fbpx
CultureTV SeriesTv-serious

5 σειρές του 2021 με τις οποίες αξίζει να κάνεις catch-up μέσα στις γιορτές

Μπορεί οι διακοπές των γιορτών να πλησιάζουν στο τέλος τους, αλλά πάντα υπάρχει χρόνος για μία ακόμα σειρά. Σου προτείνουμε, λοιπόν, πέντε σειρές που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2021 έτσι ώστε να κάνεις το επόμενο binge-watching.

Fatma

Με φόντο την Κωνσταντινούπολη, αλλά και την επαρχιακή Τουρκία, ξεδιπλώνεται η ιστορία της Φατμά, μίας γυναίκας αόρατης για την ανδροκρατούμενη κοινωνία. Ψάχνοντας τον εξαφανισμένο άντρα της και θρηνώντας για τον θάνατο του αυτιστικού παιδιού της, προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, δολοφονώντας. Η σειρά αποτελεί δείγμα της δύσκολης καθημερινότητας μίας γυναίκας, αλλά και του πώς αντιμετωπίζονται τα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού από το σχολείο και την κοινωνία.

Maid

Η ιστορία της πρωταγωνίστριας Alex ξεκίνα από το βράδυ που αποφασίζει να εγκαταλείψει τον χειριστικό και κακοποιητικό σύζυγό της μαζί με την τρίχρονη κόρη τους. Μέσα από την περιπέτεια της βλέπουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία γυναίκα που βρίσκει την δύναμη να φύγει από μία κακοποιητική σχέση. Σημαντικό point της σειράς είναι πως η συνειδητοποίηση της κακοποίησης πολλές φορές δεν έρχεται αμέσως. Όπως και η πρωταγωνίστρια, πολλές γυναίκες επιστρέφουν ξανά και ξανά μέχρι να πάρουν την απόφαση της οριστικής εγκατάλειψης.

Midnight Μass

Η τρίτη σειρά horror του Mike Flanagan σε συνεργασία με το Netflix στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και κράτα τον θεατή σε πλήρη εγρήγορση. Μετά το ανατριχιαστικό The Haunting of Hill House και το The Haunting of Bly Manor, το Midnight Mass αποτελεί ένα ακόμη αριστούργημα όπου folklore στοιχεία συναντούν την αξία της συγχώρεσης. Η ιστορία αρχίζει σε ένα μικρό απομονωμένο νησάκι όπου όλα και όλοι μοιάζουν να έχουν δύο όψεις.

The Chestnut Man

Πρόκειται για μία σειρά μυστηρίου δανικής παραγωγής, η οποία αποτελεί την τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Soren Sveistrup. Το πρωτότυπο σενάριο, η απρόβλεπτη πλοκή και τα moody προάστεια της Κοπεγχάγης είναι μερικά από τα στοιχεία που σε κερδίζουν και σε βάζουν αμέσως στο κλίμα. Η ιστορία ξεκινάει με έναν φόνο ο οποίος φαίνεται να συνδέεται και με άλλες υποθέσεις, μέσα έναν πολύ ιδιαίτερο συνδετικό κρίκο, έναν καστανάνθρωπο. Κομμάτι της δανικής παράδοσης, αυτό το μικρό ανθρωπάκι κατασκευασμένο από κάστανα και ξυλαράκια, κρατάει όλες τις απαντήσεις για την εξιχνίαση του εγκλήματος.

Pretend Ιt’s Α City

Η καυστική Fran Lebowitz συναντά τον ταλαντούχο Martin Scorsese και μαζί μας ταξιδεύουν στην πολυπολιτισμική Νέα Υόρκη με τον δικό τους ιδιαίτερο και χιουμοριστικό τρόπο. Μέσα από τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους βλέπουμε την πόλη μέσα από μία πιο καθημερινή σκοπιά με τις δυσκολίες, αλλά και με την γοητεία της. Την πάντοτε ετοιμόλογη και cool Fran Lebowitz, θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε live σε μία συζήτηση με την Αφροδίτη Παναγιωτάκου τον Μάρτιο του ’22 στην Κεντρική Σκήνη του Onassis Στέγη.

5

Leave a Reply

Your email address will not be published.