fbpx
Blog

4 διαφορετικά New Year’s Resolutions για φέτος

Το σενάριο γνωστό και χιλιο-φορεμένο αλλά το λατρεύεις. Η αντίστροφη μέτρηση το βράδυ της 31ης Δεκέμβρη σημάνει την αρχή μια νέας και – όπως όλοι ελπίζουμε – καλύτερης χρονιάς. Έχεις ήδη μια νοητή λίστα με αυτά που θα κάνεις την χρονιά που μας έρχεται (aka resolutions), ελπίζοντας να μην τα αναβάλλεις πάλι όπως έκανες και την προηγούμενη . Αν ανάμεσα στους στόχους σου είναι το «από του χρόνου θα ξεκινήσω γυμναστήριο» ή το «από του χρόνου θα κόψω το κάπνισμα», σου έχω μια νέα λίστα, αρκετά διαφορετική.

Δες ποια New Year’s Resolutions σου προτείνω να εφαρμόσεις, όχι μόνο για το 2020, αλλά και για κάθε χρονιά που θα έρθει.

Να προσφέρεις.

Αυτό δεν είναι και το νόημα των εορτών που μόλις πέρασαν; Να προσφέρεις απλόχερα και ανιδιοτελώς. Να δίνεις λίγο από τον χρόνο σου, από τη σκέψη σου, από το περίσσεμα σου, σε φίλους και μη. Να βοηθάς εκεί που μπορείς, μην επαναπαύεσαι ότι θα το κάνει κάποιος άλλος. Να είσαι σίγουρος, ότι κάθε φορά που θα δίνεις, θα γίνεσαι παραδόξως ολοένα και πιο πλούσιος, με έναν πολύ διαφορετικό και ξεχωριστό τρόπο.

Να εκτιμάς.

Όσο κλισέ κι αν έχει γίνει η φράση «τίποτα δεν είναι δεδομένο», δεν παύει να είναι πέρα για πέρα αληθινή. Στην πραγματικότητα όλα είναι τόσο ρευστά και παροδικά, που για το μόνο που μπορείς να είσαι σίγουρος είναι το “σήμερα”. Εστίασε σε αυτά που έχεις και όχι σε αυτά που σου λείπουν. Νιώσε ευγνώμων για εκεί που έχεις φτάσει και πάρε μια ανάσα για να δεις όλα αυτά που έχεις καταφέρει. Ελπίζω να είσαι κάπου ζεστά, υγιής, με όσο φαγητό χρειάζεσαι και όμορφους ανθρώπους γύρω σου. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν, όταν αναγνωρίσεις την αξία αυτών που ήδη έχεις.

Να σε προσέχεις.

Στη λίστα με όσα θεωρούμε δεδομένα, πολλές φορές συγκαταλέγεται και ο ίδιος μας ο εαυτός. Εγώ είμαι εδώ να σου θυμίσω ότι είσαι ό,τι πιο σημαντικό έχεις. Mη σε ξεχνάς. Να σε φροντίζεις και να σε αγαπάς, όπως ακριβώς θα έκανες και για ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Να μην θυμώνεις με σένα όταν κάνεις κάτι λάθος και να σε επιβραβεύεις όταν κάνεις κάτι σωστά. Μην είσαι τόσο αυστηρός με τον εαυτό σου, όλοι κάνουμε λάθη. Ακόμα κι αν η προηγούμενη χρονιά δεν ήταν τόσο καλή για σένα, μια καινούρια είναι μπροστά σου. Να σε εμπιστεύεσαι και να εξελίσσεσαι, μέρα με τη μέρα.

Να φροντίζεις το περιβάλλον.

Να το φροντίζεις σαν το σπίτι σου, γιατί εδώ που τα λέμε, είναι το «σπίτι» όλων μας. Μέσα στο 2019 υπήρξαν αρκετές ευχάριστες ειδήσεις για την οικολογία. Πλέον δεν θεωρείται περίεργο να πάρεις τον καφέ σου στην δική σου κούπα ή να πας σούπερ-μάρκετ με την πάνινη σακούλα σου. Δεν σταματάμε όμως εκεί. Εύχομαι τη νέα χρονιά να συλλογιζόμαστε όλοι , ακόμα περισσότερο, τι αποτύπωμα αφήνουν οι πράξεις μας στο περιβάλλον. Ας προσπαθήσουμε όλοι για μια χρονιά με λιγότερα σκουπίδια, λιγότερο πλαστικό και πολύ περισσότερη αγάπη για τον πλανήτη μας.

Ενδεχομένως να μην καταφέρεις κάνενα από τα resolutions παραπάνω. Ίσως πάλι να καταφέρεις κάποια απ’ αυτά ή και όλα. Η πράξη είναι πάντα πολύ πιο δύσκολη από τη θεωρία. Όπως και να έχει, ελπίζω και εύχομαι για μια δημιουργική χρονιά, της οποίας οι καλές στιγμές να είναι περισσότερες από τις κακές – ναι θα υπάρξουν κι αυτές –    όσο εμείς γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Καλή χρονιά σε όλους!


0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *