fbpx
CultureTV SeriesTv-serious

9 σκέψεις που έκανα βλέποντας ξανά το Gossip Girl από την αρχή

Υπέρλαμπρα φορέματα, πανάκριβα κουστούμια, σκανδαλώδη πάρτι, ερωτικά τρίγωνα και μια νότα από Brooklyn δημιουργούν τον μοναδικό κόσμο του Gossip Girl. Η αμερικάνικη σειρά που εμφανίστηκε στη ζωή μου το καλοκαίρι, εντάσσεται στην κατηγορία των comfort σειρών, σε αυτές που ήδη έχεις απομνημονεύσει τους διαλόγους, ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί, αλλά εξακολουθούν να σε γοητεύουν.

Serena is overrated

Δεν ήθελα να ξεκινήσω έτσι, αλλά θεωρώ υπερεκτιμημένη την εντυπωσιακή Serena van der Woodsen. Παραδέχομαι, πως στους πρώτους δύο κύκλους ήταν σχεδόν συμπαθής, όμως η συμπεριφορά της στο σύνολο της σειράς είναι επιεικώς απαράδεκτη. Όχι, δεν θα την κρίνω για την προσωπική της ζωή, όσο για το γεγονός πως δεν υπήρξε η φίλη που άξιζε στην Blair. Αρνήθηκε επανειλημμένα να αναλάβει την ευθύνη των πράξεών της, είχε τάσεις φυγής και θεωρούσε πως όλα στρέφονται γύρω από εκείνη. Επίσης, η εμμονή με το δάγκωμα του κάτω χείλους της σε συνδυασμό με το «αθώο» βλέμμα της σε κάθε επεισόδιο, μου δημιουργούσε αίσθημα ετεροντροπής.

Dan, who are YOU?

Υπήρξε ο τελευταίος που περίμενα να κρύβεται πίσω από το gossip girl, είχε αποδείξει όμως πολλές φορές το ταλέντο του στην παρακολούθηση επιδιώκοντας να γνωρίσει την Serena. Λαμβάνοντας υπόψιν την μαγική του ικανότητα να περνάει συχνά απαρατήρητος, αλλά και την αγάπη του για το γράψιμο, ήταν μάλλον ένας εξαιρετικός υποψήφιος. Χαμηλών τόνων και με φίλους που του άνοιξαν τις πόρτες του Upper Εast Side, πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις. Βλέποντας τον μερικά χρόνια αργότερα να πρωταγωνιστεί στη σειρά YOU, αποδεικνύεται πως το stalking ήταν από τις αγαπημένες του ασχολίες.

Blair for the president

Πιθανότατα δεν ήταν ο χαρακτήρας που λάτρεψες από την πρώτη στιγμή, σίγουρα όμως κέρδισε την καρδιά σου στην πορεία, ή τουλάχιστον τη δική μου. Έξυπνη, δυναμική, ηγετικός χαρακτήρας, με άποψη για τους πάντες και τα πάντα. Η Blair μάς δίδαξε με τον δικό της τρόπο πόσο σημαντικό είναι να διεκδικείς το καλύτερο για τον εαυτό σου, και ποτέ να μην εγκαταλείπεις όσους πραγματικά αγαπάς. Εκ πρώτης όψεως, σίγουρα όχι ο πιο γλυκός άνθρωπος, ωστόσο, χάρη στην ιδιαίτερη σχέση της με την Dorota, αλλά και τον Chuck, μας άφηνε να δούμε την πιο ευαίσθητη πλευρά της.

I am Chuck Bass

Δεν χρειάζεται να πω πολλά, αυτή η φράση έχει στοιχειώσει ολόκληρη την σειρά, θυμίζοντάς μας νεόπλουτο James Bond. Παρ’όλα αυτά, το development που είχε ο χαρακτήρας του Chuck δεν το περιμέναμε. Είναι ο κλασικός τοξικός πρώην από τον οποίο θέλεις να απομακρυνθείς, αλλά πάντοτε βρίσκει τρόπο να εμφανιστεί στη ζωή σου. Σίγουρα πλήγωσε πολλές και επανειλημμένες φορές την Blair, ήταν όμως εκείνος που θα έκανε τα πάντα για χάρη της, εκδηλώνοντας μία ρομαντική και προστατευτική πλευρά, που μας έκανε να τον αγαπήσουμε.

Eric, my love

Μπορεί να μην ήταν από τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς, ήταν όμως ο πιο λογικός και ο πιο γλυκός. Ο νεαρός Eric van den Woodsen, σε αντίθεση με την αδερφή του, έκανε πάντοτε ένα βήμα πίσω θέλοντας να δει ολόκληρη την εικόνα, προκειμένου να προσεγγίσει με ηρεμία και ειλικρίνεια την κάθε κατάσταση. Προσπάθησε να εξηγήσει στην Serena πως ήρθε η στιγμή να σταματήσει να ασχολείται με το παρελθόν, αγκάλιασε τον Rufus στην οικογένεια του, υπενθύμιζε διαρκώς στην μητέρα του πως είναι στο πλευρό της, και έκανε ό,τι μπορούσε για να επαναφέρει την πραγματική Jenny. Ήταν η ήρεμη δύναμη της σειράς και σίγουρα άξιζε περισσότερη αναγνώριση.

Tell Jesus that… Georgina is back

Η Georgina Sparks είναι επισήμως η «κακιά» που λατρεύουμε να μισούμε. Απρόβλεπτος χαρακτήρας, έντονο ταραχοποιό στοιχείο, δεξιοτέχνης στις πλεκτάνες και το μοναδικό ταίρι για τον Jack Bass. Δεν ήταν η πιο ευχάριστη προσθήκη όταν εμφανίστηκε στην σειρά, απέδειξε όμως μετά από πολλά επεισόδια, πως δεν είναι τόσο κακιά όσο νομίζαμε, απλώς λίγο delulu με έφεση στα ψέματα. Η μητρότητα δεν ήταν το δυνατό της στοιχείο, έβρισκε όμως πάντοτε τον τρόπο να παραμένει το παιδί της ασφαλές.

Dorota and the ducks

Η Dorota υπήρξε από τους πιο ξεχωριστούς χαρακτήρες, τόσο για την καλοσύνη της όσο και την αφοσίωσή της προς την Blair. Λειτούργησε σαν δεύτερη μητέρα της, ακούγοντας πάντα τα προβλήματά της, γιορτάζοντας με τις χαρές της και πηγαίνοντάς την για βόλτα στο πάρκο, όποτε υπήρχε ανάγκη. Με το αγγελικό της πρόσωπο αλλά και το στοιχείο της πολωνικής μαφίας, μας χάρισε σκηνές γεμάτες γέλιο αλλά και συγκίνηση. Ήταν ο κατάσκοπος και ταυτόχρονα η καλύτερη φίλη που θα μπορούσες να έχεις.

So many issues

Εκτός από τα ερωτικά ειδύλλια και τους διαρκείς καβγάδες που είχαν οι πρωταγωνιστές μας, η σειρά θα μπορούσε να έχει εστιάσει περισσότερο σε ορισμένα άλλα θέματα. Θα μπορούσε να είχε αναδείξει περισσότερο τη διατροφική διαταραχή της Blair και τις τάσεις αυτοτραυματισμού του Eric. Το συνεχές αίσθημα εγκατάλειψης της Serena και απόρριψης του Chuck. Τα mommy issues του Nate και την ανάγκη για αποδοχή της Jenny και του Dan. Just a thought.

We could’ve had it all

Δεν θα μπορούσα να κλείσω αυτό το κείμενο, χωρίς να αναφερθώ στην αγαπημένη μου σκηνή. Επεισόδιο 22ο, κύκλος 4ος, πάρτι ενηλικίωσης και soundtrack Rolling in the deep. Μια από τις ελάχιστες στιγμές, που βλέπουμε τον Chuck και την Blair αληθινά χαρούμενους, ξέγνοιαστους, να χορεύουν με την ψυχή τους και να ζουν για λίγο στον δικό τους και μόνο κόσμο. Μια σκήνη που μας θύμισε πώς είναι να γιορτάζεις την αγάπη και πώς μοιάζει το νιώθεις αληθινά ερωτευμέν@. 

You know you love me,
xoxo gossip girl

5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *