fbpx
#meenavivliostoxeriBookCultureTypewriter

Ποια βιβλία θα κάνουν δώρο φέτος οι editors του TFC Magazine στα αγαπημένα τους πρόσωπα

Ένα δώρο που δε σταματά ποτέ να είναι επίκαιρο και χρήσιμο, είναι τα βιβλία. Φέτος, περισσότερο από ποτέ, το μυαλό όλων μας έχει την ανάγκη να ταξιδέψει και να βυθιστεί σε κόσμους λογοτεχνικούς, διαφορετικούς από αυτόν που ζούμε τώρα. Γι’αυτό, σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας τα βιβλία που θα επιλέξουμε εμείς να χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα. Θα φροντίσουμε να τα βάλουμε σε όμορφες, eco-friendly συσκευασίες και σίγουρα θα τα συνοδεύσουμε με μία κάρτα.

Η Μαρία θα κάνει δώρο στο μπαμπά της το Ιστανμπούλ Ιστανμπούλ

Το Ιστανμπούλ Ιστανμπούλ του Μπουρχάν Σονμέζ κατέχει μια εξέχουσα θέση στην καρδιά μου – και στην βιβλιοθήκη μου. Τώρα τα Χριστούγεννα θα το έκανα δώρο στον μπαμπά μου. Όχι μόνο γιατί είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία και με “σημάδεψε” η ιστορία του, αλλά και γιατί ο ίδιος μου το χάρισε πριν χρόνια με την ελπίδα ότι θα μου αρέσει, αλλά εκείνος δεν το διάβασε ποτέ.

Η Νεφέλη ανακάλυψε ότι το script της Fleabag υπάρχει σε βιβλίο

Αναπόφευκτα, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως βρήκα το φετινό χριστουγεννιάτικο δώρο του Βασίλη.

Η Φανή, αν μπορούσε, θα έκανε δώρο σε όλους το Εὖ του Λεωνίδα Καραΐσκου

Το έχω λατρέψει γιατί σου δίνει μια θετική νότα και κατανοείς πόσο σημαντικό είναι να εκτιμάς την κάθε σου ανάσα και να είσαι ευγνώμων για όλα στη ζωή. Έπειτα, θα επέλεγα την Τριλογία του Βερολίνου του Philip Kerr. Είναι ένα από τα βιβλία που όλοι πρέπει να διαβάσουν είτε αγαπούν την ιστορία, είτε όχι!

  • Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Λεωνίδας Καραΐσκος στο TFC Magazine εδώ

Η Σοφία, αν έπρεπε να ξεχωρίσει ένα μόνο βιβλίο, αυτό θα ήταν οι Κουκκίδες του Αντώνη Καλογήρου

Οι φετινές μου αγορές περιορίζονται ούτως ή άλλως σε βιβλία. Τίποτα δεν έχει αποδειχθεί πιο χρήσιμο στις μέρες της πανδημίας από αυτά. Οπότε και τα χριστουγεννιάτικα δώρα μου θα ακολουθήσουν ανάλογη λογική. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα βιβλίο, θα έτεινα στις Κουκκίδες του Αντώνη Καλογήρου. Μια σειρά από αληθινές ιστορίες για την ανθρώπινη αλληλεγγύη και την ομορφιά της προσφοράς με ενέπνευσε απεριόριστα και ταιριάζει απόλυτα με το κλίμα των γιορτών. Ποιος θα είναι ο τυχερός αποδέκτης δεν μπορώ να το αποκαλύψω ακόμα, γιατί μας διαβάζει.

Η Γεωργία είχε μια ιδέα για το τι μπορεί να πάρει δώρο στους γονείς της

Σκεφτόμουν να πάρω στους γονείς μου ένα από αυτά τα 100 Fun Things to Do Together για την καραντίνα. Είχα την ελπίδα ότι μπορεί α έχει τίποτα ενδιαφέρον μέσα που να μην μας έχει περάσει από το μυαλό. Αλλά δεν το έκανα.

Η Μαρίνα από μία τεράστια λίστα, ίσως να διάλεγε το βιβλίο Η Έλενορ Όλιφαντ είναι απολύτως καλά

Πρόκειται για ένα βιβλίο που έφτασε τυχαία στα χέρια μου στην προηγούμενη καραντίνα κι έγινε η αφορμή να χάσω τον ύπνο μου για μερικές μέρες. Τόσο γιατί δε μπορούσα να το αφήσω κάτω, όσο και γιατί μετά έπρεπε να επεξεργαστώ πολλά από όσα διάβασα. Το βιβλίο το ίδιο χωρίζεται σε Καλές Μέρες και Κακές Μέρες. Κάπως όλο αυτό θύμιζε το 2020. Η Έλενορ σε κάθε της πρόταση με άφηνε με μία γλυκόπικρη σκέψη, χωρίς να γίνεται ποτέ μελό. Κι εγώ αυτό το εκτίμησα πολύ. Το ίδιο πιστεύω θα κάνουν και οι άνθρωποί μου.

8

Leave a Reply

Your email address will not be published.