fbpx
#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙBlog

H “συνταγή” των editors του TFC Magazine για να περάσει εύκολα κι αυτή η καραντίνα

Έχοντας αφήσει πίσω μας όλα τα banana breads, αρχίσαμε να ψάχνουμε άλλους τρόπους για να περάσει κι αυτή η καραντίνα. Αναπόφευκτα, ανταλλάξαμε ιδέες και μοιραζόμαστε μαζί σας τις δικές μας συνταγές, μαγειρικές και μη. Άλλοι με περισσότερες υποχρεώσεις κι άλλοι περισσότερο προετοιμασμένοι αυτή τη φορά, όλοι όμως με έναν κοινό στόχο: να μη μας πάρει από κάτω!

Ψάχνω για μια καλή είδηση κάθε μέρα για να μην ξεχνάω ότι υπάρχουν κι αυτές. Οποιοδήποτε σεμινάριο έμοιαζε πριν παράταιρο, είναι πλέον ευπρόσδεκτο. Σειρά έχουν τα χειροποίητα σαπούνια!

Σοφία Ζουλούμη

Αν και δεν αλλάζει η καθημερινότητα μου σχεδόν καθόλου με την τρέλα του Πανεπιστημίου το πρωί και της δουλειάς μεσημέρι έως βραδάκι, έχει επέλθει μια μετάλλαξη και συνεχίζω να αποζητώ τα γράμματα στο τέλος της ημέρας και επομένως να διαβάζω βιβλία. Αυτό προϋποθέτει και λίγο shopping therapy αυστηρά βιβλίων, είτε thrift, είτε καινούριων.

Γεωργία Λαδοπούλου

Essays, essays, essays η ζωή στο 4ο έτος, γυμναστικούλα στο σπίτι γιατί το καλοκαίρι δεν θα πάψει ποτέ να έρχεται. Παράλληλα, πειραματίζομαι στην ασιατική κουζίνα γιατί, όπως λένε και οι παλιοί., μάθε τέχνη κι ας την. Στόχος μου σε αυτήν την καραντίνα να κερδίσω επιτέλους στο Scrabble την φιλόλογο αδερφή μου, ακόμη κι αν χρειαστεί να παίζω Scrabble κάθε βράδυ.

Καλλιόπη Χρυσανίδου

Εγώ καταπιάνομαι με τα παζλ, όπως και στην προηγούμενη καραντίνα. Θα επιχειρήσω, μάλιστα, να φτιάξω και κεριά σε αυτήν.

Νάντια Κουκαρούδη

Είμαι από τους τυχερούς που δουλεύω. Είναι σίγουρη η κατάθλιψη δύο μέρες την εβδομάδα και εκεί, ναι, το αφήνω να με πιάσει και δεν με πιέζω. Αυτό θεωρώ είναι το σημαντικό. Προσπαθώ να κάνω πράγματα για να εκμεταλλευτώ τον χρόνο, όπως το να ξεχωρίσω ρούχα που δεν φοράω πλέον για να τα δώσω κάπου και οργανώνω τον χώρο μου. Μαγική συνταγή σίγουρα δεν υπάρχει. Κάνεις ό,τι ηρεμεί την ψυχή σου, ακόμα κι αν αυτό είναι να κοιτάς το ταβάνι επί ώρες!

Φανή Σοφιανού

Το έχω ρίξει στη μαγειρική και προσπαθώ να αγοράζω υλικά από το supermarket που δεν έχω ξαναπάρει ποτέ. Επίσης, συμβαίνουν πολλές ηλεκτρονικές αγορές, κυρίως κρέμες κ.λπ., because self care.

Βασίλης Ξιφαράς

Τα στατιστικά που έλεγαν ότι αυξήθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι πωλήσεις από κιθάρες και γιουκαλίλι στην προηγούμενη καραντίνα; Ε, εγώ ήμουν!

Νεφέλη Γκικογλου

Νομίζω όλοι λίγο πολύ κάνουμε τα ίδια. Κι εγώ γυμναστική -και καλά- για 10′ λεπτά τη μέρα, διάβασμα για σχολή αλλά και διάβασμα γενικώς για να ξεχνιέμαι. Ασχολούμαι πολύ με baking, π.χ. κουλουράκια, κέικ, bagels, αλλά όχι μαγειρική, γιατί δεν έχω ιδέα. Κάτι που ξεκίνησα πρόσφατα είναι η ζωγραφική με νερομπογιές! Επίσης, προσπαθώ να μάθω πιάνο μέσα από βίντεο και εφαρμογές.

Ευθυμία Πολυμενίδου

Ως γενικά εξωστρεφές άτομο, που θέλει συνέχεια να τριγυρνάει και να ταξιδεύει, η δεύτερη καραντίνα μου ήρθε λίγο απότομη. Παρόλα αυτά, προσπαθώ να βλέπω τη θετική πλευρά, πως έχω δηλαδή όλο αυτό τον ελεύθερο χρόνο που τόσο αποζητούσα. Προσωπικά, έχω βρει μικρά πραγματάκια που ξέρω πως ήδη λατρεύω και τα κάνω ξανά και ξανά. Με λίγα λόγια έχω χωθεί μέσα σε αστυνομικά μυθιστορήματα, κυρίως του Jo Nesbo, για να έχει η καθημερινότητα μου και λίγο σασπένς, είδα όλο το Rick & Morty (και λέω να το ξαναδώ) και last but not least, έχω ξεθάψει κάθε είδους συνταγή για κέικ και γλυκά μιας και την έχω δει ζαχαροπλάστης.

Χριστίνα Σταβάρα

Είμαι τυχερή, γιατί οι φίλοι μου έβλεπαν μπροστά και φρόντισαν για δώρο γενεθλίων να με εφοδιάσουν με έναν παγκόσμιο χάρτη που τώρα περιμένει να τον γεμίσω χρώματα μέχρι και στην πιο μικρή λεπτομέρεια. Η δεύτερη καραντίνα, ομολογουμένως, δεν είναι όπως η πρώτη. Με βρήκε με λιγότερη όρεξη και περισσότερη κούραση. Όπως και η άλλη, όμως, θα περάσει. Και τότε θα πρέπει να βρω την τέλεια κορνίζα για τον χάρτη μου.

Μαρίνα Ζιγνέλη
10

Leave a Reply

Your email address will not be published.