fbpx
TFC PICKS

Στο BeautyBlossom η καλαίσθητη και φυσική περιποίηση βρήκε το σπίτι της

Η στροφή προς προϊόντα φιλικά στον πλανήτη, αλλά και τον άνθρωπο, δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται. Αρκεί να βρεις τα μέρη που μπορείς να εμπιστευτείς και να σε βοηθήσουν στα μικρά και σταθερά σου βήματα. Η αλλαγή σίγουρα δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, κι αυτό το ξέρει καλά η Σωτηρία Μιχαλοπούλου, ο άνθρωπος πίσω από το Beauty Blossom. Ίσως γνωρίζεις ήδη την επιχείρηση της για την προσεγμένη επιλογή των προϊόντων της, τις αναλυτικές περιγραφές και την όμορφη αισθητική. Αν, όμως, θες να μάθεις περισσότερα γιατί αξίζει να εμπιστευτείς το Beauty Blossom για τις επόμενες αγορές σου, εμείς ρωτήσαμε τη Σωτηρία και έχουμε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

Η ιδέα για το Beauty Blossom ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2020

Στόχος της Σωτηρίας ήταν μία εισαγωγική επιχείρηση που θα έφερνε στην ελληνική αγορά φυσικά, φυτικά και βιολογικά προϊόντα υγείας και περιποίησης που είναι ήδη αρκετά διαδεδομένα στο εξωτερικό. Η ίδια είχε το background, αλλά και τις αντίστοιχες ανησυχίες για να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Μεγαλώνοντας σε μία επαρχιακή πόλη από αγρότες γονείς, είχε νωρίς στη ζωή της την τύχη να γνωρίσει καλά τη φύση και να μάθει να τη σέβεται και να τη φροντίζει. Χωρίς να ξεμακρύνει ιδιαίτερα από όσα έμαθε κοντά στους γονείς της, αποφάσισε να συνεχίσει να ανακαλύπτει διαρκώς τους θησαυρούς της φύσης μέσα από τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης που προέρχονται από αυτή. Όπως αναφέρει και η ίδια:

Γνωρίζουμε καλά πλέον πως ο πλανήτης μας, η Γη μας, δοκιμάζεται καθημερινά από εμάς και ήρθε η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε πως η ύπαρξη μας σε αυτόν τον πλανήτη δεν είναι δεδομένη. Πιστεύουμε ότι οφείλουμε να ζούμε σε αυτόν χωρίς να τον εκμεταλλευόμαστε, αλλά να τον σεβόμαστε. Είναι αυτό που όλοι εμείς έχουμε κοινό και γι’αυτό αισθανόμαστε την ανάγκη να τον προστατεύσουμε, να δράσουμε ενωμένοι, κάνοντας τις σωστές επιλογές.

Όσο για το όνομα που αποφάσισε να δώσει στην επιχείρησή της; Το Beauty Blossom αντιπροσωπεύει για την ίδια την ομορφιά που δημιουργείται από ένα μόνο μικρό άνθος καθώς και τα οφέλη αυτού στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς και φροντίδας.

Τα κριτήρια επιλογής των προϊόντων που έρχονται στο Beauty Blossom

Όλες οι εταιρείες και τα προϊόντας που θα βρεις στο e-shop του Beauty Blossom έρχονται από το εξωτερικό. Η Σωτηρία φροντίζει ώστε κάθε μία από αυτές να είναι eco-friendly και να χρησιμοποιεί φυσικά συστατικά. Άλλο ένα σημαντικό κριτήριο είναι αυτές οι εταιρείες να μην κάνουν δοκιμές σε ζώα στο στάδιο παραγωγής τους. Γίνεται επίσης μία προσπάθεια εκ μέρους του Beauty Blossom, να στηριχθούν μικρές εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες και χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά στις συσκευασίες τους.

Σήμερα, στο Beauty Blossom υπάρχουν συνολικά 13 διαφορετικές εταιρείες με φυσικά προϊόντα περιποίησης. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα brands δεν υπήρχαν προηγουμένως στην ελληνική αγορά. Έτσι, εμείς ως καταναλωτές, έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να εμπιστευθούμε νέα οικολογικά προϊόντα, φιλικά προς το περιβάλλον και κατασκευασμένα με ηθικό τρόπο. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι προτού γίνει κάποιο προϊόν διαθέσιμο στο Beauty Blossom, έχει δοκιμαστεί από την ίδια τη Σωτηρία και τους ανθρώπους που εμπιστεύεται.

Επομένως, ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από το Beauty Blossom;

Εδώ θα αφήσουμε τη Σωτηρία να σου τα εξηγήσει όλα όπως πρέπει:

Έχοντας στο μυαλό μας την φράση του Robin Sharma “Change is hard at first, Messy in the middle & Gorgeous at the end” και τη φύση ξεκινάμε ένα κίνημα αλλαγής, αλλάζοντας τις συνήθειές μας. Προστατεύουμε το περιβάλλον, δεν σημαίνει ότι δεν προστατεύουμε το δέρμα μας. Ξεκινώντας από την καθημερινή ρουτίνα περιποίησης, προωθώντας προϊόντα τα οποία προέρχονται από τη φύση χωρίς να την εκμεταλλεύονται. Αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς είναι ότι η επιχείρησή μας είναι eco-friendly και στην ίδια τη λειτουργία της. Έχουμε ως στόχο να συμβάλουμε με όλα τα μέσα που έχουμε στη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, συνεπώς κάθε συσκευασία μας προέρχεται από βιοδιασπώμενα και ανακυκλώσιμα υλικά. – Leave no trace – Επειδή το κάθε λίγο μετράει, προσφέρουμε διανομή με ποδήλατο σε όλες τις περιοχές που αυτό είναι δυνατόν, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση των ρύπων.

Πόσο εύκολη είναι τελικά μία στροφή προς έναν zero-waste τρόπο ζωής;

Η Σωτηρία πιστεύει πως είναι πραγματικά δύσκολο να πετύχουμε την απόλυτη zero-waste καθημερινότητα. Ωστόσο, με απλές πρακτικές, μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Για εκείνη, υπάρχουν 5 βασικοί πυλώνες του κινήματος αυτού, όπως αναφέρει παρακάτω:

Άρνηση (Refuse): Αποφεύγουμε την αγορά προϊόντων με πολλές συσκευασίες.
Μείωση (Reduce): Δεν αγοράζουμε πράγματα που δεν είναι πραγματικά απαραίτητα.
Επαναχρησιμοποίηση (Reuse): Επαναχρησιμοποιούμε φθαρμένα αντικείμενα, αγοράζουμε μεταχειρισμένα ή επαναχρησιμοποιήσιμα προϊόντα, όπως ανοξείδωτα μπουκάλια νερού.
Επιδιόρθωση (Repair): Επιδιορθώνουμε τα προϊόντα στα οποία μπορούμε να δώσουμε μια νέα χρησιμότητα.
Ανακύκλωση (Recycle): Ανακυκλώνουμε τα προϊόντα που μπορούν να ξεκινήσουν έναν νέο κύκλο ζωής.

Η ίδια μάλιστα, πολύ πριν δημιουργηθεί το Beauty Blossom, είχε ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες της για έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής

Οι πρώτες μικρές αλλαγές ήταν η αντικατάσταση των πλαστικών μπουκαλιών και ποτηριών με επαναχρησιμοποιούμενα για καφέ και νερό. Έπειτα ήρθαν οι υφασμάτινες τσάντες για τις αγορές στο σούπερ μάρκετ και η προτίμηση για μη συσκευασμένα τρόφιμα. Πολλά ακόμη πλαστικά αντικείμενα αντικατάσταθηκαν από αντίστοιχες οικολογικές εναλλακτικές. Ωστόσο, το “ταξίδι” αυτό δεν έγινε χωρίς λάθη και μικρές αστοχίες. Αυτή, όμως, είναι και η φυσιολογική πορεία των πραγμάτων για τον κάθε άνθρωπο που επιλέγει να κάνει μία τέτοια αλλαγή. Αντλώντας από την εμπειρία της, η Σωτηρία μοιράζεται πλέον στα social media του Beauty Blossom τα δικά της tips που μπορούν να βοηθήσουν το κοινό σε αυτή την προσπάθεια.

Το packaging στο Beauty Blossom

Στο στήσιμο μίας επιχείρησης πλέον όλα παίζουν τον δικό τους σημαντικό ρόλο. Το packaging και οι συσκευασίες δεν ξεφεύγουν από αυτόν τον κανόνα. Έτσι, η συσκευασία που φτάνει από το Beauty Blossom στο σπίτι σας είναι εξ ολοκλήρου από ανακυκλώσιμα υλικά. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται χάρτινο κουτί συσκευασίας, το λογότυπο είναι με οικολογικό μελάνι και η ταινία η οποία κλείνει το κουτί είναι με οικολογική κόλλα που ενεργοποιείται με το νερό. Εντός του πακέτου τα προϊόντα προστατεύονται από ανακυκλώσιμο craft χαρτί και όλες οι ευχαριστήριες κάρτες που θα βρείτε μέσα στο κουτί, ακόμα και η επαγγελματική κάρτα της εταιρείας, είναι από ανακυκλώσιμο χαρτί. 

Επόμενα σχέδια και προσθήκες για το Beauty Blossom

Όπως μας αναφέρει η Σωτηρία:

Υπάρχουν ακόμη πολλές κατηγορίες προϊόντων καθημερινής χρήσης που πρέπει και μπορούν να γίνουν πιο βιώσιμες. Για παράδειγμα, θα θέλαμε κάποια στιγμή στο μέλλον να προσθέσουμε προϊόντα περιποίησης και φροντίδας που να απευθύνονται σε εγκυμονούσες και παιδιά, όπως πάνες μωρών που μπορούν να αντικατασταθούν από πλενόμενες πάνες πολλαπλών χρήσεων κ.λπ. Επιπλέον, στόχος μας είναι να προσθέσουμε προϊόντα τα οποία θα καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των τετράποδων φίλων μας, έτσι ώστε οι φιλόζωοι να έχουν πιο οικολογικες εναλλακτικές για τη φροντίδα των κατοικίδιων τους. Μια άλλη κατηγορία που σκεφτόμαστε να προσθέσουμε στο site μας, καθώς λείπει από την ελληνική αγορά, είναι τα οικολογικά προϊόντα ανδρικής περιποίησης.

Στο άμεσο μέλλον, το πλάνο μας περιλαμβάνει την προσθήκη χειροποίητων φυσικών προϊόντων όπως σαπούνια, στερεές μπάρες σαμπουάν και πολλά άλλα οικολογικά προϊόντα περιποίησης. Ήδη έχουμε προσθέσει κάποια δικά μας χειροποίητα προϊόντα όπως κεριά σόγιας και σε κάθε συσκευασία μας βρίσκετε ένα δωράκι το οποίο είναι ένα χειροποίητο σαπούνι.

Πέρα από την προσθήκη των νέων αυτών προϊόντων, στα μελλοντικά πλάνα του Beauty Blossom είναι και η δημιουργία ενός φυσικού καταστήματος. Εκεί θα μπορείς να προμηθευτείς όλα αυτά τα προϊόντα αλλά και να επαναχρησιμοποιείς συσκευασίες που ήδη έχεις για όσα αγοράζεις εκ νέου.

Για όλα τα νέα προϊόντα, τα tips και τις συμβουλές καθώς και τις Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις που έρχονται, μπορείς να ενημερώνεσαι από τα social media του Beauty Blossom.

Βρες το Beauty Blossom
Facebook | Instagram | Website

4
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *