fbpx
EventsFestivalsmain sliderMusic

5 καλλιτέχνες που θα δώσουν τον παλμό του 1ου MusicShowcaseGreece στο TFC

Συντάκτρια: Σοφιανού Θεοφανία

Σχεδόν μπορείς να το ακούσεις! Το MusicShowcaseGreece είναι πιο κοντά από ποτέ, έτοιμο να μας παρασύρει, να αναδείξει τα μουσικά ταλέντα και να προβάλει τους εγχώριους καλλιτέχνες στο εξωτερικό. Η αγάπη για τη μουσική, ξεδιπλώνεται αυτό το Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, μέσα από live εμφανίσεις, συνέδρια, προβολές και συζητήσεις που συνδυάζουν τη μουσική όπως ακριβώς είναι. Παγκόσμια.

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του φεστιβάλ, μιλήσαμε με τους ανθρώπους που θα είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές, σε αυτό το μουσικό τετραήμερο. Είναι μόλις μερικές μπάντες και καλλιτέχνες από τους συνολικά 21 που θα ανέβουν στις μουσικές σκηνές του WE, του PrincipalClubTheatre, της Αίγλης Γενί Χαμάμ και της Κρατικής ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Η γνώμη τους είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, και δίνει τον παλμό για το πρώτο MusicShowcaseGreece της Ελλάδας!

Reggetiko Project

«Η σημασία της διοργάνωσης ενός τέτοιου φεστιβάλ, δίνει την ευκαιρία σε μουσικούς με πρωτότυπο μουσικό υλικό να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε χώρους με ξεχωριστή αισθητική και ιδιαίτερη ακουστική. Περιμένουμε να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας που γνωρίζουν πώς να προβάλουν το υλικό αυτό στο ανάλογο κοινό στοχεύοντας -εξ’αρχής- σε ακροατές από όλα τα μέρη του κόσμου. Συγκεκριμένα, για τον δικό μας ήχο, θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε μπροστά σε ανθρώπους με ιδιαίτερη εμπειρία στη προώθηση αντίστοιχων μουσικών, σε ένα μοναδικό μνημείο (Γενί Χαμάμ) αλλά και στο ευρύτερο κοινό (σε παρουσίαση χωρίς κάποιο εισιτήριο)».

Iotaphi

«Πιστεύω πως μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την εγχώρια μουσική σκηνή. Υπάρχουν Έλληνες καλλιτέχνες που προσπαθούμε να γεφυρώσουμε την ελληνική με τη διεθνή μουσική σκηνή χρόνια, είτε όντας στην Ελλάδα, είτε όντας στο εξωτερικό, και το MusicShowcaseGreece μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια. Χαίρομαι που είναι μια κίνηση που ξεκινάει από μέσα με κατεύθυνση προς τα έξω,  δηλώνει πίστη στη μουσική που παράγουμε και οι τέχνες είναι ένας τομέας που χρειάζεται στήριξη για να προοδεύσει. Τέλος ανυπομονώ πραγματικά να έρθω σε επαφή με ομότεχνους, να χτίσουμε και να νιώσουμε την ύπαρξη μιας κοινότητας. Τα καλά πράγματα μπορεί να συμβαίνουν σε απομόνωση, σίγουρα όμως αναδεικνύονται μέσω της συλλογικότητας».

Daphnee and the Fuzz

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στο πρώτο MusicShowcaseGreece. Ευελπιστούμε να γνωρίσουμε τους καλεσμένους, να μας δώσουν feedback για την δουλειά μας και να μπορέσουμε να ανοιχτούμε σε ένα ευρύ κοινό και εκτός των Ελληνικών συνόρων. Επίσης θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε στη Θεσσαλονίκη και ανυπομονούμε πολύ να ζήσουμε την εμπειρία του Showcase ως μουσικοί και θεατές παράλληλα, καθώς και να γνωρίσουμε και να έρθουμε σε επαφή με τους άλλους καλλιτέχνες».

L.O.U.D

«Είναι γνωστό σε όλους ότι τα τελευταία 10-15 χρόνια τουλάχιστον η μουσική βιομηχανία αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα βιωσιμότητας και προσπαθεί να αναπροσδιορίσει τους στόχους της ώστε να μπορέσει να ανακάμψει.

Μέρος της μουσικής βιομηχανίας και οι ίδιοι οι μουσικοί που πλέον αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα εφόσον δεν υπάρχουν ουσιαστικά έσοδα από τις πωλήσεις των κυκλοφοριών τους και έτσι η επιβίωσή τους – ειδικά αυτών που μόλις ξεκινούν την καριέρα τους –  γίνεται ολοένα και δυσκολότερη. Οι μπάντες και οι μεμονωμένοι καλλιτέχνες πλέον ρίχνουν το βάρος τους στις ζωντανές εμφανίσεις και στηρίζουν όλο και περισσότερο μόνοι τους το οικονομικό – και όχι μόνο – βάρος της προβολής και της διαχείρισης τους.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο μεγάλης σημασίας είναι το να υπάρχουν πρωτοβουλίες όπως το 1st MusicShowcaseGreece, ένα γεγονός το οποίο ουσιαστικά προσπαθεί να “ενώσει” νέους ελπιδοφόρους καλλιτέχνες από την Ελλάδα με τη διεθνή μουσική βιομηχανία, ανοίγοντας έτσι τους ορίζοντες για επαφές των ενδιαφερομένων απευθείας με τους ανθρώπους που ενδεχομένως να μπορούν να παίξουν κάποιο ρόλο στην καριέρα τους.

Εμείς ως νέα μπάντα, πιστεύουμε πως έχει τεράστια σημασία να δημιουργούνται τέτοιες ευκαιρίες προβολής ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα και περιμένουμε με ανυπομονησία να γνωρίσουμε από κοντά επαγγελματίες του χώρου ώστε να ακούσουν τη μουσική μας αλλά και να αποκτήσουμε κ’εμείς πολύτιμες γνώσεις και πληροφορίες».

Πολυφωνικό σχήμα Διώνη

«Θεωρούμε ότι το MusicShowcaseGreece αποτελεί ευκαιρία για κάποιους μουσικούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ένα ευρύτερο κοινό από τον χώρο της  μουσικής βιομηχανίας. Αυτό το τετραήμερο περιμένουμε να ακούσουμε πολλές συναυλίες, να γνωρίσουμε καινούργιους ήχους, να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να ανοίξουμε πόρτες για μελλοντικές συνεργασίες».

 

7 χώροι, 21 μπάντες, περισσότεροι από 35 εγχώριοι και διεθνείς καλεσμένοι, ένα συνέδριο και δύο parties. Στις 22-25 Νοεμβρίου follow the spots και αφέσου στον ρυθμό του πρώτου MusicShowcase της Ελλάδας. Ένα 4ήμερο που θα σε παρασύρει, πλησιάζει!

 

Youtube | Site | Instagram | Twitter


0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *