Λολίτα: Πάθος ή καταστροφή;
May 14, 2018
Βολιβία: H χώρα που μπορείς να περπατήσεις στον ουρανό
May 16, 2018

5 πιο ισχυροί μεταλλαγμένοι

Συντάκτης: Στέφανος Στεφανίδης

Άλλη μία φορά που βουτάμε στον φανταστικό κόσμο της Marvel για να εξερευνήσουμε τους μεταλλαγμένους. Όπως, βέβαια, και στον πραγματικό δικό μας κόσμο έτσι και στον φανταστικό υπάρχουν χαρακτήρες πανίσχυροι που μπορούν να αλλάξουν την πορεία ολόκληρου του κόσμου με τον χτύπο των δακτύλων τους – φυσικά και κάνω reference στο δικό μας Trump/Kim nuclear bromance. Σήμερα, λοιπόν, θα βουτήξουμε ξανά στο βάθος του ρόστερ της Marvel και θα εξερευνήσουμε ότι πιο δυνατό γράφτηκε ποτέ για να μας συναρπάσει και ψυχαγωγήσει.

5. Legion

Δεν θα ήταν καθόλου υπερβολή αν μου κάνατε παράπονα ότι αναφέρω τον David Haller με κάθε ευκαιρία. Παρ’όλα αυτά ο Legion είναι το καλύτερο entry της λίστας για να αναδείξει την υπερβολή στις δυνάμεις που ακολουθούν πιο ψηλά στη λίστα. Ο David είναι Omega level μεταλλαγμένος και έχει την ικανότητα να δημιουργεί νέες υπερδυνάμεις καθώς και να απορροφά τη συνείδηση αλλά και τις δυνάμεις κάποιου εφόσον είναι μεταλλαγμένος. Παρόλα αυτά, όμως, δεν μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του πιο δυνατού. Κι αυτό γιατί, λόγω των φοβερών ψυχολογικών προβλημάτων του κάθε νέα δύναμη και συνείδηση ισοδυναμεί με μία νέα προσωπικότητα μέσα του. Αν και κάτι τέτοιο ακούγεται lit αποδεικνύεται απίστευτα ενοχλητικό. Ο David δε μπορεί να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του όλες μαζί και ούτε να τις εκμεταλλευτεί ξεχωριστά σε όλο τους το εύρος. Still, ο τύπος δεν είναι να τον πετύχεις όταν έχει νεύρα.

4. Professor X

Και από τον υιό στον μπαμπά. Ο λόγος για τον πατέρα του Legion που είναι ο Καθηγητής Χ, ο κατά πολλούς πιο ισχυρός τηλεπαθητικός μεταλλαγμένος που έχει γεννηθεί ποτέ. Ο Charles όπως και ο γιός του είναι Omega level μεταλλαγμένος με την ικανότητα να δημιουργεί ψευδαισθήσεις, να διαβάζει και να ελέγχει το μυαλό, να εντοπίζει άλλους μεταλλαγμένους σε όλο τον κόσμο χάρη στη συχνότητα των μυαλών τους μέσω του Cerebro καθώς και – αν ποτέ γινόταν κακός – να σκοτώσει όποιον θέλει, σε όλο τον κόσμο, όπου και αν βρίσκεται. Ο Καθηγητής Χ αντιθέτως επέλεξε να απελευθερώσει τα μυαλά όλου του κόσμου για την ύπαρξη των μεταλλαγμένων. Παράλληλα, βοήθησε  τους ομοίους του να μάθουν να ελέγχουν τον εαυτό τους – μια συμβολή που τον μετέτρεψε στον Gandi των μεταλλαγμένων.

3. Hope Summers

Όπως περιγράφει και το όνομά της η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Κατά το διάστημα λοιπόν που η Scarlet Witch αφαίρεσε από όλους τους μεταλλαγμένους τις υπερδυνάμεις τους, ο Cable έκανε ένα άλμα στο παρελθόν για να σώσει την Hope και να την φέρει στο δικό του χρόνο. Είχε ως στόχο να την αναθρέψει και να την βοηθήσει να μάθει να ελέγχει τις δυνάμεις της. Όταν, λοιπόν, αρχίζει και αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς το Ελπιδάκι, ο Cable την επιστρέφει στον δικό της χρόνο ώστε να πολεμήσει για την ανθρωπότητα ως ο νέος μεσσίας. Στα ενδιαφέροντα τώρα, η Hope έχει την φοβερή ικανότητα να μιμείται τις δυνάμεις των υπόλοιπων μεταλλαγμένων και να τις κρατάει για πάντα καθώς και να αντιγράφει τις βασικές τους γνώσεις πάνω σε αυτές. Για να το κάνουμε και λίγο ακόμα πιο άδικο για όλους, έχει την προοπτική να γίνει και πιο ισχυρή από τους αυθεντικούς κατόχους τους. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που η Hope περιγράφεται ως ο μεσσίας της ανθρωπότητας ή ως η καταστροφή της.

 

2. Jean Grey

Με το Τζινάκι στο νούμερο 2 καταλαβαίνετε πλέον πως το άρθρο έχει πάρει φωτιά. Η Jean, ακόμα και πριν γίνει φορέας του Phoenix Force, ήταν μία απίστευτα δυνατή μεταλλαγμένη κατέχοντας τις δυνάμεις της τηλεπάθειας και της τηλεκίνησης. Οι δυνάμεις της ήταν τόσο μεγάλες και ενδεχομένως καταστροφικές για τον κόσμο που ο Καθηγητής X τις κλείδωσε μέσα στο μυαλό της. Τις ξεκλείδωσε,βέβαια, αργότερα αφού είχε εκπαιδεύσει την Jean πως να τις ελέγχει μέσω της δράσης της σε αποστολές με την ομάδα των X-Men. Όταν, όμως, συνδέθηκε με το Phoenix Force, οι δυνάμεις της Jean έφτασαν σε ένα επίπεδο πολύ κοντά σε αυτό που ονομάζουμε άπειρο. Ο λόγος, λοιπόν, που δεν βρίσκεται παραπάνω είναι επειδή, δίχως το boost από το Phoenix Force, η Jean όπως και αρκετοί άλλοι μεταλλαγμένοι δεν έχουν τόσο φοβερή προοπτική – βασικά, όλοι εκτός από έναν.

1. Franklin Richards

Όλοι εκτός από τον Franklin Richards. Ο Franklin είναι υιός των μεταλλαγμένων Reed και Sue Richards – Mr. Fantastic και Invisible Woman – και οι δυνάμεις του είναι απεριόριστες. Ο Franklin σε αντίθεση με κάθε άλλο μεταλλαγμένο άρχισε να αναπτύσσει τις δυνάμεις του από μωρό και μεγαλώνοντας να τις ανακαλύπτει. Οι δυνάμεις του είναι τόσο μεγάλες που μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα και να δημιουργήσει ο,τιδήποτε απλά και μόνο επειδή το σκέφτηκε. Επιπλέον, μπορεί να δημιουργήσει δικές του παράλληλες διαστάσεις και να αντιγράψει το σύμπαν μας σε μια μικρότερη εκδοχή του σε μία από τις παράλληλες διαστάσεις του. Κι όλα αυτά σε μια ηλικία που τα περισσότερα παιδιά μαθαίνουν πρόσθεση και αφαίρεση. Ο ενήλικος Franklin Richards δε μας έχει ποτέ παρουσιαστεί,  αλλά μόνο από μερικές διάσπαρτες εκδοχές του καταλαβαίνουμε ότι εξελλίσεται το λιγότερο στον Θεό.

Πιστεύετε ότι άφησα κάποιον μεταλλαγμένο έξω ή ότι η σειρά δεν είναι σωστή; Γράψτε μου στα comments από κάτω.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close