fbpx
BookCultureTypewriter

10 ερωτήσεις με μία book lover | Sophie’s Reading Corner

Η Σόφη διατηρεί στο Instagram το δικό της #bookstagram λογαριασμό με όνομα Sophie’s Reading Corner και φροντίζει πάντοτε να μας κρατά updated με νέες λογοτεχνικές προτάσεις. Η ίδια απαντά στις ερωτήσεις μας και μοιράζεται μαζί μας την αγάπη της για τα βιβλία.

Θυμάσαι το πρώτο βιβλίο που σε έκανε να αγαπήσεις τη λογοτεχνία;

Από μικρό παιδί άρπαζα όποιο βιβλίο έβρισκα μπροστά μου, αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχα εμμονή με ένα βιβλίο της ελληνικής μυθολογίας, το οποίο διάβαζα ξανά και ξανά και ήταν αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον για περισσότερα βιβλία.

Ποια είδη βιβλίων κεντρίζουν περισσότερο το ενδιαφέρον σου;

Μπορώ να διαβάσω σχεδόν κάθε είδος. Ωστόσο, τα αγαπημένα μου είδη είναι τα ρομαντικά/αισθηματικά και τα βιβλία φαντασίας και οι υποκατηγορίες τους. Αγαπώ επίσης τα ιστορικά βιβλία και τα θρίλερ.

Ποιος είναι ένας χαρακτήρας της λογοτεχνίας που σε συνεπήρε από την ημέρα που τον «γνώρισες»;

Τώρα μου βάζετε δύσκολα! Θα πω δύο χαρακτήρες. Ο ένας είναι ο Flynn Hendrick από το βιβλίο Reclaiming the Sand της Meredith A. Walters. Ένας χαρακτήρας που μου έμαθε πολλά, καθώς έχει Asperger και εγώ την εποχή που τον είχα γνωρίσει δεν γνώριζα πολλά για το φάσμα του αυτισμού. Ο δεύτερος χαρακτήρας είναι ο Nikolai Lantsov από την σειρά Γκρίσα της Leigh Bardugo. Αγαπώ τόσο πολύ τον χαρακτήρα του και η προσωπικότητά του με κέρδισε από την πρώτη στιγμή.

Ποια είναι για σένα η ιδανική ατμόσφαιρα για να διαβάσεις το βιβλίο σου;

Κατά προτίμηση να υπάρχει ησυχία, μία κούπα καφέ, καναπές, ένα αναμμένο κερί και μια κουβερτούλα σε πιο χουχουλιάρικες περιπτώσεις.

Υπάρχει κάποιο βιβλίο που έχεις διαβάσει περισσότερες από μία φορές; Αν όχι, υπάρχει κάποιο που θα ήθελες σίγουρα να ξαναδιαβάσεις;

Ω, ναι! Υπάρχουν αρκετά βιβλία που έχω διαβάσει αρκετές φορές, όπως αυτά που ανέφερα προηγουμένως, αλλά και πολλά άλλα που θεωρώ αγαπημένα. Ένα βιβλίο που θα ήθελα να διαβάσω ξανά είναι Η Φωνή του Τοξότη της Μια Σέρινταν. Το είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια και το είχα αγαπήσει και θα ήθελα πολύ να ξαναζήσω αυτή την αναγνωστική εμπειρία!

Ποια είναι τα βιβλία που περιμένουν ακόμη αδιάβαστα στη βιβλιοθήκη σου;

Μεγάλο αγκάθι στην καρδιά η συγκεκριμένη ερώτηση, καθώς δυστυχώς είναι πάρα πολλά! Too many books, too little time, που λένε. Επίσης διαβάζω αρκετά αργά, κάτι που δεν βοηθάει την κατάσταση. Παρόλα αυτά, θα πω τρία ελληνικά βιβλία που είναι στην λίστα με τα βιβλία που θα ήθελα να διαβάσω σύντομα.

  • Road Trip της Τατιάνα Τζινιώλη
  • Ψυχές στον Χρόνο της Sylvia Macray
  • Ο Θησαυρός της Δαμασκού της Δανάη Ιμπραχήμ

Με ποιον/ποια συγγραφέα θα ήθελες να βγεις για ένα ποτό;

Η αυθόρμητη απάντηση μου είναι η Leigh Bardugo. Την βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα και πιστεύω ότι θα ήταν αρκετά διασκεδαστική η βραδιά μας.

Χρειάστηκε ποτέ να αναβάλεις τα σχέδιά σου για να τελειώσεις κάποιο βιβλίο που διάβαζες; Ποιο βιβλίο ήταν αυτό που δεν μπορούσες να αφήσεις με τίποτα από τα χέρια σου;

Χμ, αυτό θέλει σκέψη. Ομολογώ ότι έχω δελεαστεί να το κάνω. Δεν θυμάμαι, όμως, αν το έχω κάνει πράξη, τελικά. Σίγουρα έχω ενθουσιαστεί όταν έχουν ακυρωθεί σχέδια και έχω επιστρέψει με χαρά στο βιβλίο μου. Πάντως, πέρυσι το βιβλίο Το Καλό Μου Παιδί της Romy Hausmann ήταν ένα βιβλίο που δεν ήθελα να αφήσω από τα χέρια μου και φέτος η σειρά Dark Verse της Runyx!

Αν η ζωή σου γινόταν βιβλίο, τι τίτλο θα είχε;

Αυτό μπορώ να πω ότι το έχω σκεφτεί, καθώς ένα από τα βιβλία που γράφω – όποτε χτυπάει η έμπνευση – έχει μια ηρωίδα που μου μοιάζει και ο τίτλος υπάρχει ήδη, οπότε δεν ξέρω αν μπορώ να το μοιραστώ ακόμη μαζί σας!

Ποιο βιβλίο θα πρότεινες ανεπιφύλακτα στ@ς αναγνώστ@ς του TFC Magazine;

Σίγουρα κάθε άτομο έχει διαφορετικό γούστο. Ωστόσο, ένα βιβλίο που θεωρώ ότι δίνει σημαντικά μαθήματα ζωής σε όλ@, είναι το Bright Side της Kim Holden. Ένα βιβλίο που δείχνει την θετική πλευρά των πραγμάτων, όσο άσχημα κι αν είναι τα πράγματα, καθώς και τον τρόπο που μπορεί κάποιος να τα αντιμετωπίσει. Για κάτι πιο ανάλαφρο θα προτείνω την σειρά γραφικών βιβλίων Heartstopper, που χαρίζουν μοναδικά μηνύματα και είναι ιδανικά για νέ@ και μεγάλ@ αναγνώστ@.

1

One comment

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή 🧡

Leave a Reply

Your email address will not be published.