ.

Οι 4 προτάσεις του ΤFC Magazine για την Τρίτη 5 Νοεμβρίου έχουν ως εξής:

Λίλιαν / Lillian ( Αυστρία 2019 )

H βίζα της Λίλιαν, μιας Ρωσίδας μετανάστριας που μένει στη Νέα Υόρκη, έχει μόλις εκπνεύσει. Η μόνη επιλογή που έχει είναι να επιστρέψει στην πατρίδα της, στην πρότερη ζωή της για την οποία δεν γνωρίζουμε το παραμικρό. Η Λίλιαν ξεκινά να περπατά δίχως σκοπό, περιφερόμενη σε ερημωμένες πόλεις και αχανείς αυτοκινητόδρομους. Μοιάζει με εξωγήινο που έχει ναυαγήσει στη Γη, αόρατη σε μια κοινωνία αδιάφορη και απρόσιτη. Μια ληθαργική ταινία δρόμου στην καρδιά της αμερικανικής ενδοχώρας, όπου οι άνθρωποι τρέφουν τη θλίψη τους και τρέφονται από αυτήν.

  • Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 17:45 στο Ολύμπιον.
  • Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 14:45 στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα ( λιμάνι, Αποθήκη Δ’).

Θα έρθουν απαλές βροχές / Vendrán lluvias suaves (Αργεντινή 2018 )

Σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά στα προάστια, μια παρέα παιδιών έρχεται αντιμέτωπη με ένα αλλόκοτο περιστατικό, το οποίο σύντομα θα πάρει διαστάσεις επιδημίας: οι ενήλικες έχουν μεταμορφωθεί σε «κοιμισμένα όντα» και δεν λένε να ξυπνήσουν. Παρότι τρομοκρατημένα, τα παιδιά είναι αποφασισμένα να συνεχίσουν μόνα τους με σθένος, διατηρώντας την ελπίδα πως κάποτε, με κάποιον τρόπο, οι γονείς τους θα «επιστρέψουν». Καθώς ξεδιπλώνεται αυτή η ατμοσφαιρική και παράδοξη ιστορία, τα ίχνη των απόντων μάς αφηγούνται τη ζωή τους. Μια ποιητική ματιά στην απώλεια και τη μοναξιά, μια σιωπηλή κραυγή για συντροφικότητα και ανθρώπινη επαφή.

  • Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 22:30 στην αίθουσα Τώνια Μαρκετάκη (λιμάνι, Αποθήκη Δ’).

Exhibition: Overview Effect

Η αποκαλυπτική ιδέα που εκφράζεται μέσα από το Overview Effect βρίσκεται πίσω από τις 14 ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού, αλλά βγαίνει και έξω από τη μεγάλη οθόνη. Οι ταινίες του τμήματος αποτελούν και φέτος πηγή έμπνευσης για μια πρωτότυπη έκθεση. Το Φεστιβάλ ανέθεσε σε νέους έλληνες εικαστικούς να δουν ο καθένας από μια ταινία του Διαγωνιστικού και να φιλοτεχνήσουν ένα έργο εμπνευσμένο από αυτήν. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (ΜΟΜus). Παράλληλα, η θεματική του Διεθνούς Διαγωνιστικού συνομιλεί με το κεντρικό θέμα της φετινής, 7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (12/10/2019 – 16/02/2020), με τίτλο «Στάση».

1/11- 1/12/2019 (με ενδεχόμενο παράτασης), MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών (Αποθήκη Β1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης)

Miracle Party

Τα πάρτυ είναι απαραίτητο στοιχείο κάθε φεστιβάλ και ειδικά όταν πρόκειται για το ΦΚΘ. Γι’ αυτό μη χάσεις το “Πάρτυ Θαύμα” την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 22:00 στο La Doze.

La Doze, Βηλαρά 1.
Το event της εκδήλωσης στο Facebook.

Για το πλήρες πρόγραμμα του 60ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.


0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *