fbpx
Blog

3 νέοι στόχοι που μπορείς να θέσεις φέτος τον Σεπτέμβριο

Για πολλούς ανθρώπους, η έναρξη του Σεπτεμβρίου είναι σημαντικότερη και από την ίδια την Πρωτοχρονιά. Είναι η αφορμή για να θέσουμε νέους στόχους, που θα ανανεώσουν την καθημερινότητά μας και θα κάνουν το μυαλό μας να ξεφύγει από τα άγχη και τις υποχρεώσεις. Γι’αυτό κι εμείς, αφήνουμε για λίγο πίσω μας τα New Year’s resolutions και πιάνουμε τα resolutions του Σεπτεμβρίου, που μπορούν να αποδειχθούν πολύ πιο εφικτά.

Ξεκίνα το χόμπι που θες τόσο καιρό

Ξέρουμε ότι μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας είναι συχνά δύσκολο να βρεις χρόνο για να κάνεις αυτά που θες και όχι μόνο αυτά που πρέπει. Φέτος λοιπόν προσπάθησε να κάνεις τη διαφορά και ξεκινά το χόμπι που λες ότι θες εδώ και πόσο καιρό. Μπορεί να είναι κάποιου είδους γυμναστική ή κάτι πιο δημιουργικό. Βρες τι προσφέρεται στην πόλη, κάνε μία έρευνα αγοράς και ίσως βρεις και κάτι που δεν είχες σκεφτεί προηγουμένως. Μία νέα ασχολία, έστω και για λίγες ημέρες μέσα στην εβδομάδα, θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να ανανεώσεις τη ρουτίνα σου.

Μάθε μία νέα γλώσσα στο Goethe-Institut Thessaloniki

Η εκμάθηση μίας νέας γλώσσας είναι πάντοτε μία καλή ιδέα, καθώς μπορεί να αποτελέσει το “εισιτήριό” σου για σπουδές, για ένα ταξίδι που σχεδιάζει ή για μία νέα δουλειά στο εξωτερικό. Ίσως η ιδέα να υπάρχει εδώ και καιρό στο πίσω μέρος του μυαλού σου, επομένως εμείς φέτος θα σου προτείνουμε να μάθεις γερμανικά!

goethe (1)
Goethe-Institut/David Sirvent

Αν ήδη έχεις ένα καλό επίπεδο αγγλικών, τότε είσαι καλυμμέν@ σε πολλά επίπεδα. Τα γερμανικά, όμως, σαν γλώσσα θα σου ανοίξουν ακόμη περισσότερες πόρτες και διεξόδους. Γνωρίζοντας τη συγκεκριμένη γλώσσα μπορείς να συνεχίσεις τις σπουδές σου σε κορυφαία πανεπιστήμια της Γερμανίας, να διεκδικήσεις κάποια θέση αμειβόμενης πρακτικής άσκησης ή εργασίας, ή ακόμη και να οργανώσεις άνετα το επόμενο ταξίδι σου σε κάποια όμορφη πόλη, όπως το Βερολίνο ή η Φρανκφούρτη.

Αν, λοιπόν, σε πείσαμε να ξεκινήσεις την εκμάθηση των γερμανικών, τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εμπιστευτείς το Goethe-Institut Thessaloniki. Πρόκειται για ιδανική επιλογή, καθώς εκεί θα βρεις όχι μόνο μία έμπειρη ομάδα γερμανόφωνων καθηγητριών και καθηγητών, αλλά και ένα υψηλό επίπεδο εξειδίκευσης. Και πέρα από την εκμάθηση της γλώσσας, θα έχεις επίσης πρόσβαση σε μία καλά οργανωμένη και πλούσια σε υλικό βιβλιοθήκη, σε υποτροφίες ή ταξίδια στο Βερολίνο ή το Μόναχο, για παράδειγμα, αλλά και σε apps μέσα από τα οποία έχεις την ευκαιρία να κάνεις εξάσκηση τη γλώσσα με άλλα άτομα που μαθαίνουν γερμανικά από όλον τον κόσμο. Στο τέλος της όμορφης αυτής διαδρομής, φυσικά, όπως και σε κάθε άλλη γλώσσα, θα σε περιμένουν οι εξετάσεις. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχήσεις ή να αγχωθείς για τη διαδικασία, καθώς με το Goethe-Institut Thessaloniki έχεις την καλύτερη προετοιμασία στις εξετάσεις, μιας και το ίδιο λειτουργεί επίσης ως εξεταστικό κέντρο.

Πέρνα περισσότερο χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους

Κι αν αισθάνεσαι πλήρης από τα skills και τις ασχολίες που έχεις ξεκινήσει στην καθημερινότητά σου, τότε ίσως ήρθε η ώρα να βάλεις άλλες προτεραιότητες, όπως το να περνάς περισσότερο χρόνο με τους δικούς σου ανθρώπους. Ακόμη και κάτι τόσο απλό όπως αυτό, συχνά φαντάζει ζητούμενο και όχι δεδομένο στους γρήγορους ρυθμούς της εβδομαδιαίας ρουτίνας σου. Αν χρειάζεται, λοιπόν, είναι καλύτερα να αποφασίσεις ήδη από το Σαββατοκύριακο ποια απογεύματα ή βράδια θα διαθέσεις στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Έτσι, μπορείς να τα σημειώσεις στο πρόγραμμά σου και να φροντίσεις να μην κανονίσεις κάτι για εκείνες τις ώρες που είναι πολύτιμες για εσένα.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *