fbpx
ArtBlogSKGreen

Ο Milk DoNg στέλνει ένα περιβαλλοντικό, παγκόσμιο μήνυμα

Λίγα λόγια για τον Milk DoNg

Ένα καλό που έχουν τα social media και ο digital κόσμος είναι ότι μπορείς πολύ εύκολα να γνωρίσεις το έργο ανθρώπων που βρίσκονται σε άλλες ηπείρους. Έτσι λοιπόν εντόπισα και τον Milk DoNg, έναν αρτίστα 37 χρονών από το Hong Kong και μιλήσαμε μαζί του!

Πότε ξεκίνησες τη σειρά “Hey Human, See what you do” και τι σε ώθησε στο να την ξεκινήσεις;

Ξεκίνησα αυτό το project από τον Νοέμβριο του 2017. Πολλά ζώα εξαφανίζονται ετησίως ή βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Ήθελα λοιπόν να κάνω κάτι γι’ αυτό και να δείξω με τον τρόπο μου την κατάσταση για να βοηθήσω το περιβάλλον και την επόμενη γενιά

Από που αντλείς έμπνευση;

Η αλήθεια είναι ότι η έμπνευσή μου προέρχεται από την καθημερινή ζωή και τα ντοκιμαντέρ. Κανένα ζώο δεν είναι λιγότερο σημαντικό από άλλο ή περισσότερο.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις μέσω της τέχνης σου;

Ότι η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική και θα έχει επιπτώσεις και σε εμάς. Κοίτα τι έκανε ο άνθρωπος…

Το κεντρικό θέμα των έργων σου είναι ο πλανήτης και η κακομεταχείριση των ζώων. Τι πιστεύεις ότι θα έπρεπε να κάνουμε στην καθημερινότητά μας για να εξαλείψουμε αυτό το πρόβλημα;

Ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα ξεκινήσουν να σκέφτονται παραπάνω πριν αγοράσουν κάτι, χρησιμοποιήσουν ή φάνε. Θα το καταλάβεις μέσω των έργων μου.

Πιστεύεις ότι η τέχνη μπορεί να βοηθήσει στο να αλλάξει ο κόσμος;

Ναι. Η τέχνη είναι η καλύτερη και η πιο σημαντική κοινή γλώσσα στον κόσμο. Όλοι μπορούν να πιάσουν το μήνυμα μέσα από ένα έργο.

Πως εξέλαβε ο κόσμος το project σου γιατί είναι αρκετά σκληρά κάποια από τα έργα σου.

Πάρα πολλοί έχουν αγαπήσει τη σειρά μου. Κοινοποιούν τα έργα, τα στέλνουν στα social media και στηρίζουν τις εκθέσεις μου. Προφανώς και υπάρχει κόσμος που την κατακρίνει αλλά είναι καλό να υπάρχουν και αρνητικά σχόλια. Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά μου κάνει τους ανθρώπους να εστιάσουν σε αυτήν.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια για την Milk DoNg Comics;

Θα συνεχίσω να δημιουργώ σκίτσα που αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα γύρω από τον πλανήτη. Όλοι μαζί ενωμένοι είμαστε παντοδύναμοι.

Εμένα τα έργα του Milk DoNg με άγγιξαν γιατί πραγματικά θεωρούμε ότι κάτι που συμβαίνει εκτός της δικής μας καθημερινότητας δεν μας αφορά. Πρόσφατα πέθανε ο τελευταίος αρσενικός λευκός ρινόκερος και είναι τρομακτικό εάν σκεφτείς πόσο εύκολα μπορεί να εξαφανιστεί ένα είδος και λόγω του ανθρώπου.

Ευχαριστούμε όλους τους αρτίστες που συμβάλλουν στη μετάδοση του περιβαλλοντικού μηνύματος
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *