fbpx
BookTypewriter

7 bestseller βιβλία που γράφτηκαν σε λιγότερο από 1 μήνα

Συνηθίζουμε να λέμε ότι “το καλό πράγμα αργεί να γίνει”. Στις περιπτώσεις αυτών των βιβλίων, όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τα συγκεκριμένα bestseller βιβλία χρειάστηκαν μόλις μερικές εβδομάδες για να ολοκληρωθούν. Άλλοτε έφταιγε η έμπνευση και άλλοτε τα πράγματα δεν ήταν και τόσο ιδανικά. Ίσως κάποιο deadline να πίεζε τους συγγραφείς. Έχοντας διαβάσει τα περισσότερα από αυτά, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι αυτοί οι συγγραφείς υπό πίεση λειτούργησαν καλύτερα. Και είτε είχαν ολοκληρώσει τα έργα τους σε 3 μήνες ή 3 χρόνια, λίγοι θα ήταν αυτοί που πραγματικά θα νοιάζονταν για τη διάρκεια.

Σπουδή στο Κόκκινο – Άρθουρ Κόναν Ντόιλ

7 bestseller βιβλία που γράφτηκαν σε λιγότερο από 1 μήνα

Αυτό το βιβλίο έμελλε να είναι η αρχή για όλα όσα ξέρουμε σήμερα για τον Σέρλοκ Χολμς. Είναι ίσως από τα σημαντικότερα του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και χρειάστηκε μόλις 3 εβδομάδες για να ολοκληρωθεί. Τι είναι 3 εβδομάδες μπροστά στις ατέλειωτες ιστορίες και ταινίες που επρόκειτο να κυκλοφορήσουν αργότερα; Εμείς πάντως θα του είμαστε για πάντα ευγνώμονες για αυτές τις 3 εβδομάδες της ζωής του.

Στο δρόμο – Τζακ Κέρουακ

Η ιδέα υπήρχε στο μυαλό του Κέρουακ για πολλά χρόνια. Σαν ένα προσχέδιο. Το πραγματικό γράψιμο του βιβλίου του όμως διήρκησε μόλις 3 εβδομάδες. Μάλιστα, επειδή ο ίδιος σιχαινόταν να διακόπτει συνεχώς το γράψιμο του για να αλλάζει σελίδες στη γραφομηχανή, σκέφτηκε έναν ευφάνταστο τρόπο για να το αποφύγει. Προτού ξεκινήσει, κόλλησε με ταινία σελίδες χαρτί τη μια μετά την άλλη δημιουργώντας έτσι ένα ατέλειωτο κομμάτι χαρτί με μήκος 36 περίπου μέτρα. Εμείς αυτό το λέμε προνοητικότητα. Άλλοι, ψυχαναγκασμό.

Το Αγόρι με τη Ριγέ Πιτζάμα – Τζον Μπόιν

Ο Τζον Μπόιν μάλλον θέτει το ρεκόρ για τη συγκεκριμένη λίστα. Συγκεκριμένα, χρειάστηκε μόλις δυόμιση ημέρες για να ολοκληρώσει το βιβλίο του. Σταμάτησε ελάχιτες φορές για να φάει ή να πιει κατί. Γενικά, τα έργα του δεν του έπαιρναν πολύ χρόνο. Αυτό όμως είτε μια ιδιαίτερη περίπτωση.

Το κουρδιστό πορτοκάλι – Άντονι Μπέρτζες

Ένα από τα γνωστότερα βιβλία από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα. Ο ίδιος ο Μπέρτζες είχε πει πως το έγραψε μέσα σε μόλις 3 εβδομάδες με βασικό του κίνητρο τα χρήματα. Όταν, βέβαια, το είδε να γίνεται ταινία από τον Stanley Kubrick, ένιωσε βαθιά απογοητευμένος από το αποτέλεσμα.

Ο παίκτης – Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Ο Ντοστογιέφκι είναι από τις περιπτώσεις των συγγραφέων που είχαν μία προθεσμία μπροστά τους κι έτρεχαν να την προλάβουν. Συγκεκριμένα είχε υπογράψει ένα συμβόλαιο που τον ανάγκαζε να παραδώσει το βιβλίο του σε μόλις 26 μέρες. Παράλληλα, βέβαια έγραφε και το Έγκλημα και Τιμωρία. Η μόνη λύση ήταν να στραφεί σε κάτι γνώριμο για εκείνον. Έτσι, αυτή τη φορά διάλεξε τον τζόγο.

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία – Τσαρλς Ντίκενς

Η αλήθεια είναι πως ο Τσαρλς Ντίκενς έχει μείνει στην ιστορία ως πολυγραφότατος συγγραφέας. Με την Χριστουγεννιάτικη Ιστορία όμως πρέπει να έσπασε και κάποιο προσωπικό ρεκόρ. Ο ίδιος, επειδή έγραφε τις ιστορίες του συνήθως για κάποια εφημερίδα, επομένως έπρεπε να ακολουθήσει κάποια deadlines. Σε αυτή τη περίπτωση κατάφερε να ολοκληρώσει την ιστορία του σε 6 εβδομάδες και να κάνει τον κύριο Σκρουτζ τον αγαπημένο ήρωα μικρών και μεγάλων.

Η παράξενη υπόθεση του Δρ. Τζέκιλ και του κ.Χάιντ – Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον

Η συγκεκριμένη ιστορία είναι κάπως λυπητερή για τον Stevenson, αν βέβαια ισχύει. Όπως έχει ειπωθεί από διάφορες πηγές, ο Στίβενσον είχε για αρκετό καιρό στο μυαλό του να γράψει κάτι για μια διπλή προσωπικότητα. Το βασικό του πρόβλημα όμως ήταν να βρει το κατάλληλο context στο οποίο θα τοποθετούσε τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Όντας βαριά άρρωστος και υπό την επήρεια θεραπευτικής κοκαΐνης, ισχυρίστηκε πως είδε την ιστορία να εκτυλίσσεται μπροστά του στον ύπνο του. Ξύπνησε, λοιπόν, και σε μέσα σε 3 μόλις ημέρες έγραψε την περίφημη ιστορία.

Η γυναίκα του, Fanny, δεν ήταν και τόσο χαρούμενη για τη συγκεκριμένη ιστορία. Θεωρώντας της αρκετά παράτολμη και τρελή την έριξε στο τζάκι. Έτσι, ο Στίβενσον αναγκάστηκε να ξοδέψει άλλες 3 ημέρες όντας άρρωστος για να γράψει την ιστορία αυτή. Η δεύτερη του προσπάθεια ευτυχώς γλύτωσε από τη φωτιά και τον τοποθέτησε στις βιβλιοθήκες μας για πάντα.

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *