fbpx
CURRENT OBSESSIONS

Cozy Essentials: Όσα θα δώσουν μία νότα θαλπωρής στο σπίτι σου φέτος τον χειμώνα

Η θερμοκρασία έχει πέσει, οι ζεστές σούπες και ο ζεστός καφές έχουν κάνει την εμφάνισή τους και πλέον ίσως περνάς -ή τουλάχιστον θέλεις να περνάς- περισσότερες ώρες μέσα στο σπίτι. Γι’αυτό παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά πράγματα που θα γεμίσουν το σπίτι σου θαλπωρή και θα προσφέρουν αυτό το απαραίτητο coziness που χρειάζεσαι για να ανταπεξέλθεις τους πιο κρύους μήνες του χειμώνα.

Μία επίσκεψη στο Menthe a l’eau

Αρκεί μία βόλτα στην αγαπημένη γειτονιά του Παγκρατίου για να συναντήσεις μπροστά σου, και συγκεκριμένα στην οδό Υμηττού 156, το κατάστημα του Christian, Menthe a l’eau. Η χαρακτηριστική βιτρίνα του, αλλά και τα αρώματα που θα μυρίσεις με το πρώτο σου βήμα μέσα στο Menthe a l’eau, είναι σίγουρο πως θα σε κάνουν να επιστρέψεις εκεί πολλές φορές.

Εκεί μέσα ο Christian έχει δημιουργήσει έναν πολύχρωμο και αρκετά οικείο χώρο, με πρωτότυπες επιλογές από κεριά, διακοσμητικά εσωτερικού χώρου, σαπούνια, αρώματα, τετράδια και σημειωματάρια, αφίσες, κεραμικά και κάθε λογής tableware. Κάθε ένα από τα αντικείμενα που θα βρεις στο Menthe a l’eau έχει κάνει το δικό του ταξίδι για να βρεθεί εκεί, έπειτα από πολύ καλή αναζήτηση του ίδιου του Christian. Κάθε γωνιά του μικροσκοπικού αυτού concept store έχει διακοσμηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να θυμίζει σπίτι, ενώ ο ίδιος φροντίζει να προμηθεύεται συχνά νέα προϊόντα και να δημιουργεί μία νέα βιτρίνα κάθε φορά, σαν μία μικρή γκαλερί. Αν ήξερες ότι μπορείς να βρεις οτιδήποτε aesthetically pleasing σε ένα συγκεκριμένο σημείο της Αθήνας, τότε αυτό θα ήταν σίγουρα το Menthe a l’eau.

Τα αγαπημένα σου κεριά

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: τα κεριά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με αυτή την εποχή. Μπορεί να προτιμάς τα μικρά, χειροποίητα κεριά, τα πιο μεγάλα ή τα wax melts. Σε κάθε περίπτωση, οι επιλογές είναι πολλές, αρκεί να γνωρίζεις αρκετά για τη φροντίδα τους, ώστε να διαρκέσει περισσότερο η καύση τους.

Ένα σετ φανελένια σεντόνια

Όπως αλλάζεις πολλά πράγματα στο σπίτι σου για την άφιξη του χειμώνα, το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για τα σεντόνια σου. Αν αυτόν τον καιρό τα σεντόνια που ήδη έχεις φαντάζουν αρκετά κρύα, ακόμα και με το αγαπημένο σου πάπλωμα ή κουβέρτα, τότε ίσως θα πρέπει να σκεφτείς την εναλλακτική των φανελένιων σεντονιών από 100% βαμβάκι. Η διαφορά θα είναι όντως αισθητή από τον πρώτο κιόλας ύπνο στο κρεβάτι σου.

Τα αγαπημένα σου ροφήματα

Για πολλά άτομα εκεί έξω, η άφιξη του χειμώνα σηματοδοτείται από τα ζεστά ροφήματα. Αν είσαι άνθρωπος που προτιμά τον κρύο καφέ χειμώνα-καλοκαίρι, θα δείξουμε κατανόηση. Ωστόσο, αν συμμερίζεσαι την αγάπη μας για ζεστά ροφήματα, τότε άκουσέ μας και ξεκίνα να πειραματίζεσαι με αυτά. Πέρα από τον αγαπημένο σου καφέ, μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις στο σπίτι ένα χειροποίητο chai latte ή κάποια άλλη συνταγή που αγαπάς πολύ.

Ο φωτισμός του σπιτιού

Πέρα από τα κεριά που αναφέραμε και παραπάνω, ο φωτισμός ενός σπιτιού είναι το Α και το Ω για την ατμόσφαιρα που επικρατεί σε αυτό. Εμείς πάντως φέτος ανακαλύψαμε τις πολύχρωμες λάμπες με dimmer, τις οποίες μπορείς να ρυθμίσεις σε όποιο χρώμα και ένταση επιθυμείς και ταιριάζει περισσότερο με τον χώρο σου. Όπως και να’χει, τα θερμά χρώματα είναι εκείνα που θα δημιουργήσουν μία cozy ατμόσφαιρα, κατάλληλη για τον κρύο καιρό που επικρατεί έξω.

Φωτογραφίες κειμένου: Αθηνά Βγαγκέ

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *