fbpx
AbroadTravel

5 απομονωμένοι προορισμοί που αξίζει να επισκεφθείς κάποια στιγμή στη ζωή σου

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχεις εξαντλήσει όλους τους προορισμούς στην travel list σου. Αυτό, όμως, δεν θα έπρεπε να σε εμποδίζει από το να προσθέσεις νέους. Εμείς δεν ήρθαμε σήμερα εδώ για να σου προτείνουμε αυτά που ήδη ξέρεις. Αντιθέτως, ετοιμάσαμε μία λίστα με μερικούς απομονωμένους προορισμούς του πλανήτη, που λίγοι ταξιδιώτες έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα. Τα μέρη αυτά παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και σίγουρα δεν ευνοούν τον συμβατικό τουρισμό. Είναι όμως πάντοτε εκεί για όσους αναζητούν μία ξεχωριστή εμπειρία και περιπέτεια, έξω από τα συνηθισμένα.

Ittoqqortoormiit, Γροιλανδία

Στην ανατολική ακτή της Γροιλανδίας βρίσκεται μία μικρή πόλη με 450 περίπου κατοίκους. Εκεί θα βρεις μόνο έναν ξενώνα για ταξιδιώτες, μία pub που ανοίγει μία φορά την εβδομάδα κι ένα παντοπωλείο με τα απολύτως απαραίτητα. Αν βέβαια τύχει και πας τη σωστή περίοδο και τις σωστές μέρες, ίσως καταφέρεις να δεις και το περίφημο Βόρειο Σέλας που κάνει εκεί την εμφάνισή του τους χειμερινούς μήνες.

Αιόλια Νησιά, Ιταλία

Τα Αιόλια Νησιά βρίσκονται 150 μίλια ανοιχτά από την ακτή Αμάλφι και για χρόνια αποτελούν καταφύγιο για καλλιτέχνες και διανοούμενους από όλον τον κόσμο. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα συνολικά 7 νησιών, από τα οποία το γνωστότερο είναι το Stromboli. Σχηματίστηκαν έπειτα από πολλές ηφαιστειακές εκρήξεις ανά τα χρόνια και σήμερα αποτελούν ένα από τους πιο προσβάσιμους, αλλά συνάμα απομονωμένους προορισμούς της Ευρώπης.

Svalbard, Νορβηγία

απομονωμένοι προορισμοί

Το Svalbard λέγεται ότι είναι το μέρος όπου κάθε πλάσμα μπορεί να αισθανθεί σπίτι του. Σίγουρα όμως δεν θα το περίμενες αυτό γνωρίζοντας τις ακραίες συνθήκες που επικρατούν εκεί. Καθώς βρίσκεται στο βορειότερο μέρος της Νορβηγίας, το Svalbard απολαμβάνει τον ήλιο του μεσονυκτίου από τον Απρίλιο μέχρι και τον Αύγουστο. Αυτό απλά σημαίνει ότι ο ήλιος δεν δύει ποτέ κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών, ενώ τους υπόλοιπους επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι. Το ενδιαφέρον είναι ότι το 1/3 των κατοίκων του Svalbard είναι κυρίως μετανάστες. Άνθρωποι από όλον τον κόσμο επιλέγουν να μετακομίσουν εκεί, καθώς δεν απαιτείται κάποια βίζα για τη διαμονή, μόνο να βρεις εργασία και στέγη.

Η Πύλη της Κόλασεως, Τουρκμενιστάν

απομονωμένοι προορισμοί

Η Πύλη της Κολάσεως στα 260 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας του Τουρκμενιστάν, Ασγκαμπάτ, αποτελεί ένα από τα πιο απόκοσμα “αξιοθέατα” του πλανήτη μας. Πρόκειται για έναν κρατήρα με έντονη δραστηριότητα περίπου για τα τελευταία 50 χρόνια. Δεν υπάρχει κάποια περίφραξη γύρω από αυτόν ή κάποιος δρόμος. Είναι απλά μία πύρινη τρύπα στη μέση της ερήμου την οποία είναι καλό να επισκεφθείς σε κάποια οργανωμένη ξενάγηση με οδηγούς που γνωρίζουν την περιοχή.

Μαρμάρινα Σπήλαια, Παταγονία

απομονωμένοι προορισμοί

Η λίμνη Καρέρα στα σύνορα Χιλής και Αργεντινής περιτριγυρίζεται από ένα μοναδικό τοπίο. Πρόκειται για τα μαρμάρινα σπήλαια τα οποία σχηματίστηκαν από κύματα που χτυπούσαν για περισσότερα από 6,000 χρόνια τους συγκεκριμένους βράχους. Σε αντίθεση λοιπόν με τα σκοτεινά και χωμάτινα σπήλαια που γνωρίζεις μέχρι σήμερα, αυτά είναι πάντοτε φωτεινά και λαμπερά καθώς αντανακλούν τα γαλάζια νερά της λίμνης. Οι ταξιδιώτες που τα επισκέπτονται επιλέγουν τα καγιάκ ώστε να μπορούν να μετακινηθούν άνετα μέσα και έξω από τα σπήλαια.

Φωτογραφία κειμένου: matadornetwork.com
2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *