fbpx
EventsFestivals

Το Open House Thessaloniki επιστρέφει στις 23 – 24 Νοεμβρίου 2019

Το Open House Thessaloniki 2019 έρχεται στην πόλη μας το διήμερο 23 – 24 Νοεμβρίου. Ο θεσμός που λαμβάνει χώρα για όγδοη συνεχόμενη χρονιά μας υπόσχεται μια εβδομάδα γεμάτη δράσεις ανοιχτές προς όλους, με ξεναγήσεις σε 100 περίπου κτίρια και όχι μόνο.

Το Open House διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο το 1992, και πλέον έχει εξαπλωθεί σε 48 πόλεις όλου του κόσμου. Στόχος του, η μετατροπή των πόλεων σε ανοιχτά μουσεία, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια. Στην Ελλάδα, ο θεσμός διοργανώνεται κάθε χρονιά στην πόλη μας από το 2012 αλλά και στην Αθήνα από το 2014.

Το Open House Thessaloniki επιστρέφει στις 23 - 24 Νοεμβρίου 2019

Τι σημαίνει αυτός ο θεσμός για τους Θεσσαλονικείς; Για τους περισσότερους από 500 εθελοντές είναι μια μοναδική ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα μεγάλο κοινό, να κάνουν νέες γνωριμίες και να αναπτύξουν το ομαδικό τους πνεύμα, για τους φωτογράφους μια διέξοδος προς αθέατα σκηνικά και πηγές έμπνευσης, για τους επισκέπτες ένας τρόπος να μάθουν για την πόλη, την αρχιτεκτονική και το design.

Δείτε παρακάτω το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων του φετινού OHT!

OPEN TOURS, 23 – 24 Νοεμβρίου.

Η κυρίως δράση του Open House Thessaloniki 2019. Συμβουλευτείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με τα κτίρια που συμμετέχουν και το ωράριο επισκέψεων και σπεύστε! Αλήθεια, πόσα κτίρια θα καταφέρετε να δείτε;

MADE IN THESSALONIKI, 16 – 17 Νοεμβρίου.

Ξεναγήσεις σε χώρους δημιουργίας και παραγωγής της πόλης. Καλλιτέχνες και δημιουργοί καλωσορίζουν το κοινό στους χώρους εργασίας τους.

OPEN SCHOOL, 18 και 22 Νοεμβρίου.

Αφορά οργανωμένα εκπαιδευτικά τμήματα, σχολεία, σχολές ή και άλλα οργανωμένα γκρουπ.

OPEN WALK, 16 – 17 Νοεμβρίου.

Θεματικές διαδρομές που συνδυάζουν την περιήγηση στην πόλη με τις ξεναγήσεις σε κτίρια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του OHT.

OPEN BIKE, 23 – 24 Νοεμβρίου.

Μπορεί να συνδυαστεί το ποδήλατο με τις ξεναγήσεις; Και όμως μπορεί!

OPEN PHOTO EXHIBITION, 4 – 24 Νοεμβρίου στο Mediterranean Cosmos.

Μια επετειακή έκθεση με υλικό από τους προηγούμενους διαγωνισμούς φωτογραφίας του OHT.

OPEN BOX, 16 – 24 Νοεμβρίου.

Είτε έχετε κάποια απορία, είτε θέλετε να προμηθευτείτε τον οδηγό κτιρίων ή αναμνηστικά του OHT, επισκεφθείτε το γυάλινο box της Αριστοτέλους ή το Mediterranean Cosmos.

Μόνιμη παρουσία στο πρόγραμμα του θεσμού έχουν επίσης οι διαγωνισμοί. Ο λόγος για τους διαγωνισμούς φωτογραφίας OPEN PHOTO και PHOTO MADE στο Ιnstagram αλλά και το βραβείο κοινού OPEN VOTE.

Και τέλος, μην παραλείψετε να σημειώσετε στην ατζέντα σας τα δύο party: LET’S OPEN VOLUNTEERS PARTY στις 24 Οκτωβρίου στο Ύψιλον για το καλωσόρισμα των εθελοντών και TIME TO CLOSE PARTY στις 24 Νοεμβρίου για τον εορτασμό της λήξης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Open House Thessaloniki.


0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *