fbpx
CultureTV SeriesTv-serious

5 μίνι σειρές που θα δεις στο πλοίο με προορισμό το αγαπημένο σου νησί

Καθώς ετοιμάζεσαι να επιβιβαστείς στο πλοίο που θα σε οδηγήσει στον αγαπημένο σου καλοκαιρινό προορισμό, κάνεις μία μικρή ανακεφαλαίωση των όσων χρειάζεσαι μαζί σου για τις διακοπές: μαγιό, αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά, βιβλίο, κάμερα. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Τι γίνεται όμως με εκείνες τις ώρες στο πλοίο που μοιάζουν ατελείωτες, ειδικά όταν ανυπομονείς να φτάσεις; Εκεί έρχονται οι δικές μας προτάσεις με μίνι σειρές που μπορείς να δεις για να περάσουν αυτές οι ώρες πιο γρήγορα.

Fleishman Is In Trouble 

Από τη μέρα κυκλοφορίας του, το Fleishman Is In Trouble θεωρήθηκε μία από τις καλύτερες σειρές της χρονιάς και όχι άδικα. Μέσα από τα μάτια του Jesse Eisenberg, βλέπουμε πώς είναι να διανύει κανείς τη δεκαετία των 40 και τελικά να μην έχει τακτοποιήσει όλα τα ζητήματα που τον απασχολούν, βλ. δουλειά, οικογένεια κ.λπ. Και φυσικά, το κόστος που μπορεί να έχουν όλα αυτά στην ψυχολογία του ατόμου. Πρόκειται για μία σειρά-σχεδόν ψυχοθεραπεία που θα κυλήσει τόσο εύκολα και αβίαστα καθώς την παρακολουθείς.

Δες το στο Disney+.

Beef

Το Beef είναι επίσης από εκείνες τις σειρές που συζητήθηκε για εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της στο Netflix. Πρόκειται για μία ιστορία που κατάφερε να σκάψει βαθιά σε όλες τις σκοτεινές σκέψεις που κάνουμε κατά καιρούς και στο πώς αυτές τελικά έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν την φαινομενικά ήσυχη και βολεμένη καθημερινότητα. Με το Beef θα εξοργιστείς, θα γελάσεις και θα συγκινηθείς, όχι μόνο χάρη στην καλοστημένη αφήγησή του, αλλά και χάρη στις εξαιρετικές ερμηνείως των πρωταγωνιστών.

Δες το στο Netflix.

Daisy Jones & The Six

Αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που είχαν διαβάσει το ομώνυμο βιβλίο, τότε πάμε στοίχημα ότι έχεις παρακολουθήσει ήδη τη σειρά. Αν από την άλλη δεν άνηκες μέχρι πρότινος στο συγκεκριμένο fan club, αυτό πρόκειται να αλλάξει σύντομα. Αυτή η φανταστική μπάντα βασίστηκε στην πορεία και την ιστορία των Fleetwood Mac και κατάφερε να παρουσιαστεί τόσο αληθινή, μέχρι που πολλά άτομα εκεί έξω πίστεψαν πως πρόκειται για μία αληθινή μπάντα και έψαχναν να βρουν ποια ήταν αυτή η Daisy Jones. Εκεί, λοιπόν, ξέρεις ότι έχει γίνει μία καλή δουλειά.

Δες το στο Prime Video.

The Makanai: Cooking for the Maiko House

Σε μία εντελώς διαφορετική διάσταση, η σειρά αυτή ακολουθεί τις φίλες Kiyo και Sumire καθώς φεύγουν από την μικρή πόλη όπου μεγάλωσαν, με στόχο να εκπαιδευτούν κατάλληλα και κάποια μέρα να γίνουν maiko ή και geiko. Τα προβλήματα και οι προστριβές στη σχέση τους δεν αργούν να εμφανιστούν, καθώς όπως αποδεικνύεται τελικά, οι προσωπικότητες τους είναι πολύ διαφορετικές και μάλλον όχι ταιριαστές γι’αυτό που επιδιώκουν να πετύχουν.

Δες το στο Netflix.

Tiny Beautiful Things

Άλλη μία σειρά η οποία βασίστηκε σε ομώνυμο best-seller βιβλίο και ξεχώρισε αυτή τη χρονιά. Η κεντρική ηρωίδα, η Clare, ήταν μία γυναίκα που γεμάτη φιλοδοξία και όνειρα. Μετά από μία απώλεια, όμως, που της στοίχισε πολύ, η ζωή της πήρε μία απρόσμενη τροπή. Διανύοντας πλέον τη δεκαετία των 50, η ίδια με χιούμορ, θλίψη, αλλά και τύψεις επιστρέφει σε όλα όσα πέρασε και καταλήγει να γράφει για μία στήλη περιοδικού με συμβουλές για μία καλύτερη ζωή, τη στιγμή που η δική της ζωή μοιάζει με χάος.

Δες το στο Disney+.

 

3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *