fbpx
Blog

Οι 5 πιο ευχάριστες ειδήσεις που διαβάσαμε τον Ιανουάριο

Κανένας μήνας δεν φαντάζει τόσο ατελείωτος, όσο ο πρώτος του έτους. Ίσως γιατί προσπαθεί να χωρέσει στις 31 ημέρες του αμέτρητες λίστες που δημιουργούμε με περίσσεια προσήλωση. Η πειθαρχία μάλιστα με την οποία στήνονται αυτές οι λίστες, δε θυμίζει καθόλου την πειθαρχία με την οποία τηρούνται. Κι αυτό είναι απόλυτα εντάξει. Ίσως τελικά το μόνο ρεκόρ που αξίζει να κρατάμε, να είναι οι όμορφες πράξεις που κάναμε κι αυτές από τις οποίες εμπνευστήκαμε. Γι’ αυτό κι εμείς για άλλη μια φορά συγκεντρώσαμε τις ευχάριστες ειδήσεις του Ιανουαρίου για να πάρουμε έμπνευση και κίνητρο.

Αυτά τα ταμεία καταπολεμούν τη μοναξιά

Μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ολλανδία εμπνεύστηκε τη λύση στο μεγαλύτερό μας άγχος. Αν έχεις βρεθεί στη θέση να πρέπει να γεμίσεις τρεις τσάντες με ψώνια τη στιγμή που ψάχνεις το πορτοφόλι σου και η ουρά περιμένει, ξέρεις τι εννοώ. Εγκατέστησαν λοιπόν ταμεία αποκλειστικά για αργές συναλλαγές. Απώτερο κίνητρο ήταν να προσφέρουν -ιδίως στους ηλικιωμένους πελάτες- τον χρόνο να κουβεντιάσουν. Σε καιρό πανδημίας, για πολλούς από αυτούς, τα ψώνια της εβδομάδας ίσως να είναι η μοναδική τους κοινωνική συναναστροφή. Στα 200 ταμεία που δεσμεύτηκαν να διπλασιάσουν, πρόσθεσαν και γωνιές για καφέ και κουβέντα εντός του καταστήματος.

Το χιόνι έκανε αυτόν τον προπονητή επινοητικό

Μερικοί πόντοι χιόνι ήταν αρκετοί, ώστε ο προπονητής μιας ομάδας ποδοσφαίρου στην Πενσυλβάνια να ακυρώσει την καθημερινή τους προπόνηση. Αυτό δε σημαίνει πως οι 27 αθλητές θα έμεναν χωρίς άσκηση.  Αντί της καθιερωμένης άρσης βάρους, τους προέτρεψε να φτυαρίσουν το χιόνι από το διάδρομο κάποιου ηλικιωμένου γείτονά τους. Η φιλοτιμία των μαθητών συγκίνησε τους αποδέκτες της όμορφης πράξης, που θέλησαν να προβούν σε κάποια δωρεά. Άλλη μία απόδειξη για το πώς οι καλές πράξεις γεννούν καλές πράξεις. 

Ένας ευχάριστος αντιπερισπασμός

Έχοντας βιώσει -στο πλάι της αδερφής του- την ατελείωτη αναμονή των ασθενών μεταξύ των χημειοθεραπειών τους, αυτός ο άντρας θέλησε να δώσει σε αυτόν τον χρόνο μια ευχάριστη νότα. Αυτό που ξεκίνησε ως προσωπικό πρότζεκτ σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει την αδερφή του, έφτασε να επηρεάζει δεκάδες άλλους. Στην αρχή δημιουργούσε βιβλιαράκια με δραστηριότητες, όπως κουίζ, σταυρόλεξα, πληροφορίες για τα αγαπημένα της συγκροτήματα ή ταινίες. Ήλπιζε πως με αυτόν τον τρόπο θα αποσπάσει την προσοχή της από τις επώδυνες διαδικασίες και θα τονώσει τη διάθεσή της. Η ανταπόκριση ήταν τέτοια που ακόμα και δυο χρόνια μετά εφοδιάζει το νοσοκομείο με αρκετά τέτοια τεύχη.

Καλλιτεχνική αλληλεγγύη

Ένας ντράμερ γνωστός στους δρόμους τους Los Angeles δέχθηκε το εξής διπλό πλήγμα: του έκλεψαν το φορτηγάκι του, μαζί με τα αγαπημένα του ντραμς. Αξιοποιώντας τη φωνή που παρέχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε γνωστό το συμβάν και ζήτησε στήριξη από τον κόσμο. Η ατυχία του γρήγορα μετατράπηκε σε στιγμή συγκίνησης και έκπληξης. Μερικές μέρες αργότερα δέχθηκε την αναπάντεχη επίσκεψη ενός εκπροσώπου των Metallica. Φυσικά, δεν ήρθε μόνος του, αλλά συνοδευόμενος από ένα νέο σετ ντραμς. Η επίσημη ανακοίνωση του συγκροτήματος εξυμνεί τη συναδελφική αλληλεγγύη και θέτει τον πήχη υψηλά. Εκεί δηλαδή που εξ αρχής θα έπρεπε να είναι.

Ένα ρεκόρ στα σύννεφα

Έχοντας βρεθεί ήδη από τριών ετών στον μαγευτικό χώρο των αεροπλάνων χάρη στους πιλότους γονείς της, ήταν θέμα χρόνου να αναπτύξει κι η Zara Rutherford το ίδιο πάθος. Πέντε χρόνια προετοιμασίας χρειάστηκαν για να ξεκινήσει στα 19 της την τεράστια πρόκληση να πετάξει μόνη της πάνω από 40 χώρες και 5 ηπείρους. Το όνειρο της να σπάσει το ρεκόρ της νεαρότερης πιλότου που θα το πετύχει αυτό, έγινε πραγματικότητα όταν προσγειώθηκε λίγες μέρες νωρίτερα στο Βέλγιο. Μάλιστα, θερμή υποστηρίκτριά της αποδείχθηκε η Shaesta Waiz, που προηγουμένως κατείχε το ρεκόρ. Μια πεντάμηνη εμπειρία ζωής και αλλαγή προοπτικής είναι τα σουβενίρ αυτού του εναέριου ταξιδιού.

Πάμε να υποδεχθούμε τον Φεβρουάριο με μια λίστα με όλα τα πράγματα για τα οποία θα σταματήσουμε να κάνουμε λίστες από εδώ και πέρα.

4

Leave a Reply

Your email address will not be published.