fbpx
TFCinema

Captain Marvel : Τελικά υπάρχει ελπίδα

Συντάκτης: Χρήστος Χριστακίδης
H ηρωίδα που ξεκίνησε τα πάντα συστήνεται με εκκωφαντικό τρόπο στο κοινό του MCU, ενάμιση μήνα πριν την τελική αναμέτρηση με τον Thanos.

Παρά τις αμέτρητες ηρωίδες των κόμικς της Marvel αλλά και αυτές που έχουν εμφανιστεί στο κινηματογραφικό της σύμπαν, καμία μέχρι στιγμής δεν είχε την δικιά της ταινία. Η DC έκανε την αρχή το 2017, με την Wonder Woman της Γκαλ Γκαντότ να εντυπωσιάζει ως η πρώτη γυναίκα πρωταγωνίστρια υπερηρωικής ταινίας.

Η Marvel πήρε τον χρόνο της, αλλά βάσει σχεδίου, όπως πάντα την τελευταία δεκαετία, έφτασε να μας παρουσιάσει και η ίδια την πρώτη της ταινία με γυναίκα στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η Μπρι Λάρσον με μία εμφάνιση-έκπληξη στην Comic-Con του Σαν Ντιέγκο το 2016 έκανε γνωστή τη συμμετοχή της στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel. Τρία χρόνια μετά, η ταινία της φτάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες και αποτελεί σημαντικό κομμάτι και για το μέλλον του ίδιου του MCU αλλά και για τις υπόλοιπες ταινίες του είδους.

"Captain Marvel": Τελικά υπάρχει ελπίδα
“Captain Marvel”: Τελικά υπάρχει ελπίδα

Η ταινία

Η Βερς, στρατιώτης της φυλής των Κρι, σε μια αποστολή με αντιπάλους τους θανάσιμους εχθρούς των Κρι, τους Σκραλ, θα πιαστεί αιχμάλωτη από τον στρατηγό τους, τον Τάλος. Τότε, μερικές αναλαμπές και κομμάτια από το παρελθόν της, θα την στρέψουν προς τη Γη, στην οποία είχε μια διαφορετική ζωή πριν γίνει μέλος των Κρι. Με την βοήθεια του έμπειρου πράκτορα της Shield, Νίκολας Φιούρι, θα προσπαθήσει να σταματήσει τον διαγαλαξιακό πόλεμο και να βρει την πραγματική της ταυτότητα.

Εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, γυναίκες έχουν αναλάβει και τις υπόλοιπες σημαντικές θέσεις στη δημιουργία του “Captain Marvel”. Για παράδειγμα, στην σκηνοθετική καρέκλα συναντάμε την Άννα Μπόντεν του It’s Kind of a Funny Story ( μαζί με τον Ράιαν Φλεκ) ενώ για το δυναμικό score της ταινίας είναι υπεύθυνη η Πινάρ Τοπράκ.

"Captain Marvel": Τελικά υπάρχει ελπίδα
“Captain Marvel”: Τελικά υπάρχει ελπίδα
Περνώντας λοιπόν στα ενδότερα της ταινίας, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως στο πρώτο μισό της τα πράγματα εξελίσσονται αργά.

Το σενάριο περιστρέφεται γύρω από την προσπάθεια της Βερς να ανακαλύψει ποια πραγματικά είναι αλλά και τις πρώτες της εντυπώσεις από τη Γη. Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται διασκεδαστικότερα με την εμφάνιση του Φιούρι. Η δράση κορυφώνεται σιγά σιγά ενώ το χιούμορ έρχεται και λαμβάνει σημαντική θέση στο υπόλοιπο μισό της ταινίας.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι και πάλι on point, όπως συνηθίζεται στις ταινίες της Marvel. Ta φουτουριστικά σκηνικά, οι στολές, τα σκάφη αλλά και οι υπερδυνάμεις της Captain Marvel παρουσιάζονται εξαίσια. Ωστόσο, θα ήταν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε περισσότερα χαρακτηριστικά των πολιτισμών των Κρι και των Σκραλ. Πολιτισμών που καλύπτουν μεγάλο μέρος των κόμικς της Marvel.

"Captain Marvel": Τελικά υπάρχει ελπίδα
“Captain Marvel”: Τελικά υπάρχει ελπίδα

Η Μπρι Λάρσον φαίνεται ξεκάθαρα να το διασκεδάζει στον ρόλο της Βερς (αργότερα Κάρολ Ντάνβερς). Το γεγονός πως παίρνουμε μια πολύ μικρή δόση των δυνάμεων της ηρωίδας που υποδύεται, μαρτυρά πως η ταινία αυτή αποτέλεσε προετοιμασία γι’ εκείνη. Για το άμεσο αλλά και το έμμεσο μέλλον της στο MCU. Η κορύφωση που είδαμε στο τέλος της ταινίας δεν αντικατοπτρίζει ούτε στο ελάχιστο τις δυνατότητες ενός πανίσχυρου χαρακτήρα, ίσως του ισχυρότερου στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel αυτή τη στιγμή.

Στους υπόλοιπους χαρακτήρες, ο ψηφιακά νεότερος Σάμιουελ Τζάκσον υποδύεται έναν άκρως διαφορετικό και διασκεδαστικό Νίκ Φιούρι, απαλλαγμένο από την υπέρμετρη σοβαρότητα που τον έχουμε συνηθίσει.

Η ταινία εξηγεί πολλά και για το μέλλον αυτού του σημαντικού χαρακτήρα του MCU. Τέλος, οι Τζουντ Λο και Μπεν Μέντελσον συμπληρώνουν όμορφα ένα πολύ αξιόλογο καστ και ο καθένας τους προσδίδει την δική του πινελιά σε αυτή την ενδιαφέρουσα origin ιστορία.

"Captain Marvel": Τελικά υπάρχει ελπίδα
“Captain Marvel”: Τελικά υπάρχει ελπίδα

Η γνωριμία του κοινού με την Captain Marvel έγινε την κατάλληλη στιγμή. Στο σημείο που οι ελπίδες των Avengers έμοιαζαν πλέον μηδαμινές. Από αυτά που παρακολουθήσαμε στην ταινία ένα μπορούμε να πούμε με σιγουριά· σε ενάμιση μήνα από σήμερα ο Thanos θα έχει τεράστιο πρόβλημα. Μην ξεχάσετε να περιμένετε στις θέσεις σας μετά το τέλος της ταινίας για τις απαραίτητες post credit σκηνές πριν το επερχόμενο Avengers: Engame.

Με την υποστήριξη του Cineplexx

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι ezgif.com-optimize.gif
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *