The Day After
March 5, 2018
3+1 μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κάποιος στο Περού (και όχι το Μάτσου Πίτσου δεν είναι σε αυτά)
March 6, 2018

5 πιο αποτελεσματικοί υπερήρωες

Συντάκτης: Στεφανίδης Στέφανος

Αχ αυτοί οι υπερήρωες. Έχουν ορκιστεί να προστατεύουν τις πόλεις τους και τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν την αδικία σε όλο τον κόσμο από τους κακούς που θέλουν – για κάποιον μυστήριο πάντα λόγο – να καταστρέψουν τον κόσμο. Εξαιτίας, όμως, των μαχών τους καθώς αγωνίζονται να εκπληρώσουν το ιερό τους έργο, πολλές φορές καταστρέφουν το περιβάλλον γύρω τους με τα έξοδα για τις επισκευές και τις παράπλευρες απώλειες να είναι μόλις η κορυφή του παγόβουνου. Σήμερα, λοιπόν, θα δούμε τους πέντε υπερήρωες που είναι οι πιο αποτελεσματικοί στη δουλειά τους και γλιτώνουν τις πόλεις τους και γενικότερα τον κόσμο από περαιτέρω καταστροφές.

 

5. The Punisher (Marvel)

Ξέρω είναι λίγο υποκρισία από πλευράς μου να ξεκινάω την κούρσα με τον Frank Castle, δεδομένου πως όπου πατάει το πόδι του ακολουθεί ένας χείμαρρος από πτώματα. Παρ’όλα αυτά, ο Castle έχει έναν κώδικα και αυτός λέει “Τιμωρώ μόνο κακοποιά στοιχεία”. Για αυτό το λόγο, αν και έχει πάρει το ρόλο του δικαστή και εκτελεστή, ο Frank λειτουργεί ως δήμιος μόνο ατόμων που παραβαίνουν και ξεφεύγουν από το νόμο. Αν και μπορεί να ακούγεται μακάβριο κάτι τέτοιο, αν αναλογιστούμε πόσο “καθάρισμα” έχει ρίξει ο Frank στους δρόμους της Νέας Υόρκης, είναι απορίας άξιο τι κάνουν οι υπόλοιποι υπερήρωες και οι αριθμοί των κακοποιών συνεχίζουν και αυξάνονται.

4. Professor X (Marvel)

 O Charles Xavier– γνωστός και ως Καθηγητής Χ-  είναι ομολογουμένως ένας από τους πιο ισχυρούς μεταλλαγμένους που έχουν γεννηθεί ποτέ. Αντί όμως να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του σαν όπλο, ο Charles τις αξιοποιεί για να βοηθήσει τον κόσμο να εξελιχθεί και να ωριμάσει, έτσι ώστε κανονικοί άνθρωποι και μεταλλαγμένοι να ζουν σε αρμονία ενώνοντας τις δυνάμεις τους για ένα καλύτερο αύριο. Όταν, όμως, ο κόσμος απειλείται από δυνάμεις που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, ο Charles δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και με την ομάδα των X-Men που έχει δημιουργήσει χρησιμοποιεί τις τηλεπαθητικές και στρατηγικές του ικανότητες για να βρει τους παραβάτες του νόμου και να τους οδηγήσει στα χέρια της δικαιοσύνης εφόσον είναι αυτό εφικτό.

3. Doctor Strange (Marvel)

Ο Dr.Strange είναι ένας από τους λίγους πλέον προστάτες του χρόνου. Αν και εμφανώς υποτιμημένος, δεδομένου ότι όλοι στάζουν μέλι για τον Iron Man και τον Thor, ο Strange είναι με διαφορά ο πιο αποτελεσματικός υπερήρωας της Marvel. Και για να στηρίξω την άποψή μου αυτή σας προκαλώ να μπείτε σε μία πραγματικότητα όπου έχετε μαγικές δυνάμεις και γνώση πέρα από κάθε φαντασία ώστε να μπορείτε να προβλέψετε κάθε κίνηση που μπορεί να κρύβουν οι εχθροί σας. Εντάξει, υπάρχει πάντα η πιθανότητα κάτι να σας ξεφύγει αλλά ο κύριος Strange έχει την λύση και αυτό με τον άσσο στο μανίκι του να είναι το μάτι του Αγκαμόττo, ένα αντικείμενο που είναι ικανό να γυρίσει το χρόνο πίσω σβήνοντας κυριολεκτικά τα λάθη του Strange αλλά και τις οποιεσδήποτε καταστροφές στον κόσμο γύρω του.

2. Batman (DC)

Finalist του τελικού είναι ο Batman. Ο Bruce Wayne είναι η προσωποποίηση της φράσης “The man with the plan”. Δίχως αμφιβολία ο πιο αποτελεσματικός υπερήρωας της DC, ο Batman έχει σχέδιο αντιμετώπισης για όλους όσους πιστεύει ότι μπορεί να βλάψουν τον κόσμο είτε είναι καλοί, είτε όχι. Σε ένα κόσμο όπου εξωγήινοι μπορούν να κάνουν τον γύρο του σύμπαντος σε ένα τέταρτο και metahumans να αλλάξουν το παρελθόν, έχουμε έναν άνθρωπο που με μοναδική υπερδύναμη την καθημερινή ροή των εκατομμυρίων στον τραπεζικό του λογαριασμό είναι πάντα ένα βήμα μπροστά ακόμα και από κινδύνους που δεν έχουν ακόμη εμφανιστεί. Αποδεικτικό της δουλειάς του το γεγονός πως όταν όλοι τα βρίσκουν σκούρα ο Batman είναι εκεί για να σώσει την κατάσταση και να αποτρέψει τον τζαναμπέτη Superman από το να καταστρέψει άλλη μία πόλη ενώ παίζει ξύλο με supervillains.

1. Saitama (One-Punch Man)

Ο απόλυτος νικητής της κούρσας αναδεικνύεται ο Saitama! Ο Saitama δεν διαφέρει σε τίποτα από έναν μέσο εικοσιπεντάχρονο με τις μεγαλύτερες έγνοιες του να είναι οι προσφορές στο σουπερμάρκετ και η επόμενη σειρά που θα παρακολουθήσει. Πίσω όμως από αυτό το ακίνδυνο παρουσιαστικό κρύβεται μία δύναμη πέρα από κάθε φαντασία καθώς ο Saitama μπορεί να κατατροπώσει οποιονδήποτε εχθρό του με μία μόλις γροθιά – εκτός από τα κουνούπια -. Η δύναμή του μάλιστα είναι τόσο γελοιωδώς εξωπραγματική που κάνει τους υπόλοιπους υπερήρωες να μοιάζουν με υποκριτές δημιουργώντας του εχθρούς ακόμα και μεταξύ των τάξεων των υπερηρώων. Μπορεί βέβαια να μην καταφέρνει να κρατήσει το περιβάλλον γύρω του τελείως άθικτο – κυρίως επειδή αργούν να τον καλέσουν – παρ’όλα αυτά κανείς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την ασύγκριτη δύναμή του, κάνοντας τον Saitama μακράν τον πιο αποτελεσματικό υπερήρωα που έχει υπάρξει ποτέ.

Πιστεύετε ότι άξιζε κάποιος άλλος υπερήρωας να έχει θέση στο άρθρο ή ότι η σειρά δεν είναι σωστή; Γράψτε μου στα comments από κάτω.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close