fbpx
ARCH & the CityhomeInspiration

5 αρχιτεκτονικά γραφεία για να ακολουθήσεις στο Instagram

Αυτές τις μέρες που μένουμε σπίτι προσπαθούμε όλοι να βρούμε δημιουργικούς τρόπους να περνάμε τον χρόνο μας. Εμείς εδώ στο TFC σου προτείνουμε τους 5 πιο αγαπημένους μας Instagram λογαριασμούς από αρχιτεκτονικά γραφεία της Θεσσαλονίκης για να τσεκάρετε. Ελπίζουμε να σε εμπνεύσουν κι εσένα όσο κι εμάς.

Loopo Studio

Ένα από τα ανερχόμενα αρχιτεκτονικά γραφεία της Θεσσαλονίκης που μετρά ήδη πολλές επιτυχίες στο ιστορικό του. Αποτελούμενο από τρεις Θεσσαλονικείς και έναν Καβαλιώτη, το loopo studio εκπέμπει έναν αέρα δημιουργικότητας και φρεσκάδας στην πόλη μας. Καινοτόμες ιδέες, αστείρευτη δημιουργικότητα και ομαδικό πνεύμα χαρακτηρίζουν την οκτάχρονη μέχρι στιγμής πορεία τους στον αρχιτεκτονικό χώρο. Εκτός από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, ασχολούνται και με το γραφιστικό σχεδιασμό και οι δημιουργίες τους θα προκαλέσουν σίγουρα το ενδιαφέρον.. Τους ακολουθούμε στο λογαριασμό τους στο Instagram και σίγουρα περιμένουμε να δούμε πολλά πράγματα στο μέλλον.

Ένα project τους που ξεχωρίσαμε: Ανασχεδιασμός εσωτερικού χώρου μονοκατοικίας του διατηρητέου οικισμού Ουζιέλ στη Θεσσαλονίκη

K&K Architects

Πρόκειται για ένα από τα πλέον καταξιωμένα αρχιτεκτονικά γραφεία της πόλης που δημιουργήθηκε το 2000 από τις Κατερίνα Κοτζιά και Κορίνα Φιλοξενίδου. Στόχος του γραφείου, σύμφωνα με την αρχιτεκτονική ομάδα, είναι η δημιουργία χώρων με δυνατή και καθαρή ταυτότητα, με μια πειραματική διάθεση που ενθαρρύνει τη διάδραση και τη συμμετοχή των χρηστών. Οι  K&K Architects έχουν ξεχωρίσει, ανάμεσα σε άλλα, και για το ταλέντο τους στην επιμέλεια και τον σχεδιασμό εκθέσεων αρχιτεκτονικής. Φέτος συμπληρώνουν 20 χρόνια από την ίδρυσή τους κι εμείς αναμένουμε την επόμενη δουλειά τους.

View this post on Instagram

“Η αρχιτεκτονική εγκατάσταση της έκθεσης για τον Δ.Α. Φατούρο δημιουργείται ως αθροιστική δομή από την επανάληψη μιας μονάδας. Η γεωμετρική δομή περιέχει ως δυνατότητες πολλές εναλλακτικές διάταξης των μονάδων – ίσως: μια μεταφορά στον χώρο της Έκθεσης της δυναμικής του πολυδύναμου έργου του Φατούρου, όπου κάθε φορά παρουσιάζεται ως ‘τελική’ μία μόνο από τις εκδοχές, που η ίδια η δομή του παράγει. Έτσι η σύνθεση παραμένει τυχαίο στιγμιότυπο από τη διαδικασία εξέλιξης ενός project που βρίσκεται σε συνεχή μετασχηματισμό.” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Αρχιτέκτονες: Κατερίνα Κοτζιά, Κορίνα Φιλοξενίδου / K&K ARCHITECTS Η συμμετοχή περιλαμβάνεται στο τελευταίο τεύχος των ΔΟΜΩΝ ‘Αρχέτυπα’. #domés #domésarchitecturalreview #architecture #greece #archetypes

A post shared by DOMa (@doma.archi) on

Ένα project τους που ξεχωρίσαμε: Η ελληνική συμμετοχή στην 10η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής στη Βενετία με τίτλο: Το Αιγαίο, μια διάσπαρτη πόλη, την οποία επιμελήθηκαν και σχεδίασαν οι ίδιες.

Urban Soul Project

Όταν ακούμε για τους urban soul το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι χρώμα. Πρόκειται για ένα πολυμελές αρχιτεκτονικό γραφείο που έχει αφήσει έντονο το στίγμα του στην πόλη της Θεσσαλονίκης έχοντας διαμορφώσει πολλές γωνιές της πόλης, κάποιες από τις οποίες θα έχετε σίγουρα επισκεφθεί. Σκοπός της ομάδας των urban soul είναι να αναμείξουν το μοντέρνο με το παραδοσιακό, διατηρώντας υψηλή ποιότητα στην κατασκευή με τη χρήση νέων τεχνολογιών, καινοτόμων υλικών και vintage τεχνικών. Εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία να επισκεφθούμε το επόμενο έργο τους και να θαυμάσουμε έναν ακόμη χρωματιστό χώρο υψηλής αισθητικής που θα μας καλεί να τον επισκεφτούμε και να τον φωτογραφίσουμε ξανά και ξανά.

View this post on Instagram

We never promised you a rose garden! Here’s a Garden Bar, instead! • Garden bar is located in COLORS Urban Hotel in Thessaloniki. The building is open on both sides on Tsimiski and Agiou Mina streets, the bar overlooking on Agiou Mina str, the Jewish museum and a pedestrian street with sour orange trees. The idea of garden bar is rooted in the traditional Greek shared courtyard that was found in the Greek city. The color of the space is green, and the walls are covered with real plants. The floors are laid with stone, the way that we would find it in a cobble street. The restrooms are also designed as part of this garden ambience, with the corner sink being a custom corner washing well. Το Garden Bar βρίσκεται στο ξενοδοχείο COLORS Urban Hotel. Το κτίριο είναι διαμπερές με δύο όψεις στις οδούς Τσιμισκή και Αγίου Μηνά, και το Garden Bar βρίσκεται επί της Αγίου Μηνά, με ανοιχτή την τριπλή όψη στις νεραντζιές του δρόμου και το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η ιδέα για το σχεδιασμό του χώρου βασίστηκε στην ιδέα μιας εσωτερικής αυλής σε ένα κτίριο του κέντρου μιας πόλης. Στο χώρο επικρατεί το πράσινο χρώμα αλλά και αληθινά φυτά στους τοίχους, πάνω στο μπαρ και στην όψη. Η δαπεδόστρωση έγινε με πέτρα, και ακολουθεί το πέρασμα του πλακόστρωτου μιας αυλής, ή ενός πεζόδρομου. Οι κατασκευές στο bar είναι μεταλλικές, κρεμαστές, με λεπτές διατομές. Στις επιφάνειες του μπαρ, στις πλάτες των καθιστικών και διαχωριστικών, και στα φωτιστικά, στην πόρτα του wc χρησιμοποιήθηκε η αυθεντική πλεκτή ψάθα της κλασικής βιεννέζικης καρέκλας. Στον κεντρικό τοίχο σχεδιάστηκε ένα γκραφίτι και μία νέον χρωματιστή κατασκευή, και τα δύο κατεξοχήν αστικά στοιχεία που συναντούμε στις εμπορικές σημάνσεις στην πόλη, αλλά και στα αστικά κενά. Photo Credits: Kimberley Powell @kimi_powell #garden #bar #thegardenbar #interiors #architecture #design #interiordesign #urban #skgatories #urbansoulproject #usp

A post shared by Urban Soul Project (@urban.soul.project) on

Ένα project τους που ξεχωρίσαμε: Το μαγικό COLORS URBAN HOTEL. Αλήθεια θα μπορούσαμε να μείνουμε εκεί μόνο και μόνο για να το φωτογραφίζουμε κάθε μέρα!

View this post on Instagram

We come in Colors The new COLORS URBAN HOTEL is situated on the corner building on Tsimiski Venizelou street, and Agiou Mina street. It is a unique building listed as a monument, with intense interior ceiling plaster decor, original wooden double doors and a unique glass dome over the interior atrium. Turning this office building to a hotel has been a design challenge, especially the retrofit of all the needs of a hotel room, while retaining the architectural listed elements and features. The room design follows the COLORS way, that is distinct themes in every room, in diverse room sizes. Following the contemporary needs, bathrooms are split, open closets, double beds, in height. The special furniture pieces cover the needs of the rooms, such of the desk, the open closet, the sink, all in colored metal and flat wood surfaces. Ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου COLORS αφορά στο γωνιακό κτίριο επί της Τσιμισκή στην οδό Βενιζέλου, και με τρίτη όψη στην οδό Αγίου Μηνά. Το κτίριο είναι διατηρητέο, χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης, με εσωτερικό γύψινο διάκοσμο, εσωτερικές ξύλινες διπλές πόρτες κι ένα γυάλινο θόλο. Η μετατροπή ενός τέτοιου κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο αποτέλεσε σχεδιαστική πρόκληση, όσον αφορά την διάρθρωση των δωματίων στην κάτοψη και την διατήρηση και ανάδειξη των υφιστάμενων αρχιτεκτονικών στοιχείων του μνημείου. Τα δωμάτια ακολουθούν την σχεδιαστική λογική του COLORS, τις διαφορετικές θεματικές δωματίων, με διαφορετικών διαστάσεων δωμάτια. Στα δωμάτια έχουν εφαρμοστεί ανοιχτά wc με γυάλινα χωρίσματα, ανοιχτές ντουλάπες, διπλά κρεβάτια σε ύψος. Οι ειδικά σχεδιασμένες κατασκευές εξυπηρετούν τις αναγκαίες χρήσεις ενός δωματίου όπως αυτή του γραφείου, της ντουλάπας, και του ανοικτού και ελεύθερου νιπτήρα σε κάθε δωμάτιο με μοναδικό τρόπο, χρωματιστά μέταλλα και ξύλα. Photo Credits: Kimberley Powell @kimi_powell • • • #colorsurbanhotel #colors #hotel #architecture #design #skgstories #thessaloniki #urbansoulproject #usp

A post shared by Urban Soul Project (@urban.soul.project) on

T Square Architects

Το συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό γραφείο αποτελεί γυναικεία υπόθεση καθώς ιδρύθηκε από τις αρχιτέκτονες Έλενα Σίτη, Φένια Δούκα και Χριστίνα Αλεξοπούλου. Μέσα από τις δημιουργίες των τριών γυναικών, η αρχιτεκτονική συνδυάζεται με την τέχνη και το γραφιστικό σχεδιασμό για να δώσει μορφή, να οργανώσει και να υλοποιήσει μια εμπειρία μοναδική για κάθε άτομο.. Το γραφείο έχει ως κίνητρο ένα βαθύ ενδιαφέρον για τη δημιουργία νέων μορφών συμπεριφοράς στο χώρο, με αποτέλεσμα νέες εμπειρίες. Χαζεύουμε το Instagram τους όπου ανεβάζουν φωτογραφίες από παλιά και νέα τους project καθώς και τις διακρίσεις που λαμβάνουν ένεκα της καταπληκτικής δουλειάς που κάνουν.

Ένα project τους που ξεχωρίσαμε: Το triple house στο Πανόραμα, απλά θέλουμε να κάνουμε βαλίτσες και να μετακομίσουμε εκεί τώρα!

Last but not least, το προσωπικό μας αγαπημένο:

157 + 173 designers

Με μία γερή δόση χιούμορ όπως φανερώνει και η επωνυμία τους (ναι,ναι, αυτά είναι τα ύψη των αρχιτεκτόνων), αυτό το αρχιτεκτονικό δίδυμο μας έκλεψε την καρδιά. Μιλάμε για την Χριστίνα Τσιραγγέλου και τον Μπάμπη Παπανικολάου. Αυτό που αγαπάνε και οι δύο είναι να συμμετέχουν όχι μόνο στο σχεδιασμό αλλά και στην κατασκευή αυτού που σχεδιάζουν. Ίσως γι’ αυτό τελικά να τους έχουμε λατρέψει. Απλότητα, ουσία, λειτουργικότητα, ποιότητα. Αυτά θα λέγαμε σε κάποιον που θα μας ζητούσε να χαρακτηρίσουμε το έργο τους. Η αγάπη τους για τη λεπτομέρεια, και η συνεχής αναζήτηση μαζί με την αυθόρμητη ανάγκη τους για εξέλιξη είναι τα στοιχεία αυτά που τους έχουν κάνει να ξεχωρίζουν. Έχουν μάλιστα ανοίξει και το δικό τους e-shop με κάποια επιλεγμένα είδη για το σπίτι που θα λατρέψεις σίγουρα. Ακολούθησέ τους στο Instagram άμεσα!

Ένα project τους που ξεχωρίσαμε: Μα φυσικά το Passer Domesticus_Compact Living. Από τότε που το είδαμε δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το πως ήταν και το αριστούργημα που έγινε.

Δεν ξέρουμε για σένα, πάντως εμείς μετά από αυτή την περιήγηση στο Instagram μάλλον θα ξεκινήσουμε την ανακαίνιση του σπιτιού μας.

13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *