fbpx
BlogTFC PICKS

ÁRTE Candles: Άρτεμις, πώς είναι να ξεκινάς τη δική σου επιχείρηση εν μέσω πανδημίας;

Η ομάδα του TFC magazine αγαπά να γνωρίζει ανθρώπους κάθε κλάδου και να μαθαίνει τις ιστορίες τους. Πρόσφατα, λοιπόν, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να συζητήσω με μια ευδιάθετη κοπέλα, φοιτήτρια από την Αθήνα, με ιδιαίτερο καλλιτεχνικό ταλέντο. Η δική της ιστορία ξεκινά με την απόφαση της να αντιμετωπίσει την πανδημία ως πρόκληση, ώστε να ξεκινήσει κάτι δημιουργικό και συνάμα επιχειρηματικό. Όσοι δεν την γνωρίζετε, ήρθε ο καιρός λοιπόν να την μάθετε. Ονομάζεται Άρτεμις Τσουκνίδα και είναι η ιδρυτής της επιχείρησης ÁRTE Candles.

Η ÁRTE Candles, λοιπόν, είναι το πρώτο ελληνικό brand με αρωματικά κεριά που ξεχωρίζουν για την αισθητική τους και για την καλλιτεχνική πινελιά τους. Ας αφήσουμε, όμως, την Άρτεμη να μας μιλήσει για το έργο της μέσα από ορισμένες εύστοχες ερωτήσεις. Τι λέτε; Είστε έτοιμοι;

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για την ÁRTE Candles;

Γενικά αγαπώ τα αρωματικά κεριά. Μια μέρα λοιπόν ψάχνοντας να αγοράσω στο διαδίκτυο, έτυχε να δω τα λεγόμενα body shaped κεριά, συγκεκριμένα από την Αυστραλία. Εντυπωσιάστηκα με την συγκεκριμένη ιδέα. Αφού πραγματοποίησα προσωπική έρευνα και παρατήρησα πως στην Ελλάδα δεν υπήρχε κάτι τέτοιο, είπα να το δοκιμάσω. Η ιδέα λοιπόν ήρθε μέσα Σεπτεμβρίου του 2020 και το τελικό launching έγινε 4 Νοεμβρίου του 2020.

Τι είναι απαραίτητο να γνωρίζει κανείς για τα προϊόντα της ÁRTE Candles;

Είναι 100% vegan προϊόντα. Πρόκειται δηλαδή για φυτικό σόγιας προϊόν-κερί φτιαγμένο από πρώτο χέρι. Να σημειώσω πως ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε και στο οικολογικό κομμάτι. Για παράδειγμα, το φυτίλι είναι οικολογικό και η συσκευασία ανακυκλώσιμη. Η διαδικασία παρασκευής είναι συγκεκριμένη και το αποτέλεσμα κρίνεται στην λεπτομέρεια. Υπάρχει ποικιλία σχημάτων-μορφών και αρωμάτων ανάλογα με το τι επιθυμεί το κοινό.

Από πού εμπνεύστηκες το όνομα;

Ήθελα με κάποιον τρόπο να συνδυάσω το όνομα μου και την καλλιτεχνική μου πλευρά. Έτσι το ÁRTE κρύβει το όνομα μου «Άρτεμις» και την λέξη τέχνη “art”. Ταυτόχρονα, συνοδεύεται με την λέξη «candles» που αποτελεί και το χαρακτηριστικό στοιχείο της επιχείρησης μου. Είναι ένα όνομα απλό και μικρό που όμως «μένει στον νου».

Ποιος είναι ο βασικός στόχος που σε οδήγησε στην επίτευξη της επιχείρησης;

Βασικός στόχος της επιχείρησης μου ήταν να δημιουργήσω κάτι δικό μου, κάτι που να με εμπνέει, να με εκφράζει και να ταιριάζει στην προσωπικότητα μου. Ανέκαθεν μου άρεσαν τα αρωματικά κεριά και ο τρόπος παρασκευής τους. Έτσι, λοιπόν, σκέφτηκα να ασχοληθώ επαγγελματικά δίνοντας την δική μου καλλιτεχνική πινελιά.

Τι θεωρείς ότι καθιστά μοναδική την ÁRTE Candles;

Η παρασκευή των συγκεκριμένων κεριών είναι κάτι νέο που πιστεύω θα κρατήσει στον χρόνο. Πέρα από το γεγονός, λοιπόν, ότι έφερα πρώτη αυτήν την νέα τάση στην Ελλάδα, θεωρώ πως η ποιότητα είναι εκείνο το στοιχείο που καθιστά μοναδική την ÁRTE Candles. Η πρώτη ύλη για την παρασκευή των συγκεκριμένων κεριών, ο τρόπος σχεδίασης και η λεπτομέρεια είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τα δημιουργήματα μου και τα καθιστούν μοναδικά.

Κρύβεται κάποια ιστορία πίσω από την συγκεκριμένη σχεδίαση των κεριών;

Όλοι γνωρίζουμε το κλασικό και διαχρονικό κερί που είναι τοποθετημένο σε βαζάκι. Προσωπικά, ήθελα να δημιουργήσω κάτι διαφορετικό. Η βασική, λοιπόν, σχεδίαση της artecandles αφορά την ανθρώπινη μορφή, το ανθρώπινο σώμα. Πιστεύω πως το σώμα ως σχέδιο-δημιούργημα είναι κάτι νέο στον συγκεκριμένο τομέα, που όμως θα κρατήσει στον χρόνο. Είναι μια νέα τάση που ήρθε για να μείνει. Στην ÁRTE Candles θα συναντήσει κανείς ποικιλία κεριών, όσον αφορά το body shape, επιδιώκοντας έτσι να υποστηρίξω το body positivity.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα social media συμβάλλουν σημαντικά στην προώθηση των έργων μας. Κατά την γνώμη σου, τι πιστεύεις ότι χρειάζεται για μια πετυχημένη προώθηση-διαφήμιση;

Τα social media αποτελούν πλέον το νο.1 μέσο προώθησης του κάθε έργου σου. Κατά την γνώμη μου, χρειάζεται να χειρίζεσαι τα social media σωστά και έξυπνα, δίνοντας όμως μια νότα του χαρακτήρα σου και της αισθητικής σου. Η δική μου αισθητική στα social media ακολουθεί τα βήματα του minimalism, με γήινα χρώματα και αποχρώσεις. Και ναι υπάρχει ανταγωνισμός σε σημαντικό βαθμό, αλλά προσωπικά δεν επηρεάζομαι.

Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο δημιούργημα σε μορφή και άρωμα;

Εννοείται πως όλα τα δημιουργήματα μου τα αγαπώ, αλλά ως αγαπημένο – ξεχωριστό για μένα θα έλεγα πως είναι το κλασικό γυναικείο σώμα με το λεγόμενο άρωμα tobacco vanilla. Ήταν το πρώτο που είχα σχεδιάσει-δημιουργήσει και απλά το έχω ερωτευτεί. Μπορώ να σου πω, πως ακόμα το έχω τοποθετημένο στο κομοδίνο στο δωμάτιο μου και κάθε φορά το καίω λίγο λίγο για να μην το χαλάσω.

Πώς αισθάνεσαι για τις θετικές αντιδράσεις του έργου σου από τον κόσμο;

Όλο αυτό είναι κάτι πρωτοφανές για μένα. Αφιερώνω χρόνο και κόπο προκειμένου να δημιουργήσω κάτι χειροποίητο, εντελώς μόνη μου. Το κάθε δημιούργημα το φτιάχνω στο σπίτι μου, στην κουζίνα μου. Χαίρομαι λοιπόν πολύ που από την πρώτη κιόλας στιγμή ο κόσμος αγάπησε την προσπάθεια μου, την δουλειά μου.

Ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον/α που σκέφτεται τώρα να θέσει μια επιχειρηματική ιδέα σε πράξη;

Μια απλή συμβουλή που θα έδινα είναι να μην ξεκινήσει κανείς κάτι επιχειρηματικά έχοντας στο νου το κέρδος. Πρώτα απ’όλα να αγαπάς αυτό που σκέφτεσαι να θέσεις σε πράξη. Να είσαι διατεθειμένος/η να δώσεις όλο το είναι σου για ένα τέλειο αποτέλεσμα. Χρειάζεται βέβαια επιμονή και υπομονή και συστηματική ενασχόληση. Χρειάζεται να ‘σαι αφοσιωμένος στο έργο σου. Προσωπικά ξυπνάω και κοιμάμαι έχοντας στο νου μου την δική μου επιχείρηση και την εξέλιξη της.

Κάπου εδώ λοιπόν φτάνουμε στο τέλος της συνέντευξης μας με την ÁRTE Candles. Ευχαριστούμε πολύ την Άρτεμη που μοιράστηκε μαζί μας την δική της ιστορία τόλμης και ρίσκου να δημιουργήσει μια πρωτότυπη επιχείρηση παρά τις δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Ελπίζω να έχεις ήδη ακολουθήσει την @artecandles στα social media. Γιατί μην ξεχνάμε πως μιλάμε για κεριά που ξεχωρίζουν για το καλλιτεχνικό άρωμα τους. Ραντεβού σε επόμενο άρθρο!

9
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *