ArtBlogWHEN AT HOME

8 νέα χόμπι για να ξεκινήσεις σήμερα από το σπίτι

Μπορεί η απαγόρευση κυκλοφορίας σύντομα να σταματάει, όλα, όμως, δείχνουν πως για λίγο καιρό ακόμα θα περνάμε πολύ χρόνο στο σπίτι μας. Το TFC Magazine σου ετοίμασε μια λίστα με προτάσεις για νέα χόμπι που θα μπορούσες να ξεκινήσεις σήμερα κιόλας. Εναλλακτικά, μια λίστα με χόμπι που πάντα ήθελες να ξεκινήσεις, αλλά ποτέ δε το έκανες. Ιδού το reminder. Ευχαρίστησε μας αργότερα.

Ζωγραφική

Ξεκίνα με ό,τι έχεις. Ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες ή ακόμα και με ένα απλό μολύβι. Υπάρχουν τόσα tutorials, τόσες συμβουλές, τόση έμπνευση στο διαδίκτυο που πραγματικά δεν σου αφήνουν περιθώριο για δικαιολογίες. Εγώ, ενδεικτικά θα σου προτείνω την @maus__haus, η οποία με τα χρώματα και τα σχέδια της με εμπνέει πολύ. Ιδίως όμως, με τα συχνά της live, όπου δείχνει και ακριβώς τα βήματα που ακολουθεί..

Διαλογισμός

Για κάποιο λόγο, από πολλούς, ο διαλογισμός είναι ιδιαίτερα παρεξηγημένος. Λοιπόν, μη τους ακούς. Δώς του μια δοκιμαστική ευκαιρία, ποτέ δεν ξέρεις. Εγώ, πλέον ανυπομονώ να φτάσει η ώρα της ημέρας που θα βυθιστώ -και επίσημα- στις σκέψεις και στον εαυτό μου. Extra tip: στο Spotify θα βρεις πραγματικά τεράστια ποικιλία σε άκου την Μυρτώ Λεγάκη σε μία ομιλία TedΧ για το πώς έμαθε να αγαπάει την ησυχία μέσα από το διαλογισμό.

Φωτογραφία

Ο κόσμος της φωτογραφίας είναι τόσο μαγικός, όσο και χαοτικός. Υπάρχουν άπειρες τεχνικές, μυστικά και συμβουλές για να βγάλεις την τέλεια φωτογραφία. Ο σκοπός, όμως, νομίζω πως είναι να ασχοληθείς με κάτι που θα σε χαλαρώσει και θα σε κάνει να νιώσεις δημιουργικός/ή. Οπότε απλά ξεκίνα. Με κινητό, DSLR, αναλογική ή instant. Απλά πειραματίσου και παίξε με τα settings. Ωραίο μάλιστα είναι να θέτεις και ένα project στον εαυτό σου και να δημιουργείς μια ιστορία μέσα από αυτό, ώστε το αποτέλεσμα να σου θυμίζει μια εκάστοτε περίοδο. Για τώρα μπορείς να ξεκινήσεις με το: “Σημεία ή αντικείμενα του σπιτιού που δεν είχα παρατηρήσει αλλά είναι όμορφα”.

Κράτα ημερολόγιο

Γράψε τις σκέψεις σου τους προβληματισμούς σου, τα ποιήματα ή ό,τι σε εκφράζει. Κάτι που τώρα νιώθεις έντονο, αύριο μπορεί να μην είναι, περιγράφοντάς το, όμως, μπορείς με κάποιο τρόπο να διατηρήσεις τα συναισθήματα που ένιωσες για κάτι. Γιατί όχι; Τα συναισθήματα βέβαια, δεν εκφράζονται μόνο με λέξεις, αλλά και με εικόνες, ή το συνδυασμό αυτών.

Music Playlists

Φτιάξε playlists για τον εαυτό σου ή για τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Μπορείς να τις κατηγοριοποιήσεις ανάλογα με το είδος ή την περίσταση στην οποία θα τις άκουγες. Μπορείς, όμως, να φτιάξεις και μικρές ιστορίες μέσα από αυτές συνδυάζοντας τα τραγούδια ανάλογα με τους στίχους. Βάλε ένα ευφάνταστο -ή και όχι τίτλο- και απόλαυσέ την ή χάρισέ την σε κάποιον/α.

Γυμναστική

Έστω και λίγα λεπτά την ημέρα θα σε κάνουν να νιώσεις πως έκανες ένα μικρό καλό για το σώμα σου και την υγεία σου. Οπότε ξεκίνα και όσο αντέξεις. Τα κλειστά γυμναστήρια εννοείται πως δεν είναι δικαιολογία μιας και μπορείς με ένα κλικ να βρεις άπειρα προγράμματα ώστε να ασκηθείς στο σπίτι. Αν χρειάζεσαι λίγη παραπάνω πίεση σου προτείνουμε τις εφαρμογές: Tone It UpP.volveYogaWorks, και Pilates Anytime.

Καλλιγραφία

Κάποιοι έχουν ταλέντο σε αυτό και μάλιστα πολύ. Δεν χάνεις κάτι να το δοκιμάσεις. Σκέψου ότι μετά θα μπορείς να γράψεις ό,τι θες με τρόπο που θα φαίνεται τελικά όμορφο. Εγώ πάντως έτσι πείσθηκα.

Κηπουρική

Δε χρειάζεται να έχεις ούτε κήπο, ούτε τσουγκράνα. Μπορείς και στο μπαλκόνι σου μέσα σε μια γλάστρα να δοκιμάσεις να φυτέψεις σπόρους και να δεις τα φυτά σου να μεγαλώνουν και να ανθίζουν. Ο ήλιος της Άνοιξης, σίγουρα θα βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία. Μάλιστα, μερικά από τα φυτά που ενδείκνυνται για τώρα είναι ο έρωτας, το ελίχρυσο, η πετούνια, η ζίνια, η διμορφοθήκη και το γιασεμί.

Featured Image: @romankraft | Unsplash
8
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *