fbpx
CinemaCultureTFCinema

3 ταινίες του νεότερου γαλλικού σινεμά για ένα νοερό ταξίδι στην πόλη του φωτός

O γαλλικός κινηματόγραφός παραμένει διαχρονικός, ανεξαρτήτου εποχής, και εμάς μας αρέσει να ανακαλύπτουμε νέες ταινίες Γάλλων δημιουργών. Σε αυτό το μίνι αφιέρωμα στο νεότερο γαλλικό σινεμά, επιλέξαμε 3 ταινίες που μπορείς να δεις σήμερα στο Cinobo για να κάνεις ένα νοητό ταξίδι στη Γαλλία και σε νέες ιστορίες γεμάτες ζωή.

A Perfect Man του Yann Gozlan

Ο Mathieu ή αλλιώς ο «perfect man» της ιστορίας είναι ο τυπικός αντι-ήρωας, που θυμίζει χαρακτήρες όπως ο Tom Ripley. Ανήθικος, χωρίς αρχές και έτοιμος να εξαλείψει οριστικά κάθε πιθανή απειλή για έναν νέο τρόπο ζωής που διαφέρει πολύ από τη δική του πραγματικότητα. Ο Mathieu είναι ένας νεαρός επίδοξος συγγραφέας που πέφτει πάνω σε ένα εγκαταλειμμένο χειρόγραφο ενός νεκρού συγγραφέα, το οποίο και κλέβει για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Μετά την επιτυχία του πρώτου του βιβλίου, ο Mathieu, νιώθει αρκετά γενναίος για να πλησιάσει τη νεαρή καθηγήτρια λογοτεχνίας μιας άλλης «ανώτερης τάξης», την Alice, και σύντομα γίνονται ένα ευτυχισμένο ζευγάρι. Όταν ο Mathieu μετακομίζει στο σπίτι της Alice, όπου ζει μαζί με τους γονείς της, θα πρέπει να αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις καθώς συνειδητοποιεί ότι υπάρχει και κάποιος άλλος που γνωρίζει την αλήθεια για την απάτη του.

The Love Letter του Jérôme Bonnell

Ο Jonas, ένας 40χρονος Παριζιάνος, είναι ακόμα ερωτευμένος με την πρώην κοπέλα του, την Léa. Όταν χτυπά την πόρτα της για να εξομολογηθεί τα συναισθήματά του και εκείνη τον απορρίπτει, καταλήγει στο καφέ του απέναντι δρόμου. Η έμπνευση «χτυπά» και κάθεται να της γράψει ένα μεγάλο γράμμα αγάπης, αποφεύγοντας όλα όσα έπρεπε να κάνει εκείνη την ημέρα. Αυτό που ξεκινά ως μία τελευταία προσπάθεια να την “κερδίσει” πίσω, μετατρέπεται σε μια ζωηρή σκέψη για την κατάσταση της ζωής του. Κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, βοηθούμενος από έναν έξυπνο μπάρμαν και μία σειρά από θαμώνες της γειτονιάς, ο Jonas πρέπει να αντιμετωπίσει τις προηγούμενες σχέσεις του, το αβέβαιο μέλλον του και, κυρίως, τον εαυτό του.

Full Time του Eric Gravel

Η Julie ζει σε ένα χωριό λίγο πιο έξω από το κέντρο του Παρισιού, όμως οι ρυθμοί της ζωής της δεν είναι καθόλου ήρεμοι. Μία ταραχώδης ζωή, γεμάτη ένταση, και μία καθημερινότητα, όπου ο χρόνος δεν σταματάει ποτέ. Εργάζεται ως αρχικαμαριέρα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο, προσπαθεί να μεγαλώσει όσο καλύτερα μπορεί τα δυο παιδιά της, ως ανύπαντρη μητέρα, ενώ βρίσκεται στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής της. Την ημέρα που καταφέρνει να κλείσει μια συνέντευξη για μια νέα δουλειά, πάνω στο αντικείμενο της, θα έρθει αντιμέτωπη με μια γενική απεργία στο κέντρο του Παρισιού. Και ο χρόνος φαίνεται να μη σταματάει ποτέ.

5

Leave a Reply

Your email address will not be published.