CinemaFestivals

Οι ταινίες που ξεχωρίσαμε από το 43ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το 43ο Φεστιβάλ Tαινιών Μικρού Μήκους Δράμας ξεκίνησε προχθές κι εμείς ξεχωρίσαμε κάποιες must-see ταινίες για εκείνους που δεν έχουν την δυνατότητα να τις δουν όλες.

Κάθε χρόνο το lineup του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας περιέχει πολλές αξιόλογες δημιουργίες από γνωστούς αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες. Φέτος, το κοινό του Φεστιβάλ έχει την ευκαιρία να το απολαύσει και σε online μορφή μαζί με τη φυσική του στους κινηματογράφους της Δράμας. Χθες λοιπόν, το 43ο Φεστιβάλ άνοιξε τις φυσικές αλλά και τις online πύλες του οι οποίες θα μέινουν ανοιχτές μέχρι τις 26 Σεπτέμβρη. Ας δούμε μαζί κάποιες από τις ταινίες που κέντρισαν το ενδιαφέρον μας.

Μελατονίνη του Νίκου Πάστρα

Η Μελατονίνη περιγράφει μια ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα σε ένα κλαμπ με ηλεκτρονική μουσική. Οι δυο τους προσπαθούν να βρουν τους εαυτούς τους. Παράλληλα, όμως, ψάχνουν και ο ένας τον άλλον μέσα στην δυνατή μουσική και την έλλειψη ύπνου. Η ταινία διαρκεί 13 λεπτά και είναι γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Νίκο Πάστρα.

Όταν Γελάω Κλείνουν τα Μάτια μου του Ντάνιελ Μπόλντα

Το Όταν Γελάω Κλείνουν τα Μάτια μου του ελληνικής καταγωγής Ντάνιελ Μπόλντα πραγματεύεται την ιδέα των ονείρων και το πώς τα αντιλαμβάνεται μια νεαρή κοπέλα. Όταν θα βιώσει μια ιδιαίτερη μέρα που μοιάζει με όνειρο, η αντίληψη της για την πραγματικότητα και τον κόσμο γύρω της θα αλλάξει ριζικά. Η ταινία διαρκεί 17 λεπτά. Πίσω από το σενάριο και τη σκηνοθεσία της βρίσκεται ο Μπόλντα και στο μοντάζ της βρίσκεται ο Νίκος Παστράς.

Απόδραση από τον Εύθραυστο Πλανήτη του Θανάση Τσιμπίνη

Μια ιστορία αποκάλυψης 17 λεπτών στην οποία δύο άνδρες, οι οποίοι γνωρίζουν πως σύντομα ο κόσμος θα καταστραφεί από ένα μυστηριώδες ροζ νέφος, αποφασίζουν να ζήσουν μαζί όσο τους απομένει αν και είναι απολύτως άγνωστοι μεταξύ τους. Γνωστός στο μικρού μήκους σινεμά, ο Θανάσης Τσιμπίνης επιστρέφει στη Δράμα με μια ταινία άκρως ιδιαίτερη με βαθιά νοήματα.

Το Τέλος του Πόνου της Ζακλίν Λέντζου 

Περνάμε τώρα σε μια ταινία που θα πάρει μέρος στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ. Η σκηνοθέτης και σεναριογράφος Ζακλίν Λέντζου παρουσιάζει την νέα μικρού μήκους ταινία με τίτλο “Το Τέλος του Πόνου“. Πώς εκτυλίσσεται η ταινία; “Η Σοφία τρέχει πανικόβλητη, πάλι. Το Σύμπαν αποφασίζει να της μιλήσει για πρώτη φορά. Μια πλανητική συμφωνία για τον Άρη, όπου οι άνθρωποι ονειρεύονται ξύπνιοι και τα ακόντια δεν τραυματίζουν”.

Βουτιά του Θύμιου Μπακατάκη

Ακόμα μια ταινία από το διαγωνιστικό τμήμα είναι η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του κινηματογραφιστή Θύμιου Μπακατάκη. Ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου επιστρέφει στον ρόλο του σκηνοθέτη μετά το γεμάτο λαμπερά ονόματα (John Hamm, LaKeith Stanfield, Kate Mara) Time of Day του 2018. Αυτή τη φορά παρουσιάζει την ιστορία ενός μικρού αγοριού που περιπλανιέται στην Άνδρο και γνωρίζει έναν διαφορετικό κόσμο.

The Parrot Lady του Μιχάλη Καλοπαίδη

Τέλος, επιλέξαμε το animation short του Κύπριου, Μιχάλη Καλοπαίδη. Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία, το The Parrot Lady περιγράφει την ιστορία μιας ηλικιωμένης που επέλεξε να ζει στον δρόμο με μοναδική της παρέα τρεις παπαγάλους. Κι αυτό γιατί δε θέλει να πεθάνει μόνη στο σπίτι της. Η ταινία επιλέχθηκε πρόσφατα και από το Raindance που θα διεξαχθεί φέτος την περίοδο 28 Οκτωβρίου με 7 Νοεμβρίου.

4
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *