fbpx
#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙBlog

4 πράγματα που απαγορεύτηκαν, αλλά δεν θα μας λείψουν καθόλου φέτος τα Χριστούγεννα

Κάθε χρόνο μετράμε τους μήνες και τις μέρες αντίστροφα μέχρι να έρθουν τα Χριστούγεννα, η ωραιότερη εποχή του χρόνου. Και τι να πρωτοσχολιάσει κανείς γι’αυτήν την εποχή; Τα μελομακάρονα; Τα πολύχρωμα λαμπιόνια και τους στολισμούς στους δρόμους; Ή μήπως τα ρεβεγιόν και τα εορταστικά πάρτι; Όλα υπέρλαμπρα και όμορφα.

Ας μην είμαστε, όμως, εκτός τόπου και χρόνου. Γνωρίζουμε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά λόγω της πανδημίας και του lockdown. Έχουμε ήδη αντικαταστήσει την παγιέτα και το κουστούμι με χουχουλιάρικες πιτζάμες και περιμένουμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα από τον καναπέ μας. Ωστόσο, ας μη το πάρουμε στραβά. Ας κοιτάξουμε κάποια θετικά σημεία της νέας πραγματικότητας και συγκεκριμένα ας σκεφτούμε μερικά πράγματα που μπορεί να απαγορεύτηκαν, αλλά σίγουρα δεν θα μας λείψουν φέτος τα Χριστούγεννα. Για ρίξε μια ματιά!

Άβολες οικογενειακές συναθροίσεις

Όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι, έχουμε βρεθεί σε άβολα εορταστικά τραπέζια με μακρινούς-χαμένους συγγενείς που έρχονται πακέτο με ασταμάτητες ερωτήσεις και με μια δόση black humor. Ας μην ξεχνάμε βέβαια και τα διάφορα καλέσματα μέσα σε μια μέρα, που δε ξέρουμε σε ποιο πρέπει να πούμε “ναι” και πού “όχι”. Τουλάχιστον φέτος, θα είμαστε εμείς και εμείς και δεν θα έχουμε το «άγχος» για το ποιους ξεχάσαμε να καλέσουμε και ποιους πρέπει να επισκεφτούμε.

Ασφυξία σε μαγαζιά και δρόμους

Η λεγόμενη «λαοθάλασσα» που απλωνόταν ταχύτατα σε μικρά και μεγάλα μαγαζιά και εμπορικά κέντρα κατά τις εορταστικές μέρες, είναι κάτι που σίγουρα φέτος δεν θα μας λείψει καθόλου. Ας μην αναφερθώ και στην κίνηση στους δρόμους- τα μποτιλιαρίσματα, τις μάχες που όλοι λίγο πολύ είχαμε δώσει για τελευταία τεμάχια. Α, και τις ατελείωτες ουρές στα ταμεία μαζί με τον ανυπόμονο, αγενή πελάτη. Να προσθέσω κι άλλα;

Το «άγχος» των αγορών

Οι γιγαντοαφίσες εκπτώσεων που «χτυπάνε κόκκινο» σε βιτρίνες μαγαζιών, οι ασταμάτητες Χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις σε ΜΜΕ και social media, μας προκαλούσαν άγχος και πίεση. Έτσι, τρέχαμε πανικόβλητοι να προλάβουμε να αγοράσουμε δώρα. Χριστουγεννιάτικος μαραθώνιος, με λίγα λόγια! Φέτος όμως που όλοι μένουμε σπίτι, μπορούμε έλλογα και με ηρεμία να πραγματοποιήσουμε online τις Χριστουγεννιάτικες αγορές μας, χωρίς να μας κυριεύει η καταναλωτική μανία και ο πανικός.

Το «άγχος» της εξόδου

«Γιορτινές μέρες και εσύ θα μείνεις μέσα στο σπίτι;». Μια φράση χίλια συναισθήματα, απευθυνόμενη πάντα στους introverts. Βέβαια και οι introverts, όπως όλοι, επιλέγουμε να γιορτάσουμε έστω την ημέρα των Χριστουγέννων έξω. Αλλά ας μην ξεχνάμε όμως και το ατελείωτο ψάξιμο για παρκάρισμα και το άγχος για κρατήσεις. Άλλωστε, τα Χριστούγεννα στο σπίτι δίνουν μια extra ζεστασιά και σε φέρνουν πιο κοντά με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

Ας αντιμετωπίσουμε τα φετινά διαφορετικά για όλους Χριστούγεννα, με περισσότερο χιούμορ και σαρκασμό. Κυρίως, ας μην αφήσουμε τον αόρατο εχθρό να πολεμά ακόμη και την ψυχοσύνθεση μας. Ας κοιτάξουμε μόνο την θετική πλευρά της υπόθεσης. Καλά δεν τα λέω; Σου εύχομαι λοιπόν καλές γιορτές με υγεία!

Α, και για να μην ξεχνιόμαστε! Αν έχεις να προσθέσεις κάτι παραπάνω για τη συγκεκριμένη λίστα, άφησέ μας ένα σχόλιο εδώ κάτω. See you soon!

8
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *