fbpx
Music

Το καλοκαίρι των Gorillaz

Συντάκτρια: Ζωή Βέργου

1998 και η μουσική βιομηχανία αλλάζει. Το πρώτο εικονικό συγκρότημα είναι γεγονός και το όνομα αυτού: Gorillaz. Δημιουργοί του συγκροτήματος είναι οι Άγγλοι Damon Albarn και Jamie Hewlett. Οι 2D (φωνητικά, πλήκτρα), Murdoc Niccals (μπάσο), Noodle (κιθάρα, πλήκτρα και δεύτερη φωνή) και Russel Hobbs (ντραμς), αποτελούν τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος.

Το ύφος του συγκροτήματος είναι μια μίξη διαφόρων μουσικών ειδών, όπως της εναλλακτικής ροκ, ροκ, χιπ χοπ, ηλεκτρονικής, dub, ρέγκε και ποπ. Παρά την διαφορετικότητά τους, κατάφεραν να γίνουν πέντε φορές πλατινένιοι, με το δεύτερο άλμπουμ τους, Demon Days (2005), να κερδίσουν ένα Grammy Award στην κατηγορία Best Pop Collaboration with Vocals και να πουλήσουν πάνω από εφτά εκατομμύρια αντίτυπα. Μεταξύ άλλων έχουν κερδίσει βραβεία MTV , NME και έχουν προταθεί για εννέα Brit Awards.

Τους γνώρισα με το κομμάτι “Clint Eastwood” (2001), τότε που το MTV έπαιζε όντως μουσική. Οι στίχοι “I am happy, I’m feeling glad. I got sunshine in a bag…”, ακόμα παίζουν στο μυαλό το δικό μου και πολλών συνομηλίκων μου. Τα βίντεο τους το ένα καλύτερο από το άλλο, γράφοντας ιστορία.

Και φτάνουμε στο 2018 περιμένοντας το release του νέου τους δίσκου, “ The Now Now”, το οποίο αναμένεται να συμβεί στις 29 Ιουνίου. Σε live που πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες στη Γερμανία , οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν κάποια από τα νέα τραγούδια του δίσκου,  αφήνοντάς τους με πολύ καλές εντυπώσεις.

Ο Damon Albarn, περιέγραψε τον καινούριο δίσκο ως ένα «καλοκαιρινό δίσκο» που επικεντρώνεται κυρίως στην ερμηνεία του Βρετανού, ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Εσείς μπορείτε παρακάτω να απολαύσετε το “Humility”, ένα πρώτο δείγμα του δίσκου.

 


0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *