fbpx
FestivalsTFCinema

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης | Oι προτάσεις μας για την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου

Φτάσαμε στο δεύτερο μισό του φετινού επετειακού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και εμείς εδώ στο TFC έχουμε μπει για τα καλά στο κλίμα και δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις προτάσεις.

Οι προτάσεις μας, λοιπόν, για σήμερα Τετάρτη 6 Νοεμβρίου έχουν ως εξής:

Νυχτωδία / Nocturne (Ολλανδία, Βέλγιο 2019)

Μια μέρα πριν την έναρξη των γυρισμάτων της πρώτης του ταινίας, ένας νεαρός και φιλόδοξος σκηνοθέτης πασχίζει να βάλει τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους. Ο χρόνος πιέζει αμείλικτα, οι παραγωγοί έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους και οι συνεργάτες του έχουν αμέτρητες απορίες. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η συναισθηματική και οικογενειακή ζωή του βρίσκεται στα τάρταρα. Έχοντας αγγίξει τα όρια της απελπισίας, ξεχύνεται στους δρόμους και βυθίζεται σε έναν ονειρώδη νυχτερινό λαβύρινθο. Καθώς αναζητά τον μίτο της έμπνευσης, η φαντασία αρχίζει να υποκαθιστά την πραγματικότητα.

  • Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 15:15 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας
  • Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 13:00 στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα

Cosmic Candy (Ελλάδα 2019)

Η Άννα, μια μοναχική και ιδιόρρυθμη ταμίας σουπερμάρκετ, αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία της το δεκάχρονο κορίτσι του διπλανού διαμερίσματος, ύστερα από την μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα του. Την ίδια στιγμή διαπραγματεύεται την πιθανή της απόλυση και ένα ρομαντικό ειδύλλιο για πρώτη φορά στη ζωή της. Και όλα αυτά υπό την επήρεια υπερβολικής ποσότητας Κόσμικ Κάντι, της καραμέλας που σκάει στο στόμα.

  • Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 18:00 στην αίθουσα Ολύμπιον
  • Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 22:30 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης

Απόστρατος / Defunct (Ελλάδα 2019)

Ο Άρης, ένας τριαντάρης επιχειρηματίας στα όρια της χρεοκοπίας, μετακομίζει στο σπίτι του εκλιπόντος παππού του, του Αριστείδη, ο οποίος ήταν απόστρατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Σύντομα ξανασμίγει με παιδικούς φίλους αλλά και με έναν πρώην συναγωνιστή του Αριστείδη. Προσπαθώντας να φανεί αντάξιος του ονόματός του, ο Άρης σταδιακά παίρνει τον ρόλο του παππού του.

  • Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 22:30 στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης

This Filthy World, a Performance by John Waters

Ο Τζον Γουότερς, ο «Πάπας» του κινηματογραφικού trash και ορκισμένος εχθρός κάθε μορφής καθωσπρεπισμού και κομφορμισμού, θα παρουσιάσει ζωντανά στο Ολύμπιον, το “This Filthy World” για το οποίο μπορείτε να σπεύσετε να προμηθευτείτε εισιτήριο μια εβδομάδα νωρίτερα. Ένα stand-up ντελιριακό παραλήρημα, όπου ο εμβληματικός cult σκηνοθέτης στην ιστορία του αμερικάνικου σινεμά μας ξεναγεί στις προσωπικές του εμμονές και μοιράζεται με το κοινό της Θεσσαλονίκης το απόσταγμα της αντισυμβατικής του σοφίας. Ο Τζον Γουότερς παρουσίασε για πρώτη φορά τον μονόλογο “This Filthy World” πριν από δεκαπέντε χρόνια και έκτοτε δεν έχει σταματήσει να διαμορφώνει, να ανανεώνει και να εμπλουτίζει το περιεχόμενό του. Δεδομένου ότι καμία παράσταση του “This Filthy World” δεν είναι ίδια με τις άλλες, ανυπομονούμε να διαπιστώσουμε από κοντά πώς θα εμπνεύσει τον Τζον Γουότερς η επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και το Φεστιβάλ.

  • Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 20:39 στην αίθουσα Ολύμπιον

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *