“Daddy’s Home 2”: Δυστυχώς επέστρεψε και δεύτερη φορά
December 4, 2017
Daily Music
December 6, 2017

5 πιο ισχυρά μαγικά αντικείμενα

Συντάκτης: Στέφανος Στεφανίδης

 

Όλες οι επιτυχημένες ιστορίες έχουν μέσα το μεταφυσικό στοιχείο, συνήθως με τη μορφή κάποιου αντικειμένου. Το αντικείμενο αυτό πάντα είναι μία πηγή τεράστιας δύναμης που αντισταθμίζεται από την επικινδυνότητα της χρήσης του καθώς και την επίδρασή του πάνω στον χρήστη του. Παρόλα αυτά οι ήρωες αλλά και οι villains δεν πτοούνται ποτέ οδηγώντας τους να αψηφήσουν τους κινδύνους και να τα χρησιμοποιήσουν ο καθένας για τον σκοπό του. Σήμερα θα δούμε τα πέντε πιο ισχυρά από αυτά καθώς και το αντίτιμο της χρήσης τους.

5. Jack Sparrow’s Compass

Εκ πρώτης όψεως είναι μία άχρηστη χαλασμένη πυξίδα με τον δείκτη της να δείχνει οπουδήποτε παρά προς το βορρά. Μην αφήνετε όμως την όψη της να σας ξεγελάει γιατί αυτή η πυξίδα δείχνει το δρόμο προς αυτό που επιθυμείτε περισσότερο είτε προσπαθείτε να ξεφύγετε από τον πιο διαβόητο κυνηγό πειρατών μέσα στο τρίγωνο του Διαβόλου ή θέλετε να βρείτε που βάλατε το ρούμι που τόσο λαχταράτε να πιείτε. Η μοναδική παγίδα της πυξίδας είναι πως όποιος την προδώσει και την παραδώσει στα χέρια κάποιου – εκτός και αν είναι ετοιμοθάνατος – θα είναι αιώνια καταραμένος. Μικρό το τίμημα βέβαια για να έχεις ότι επιθυμείς στο χέρι σου.

4. Elder Wand

Ξέρω περίεργο να πηγαίνουμε από τις πυξίδες στα ραβδιά, το συγκεκριμένο όμως ραβδί είναι ΤΟ ραβδί και έχει την πιο αιματηρή ιστορία που τόλμησε να γράψει η J.K.Rowling. Το ραβδί από κουφοξυλιά είναι το υπέρτατο όπλο για οποιονδήποτε μάγο και μπορεί να του χαρίσει πρόσβαση σε μαγεία πέρα από κάθε φαντασία, ξόρκια και κατάρες που δεν υπήρξαν πουθενά παρά μόνο στα πιο βαθιά έγκατα του υποσυνείδητου του. Η παγίδα βέβαια έγκειται στο πώς το κερδίζει κανείς, καθώς πρέπει να κατατροπώσεις τον κάτοχό του προκειμένου να το κάνεις δικό σου και έπειτα να κοιμάσαι με το φόβο ότι εκτός από δύναμη απέκτησες και ένα μεγάλο στόχο πάνω στο κεφάλι σου.

3. Mjolnir

Και από τα ραβδιά στα σφυριά! Ο λόγος για το φοβερό Mjolnir, το όπλο του Thor, του Θεού του κεραυνού, έχει απίστευτες δυνάμεις μερικές από τις οποίες είναι ο έλεγχος του αέρα, της βροχής και του κεραυνού η δημιουργία πυλών σε άλλους κόσμους καθώς και η δυνατότητα που δίνει στον χρήστη του ακόμα και να πετάξει. Καλά όλα αυτά αλλά που είναι η παγίδα σας ακούω να με ρωτάτε. Το Mjolnir λοιπόν προκειμένου να δεχτεί να χρησιμοποιηθεί από τον εκάστοτε χρήστη θα πρέπει πρώτα αυτός να είναι άξιος της δύναμής του και να προσθέσω πως, όσο εύκολο και αν ακούγεται αυτό, τα standard του είναι τόσο εκτός πραγματικότητας που μας κάνει να αναρωτιόμαστε τι βλέπει το Mjolnir στον Thor που δεν το βλέπουμε εμείς. I guess we’ll never know.

2.The One Ring

Things are getting serious now. Το Ένα Δαχτυλίδι, η πηγή του κακού και το όπλο του σκοτεινού άρχοντα Sauron μπορεί να λυγίσει την θέληση ακόμη και του πιο ισχυρού θνητού και να διαφθείρει ακόμα και τον πιο καλοκάγαθο μάγο. Αν και είδαμε κάποια μικρά στοιχεία για το πόσο φοβερός θα μπορούσε να γίνει κάποιος που διέθετε τη δύναμη να χρησιμοποιήσει το Δαχτυλίδι – βλέπε Galadriel -, όλοι στο τέλος ήταν αρκετά συνετοί για να αρνηθούν την ευκαιρία της προσωπικής δύναμης που είχαν μπροστά τους.

Το Δαχτυλίδι, βλέπετε, δεν ήταν απλώς ένα χρυσαφί αντικείμενο με κάποια καλλιγραφικά επάνω, αλλά κομμάτι της μαύρης ψυχής και συνείδησης του Sauron και είχε τη δύναμη να διαμορφώνει τα γεγονότα προς όφελός του παραμένοντας κρυμμένο και τρεφόμενο από τη ζωή του Smeagol καθώς και κινητοποιώντας την απόδραση του πέφτοντας στα χέρια του Bilbo. Το μόνο που δεν κατάφερε να υπολογίσει ήταν η ατσάλινη θέληση των Hobbit και ήταν η αιτία της καταστροφής του.

1. Infinity Gauntlet

Ποιός άλλος είναι ενθουσιασμένος για το Avengers Infinity War; Ο Thanos σίγουρα, καθώς επιτέλους θα μαζέψει τα infinity stones προκειμένου να τα ενώσει με το γάντι και να τιθασεύσει τη δύναμη των Θεών. Το Infinity Gauntlet από μόνο του δεν είναι και τίποτα σπουδαίο, όταν όμως όλα τα infinity stones ενωθούν με αυτό, τότε ο χρήστης του μπορεί μέσα στον χρόνο να δαμάσει και να χρησιμοποιήσει τη δύναμη των Θεών – όπως να ελέγχει τον χωροχρόνο και την πραγματικότητα – όπως και όπου επιθυμεί. Πάντα όμως μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ένα μεγάλο “αλλά”. Το “αλλά” στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι κανείς χρήστης του Gauntlet δεν το κράτησε για πολύ και όλοι – μέσα και ο Thanos – το παράτησαν με δική τους πρωτοβουλία καταλαβαίνοντας ότι η δύναμη του Gauntlet είναι απλά too much στα χέρια ενός θνητού.

 

Πιστεύετε ότι ξέχασα κάτι ή ότι η σειρά δεν είναι σωστή; Γράψτε μου στα comments από κάτω.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close