fbpx
Tv-serious

Supernatural: Στο υπερφυσικό και ακόμα παραπέρα

Συντάκτης: Στεφανίδης Στέφανος

Ναι, καλά διαβάσατε, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για μία από τις αγαπημένες μου all-time σειρές, το Supernatural. Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να καταλάβεις ότι μία σειρά πάει καλά και πρέπει να συνεχίσει να παράγει νέα επεισόδια, παρά το γεγονός ότι έχει εξαντλήσει κάθε ίχνος υλικού για να αναπαραστήσει; Παίρνεις παράδειγμα από το Supernatural. Δεκατρείς σεζόν και αμέτρητα τέρατα δεν ήταν αρκετά για να κόψουν τη φόρα στους αδερφούς Winchester και θα σας αναλύσω το γιατί… αμέσως τώρα!

Η ΠΛΟΚΗ

Ο Sam και ο Dean Winchester είναι δύο αδέρφια τα οποία έχουν αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση τα τελευταία – λίγο πολύ – δεκατρία χρόνια. Δυστυχώς για αυτούς με τον όρο “οικογενειακή επιχείρηση” δεν εννοώ κάποιο μαγαζί ή εργοστάσιο αλλά την ευθύνη να ξεκληρίσουν όλα τα τέρατα, τους δαίμονες και λοιπά υπερφυσικά στοιχεία που ζουν σε αυτό τον κόσμο και προσπαθούν να διαταράξουν την παρουσία της ανθρωπότητας. Μία δουλειά στην οποία είναι όχι απλά εξαιρετικοί, αλλά ζωντανοί θρύλοι.

ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

 

Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να πάω τόσο πίσω ώστε να θυμηθώ πως ένιωσα παρακολουθώντας τα πρώτα επεισόδια της σειράς αλλά μπορώ να θυμηθώ το συναίσθημα που μου έχουν αφήσει οι πρώτες σεζόν. Έτσι, μπορώ να πω πως νιώθεις ενθουσιασμένος με την χημεία των πρωταγωνιστών και την εξέλιξη των χαρακτήρων τους μέσα από την συνύπαρξή τους. Παράλληλα, δε μπορείς παρά να θαυμάσεις το γεγονός ότι τόσο το σενάριο όσο και η σκηνοθεσία συμβαδίζουν με το pop culture και όλα τα memes που το συνοδεύουν πετώντας σε ανύποπτες στιγμές ατάκες και κινήσεις που θα σε κάνουν να ξεκαρδιστείς στο γέλιο. Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε και στο casting της σειράς που σε κάθε σεζόν φροντίζουν να εξοπλίζουν το Supernatural με καινούργιους εχθρούς και φίλους που είναι ταιριαστοί στο ρόλο τους. Αραιά και που, βέβαια, έχουμε και καμια μικρή επιστροφή παλαιότερων αγαπημένων χαρακτήρων.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ο Jared Padalecki ( Sam ) και ο Jensen Ackles ( Dean ) είναι οι βασικοί μας πρωταγωνιστές και από την τέταρτη σεζόν κι έπειτα μας συστήνεται ο Misha Collins ως ο άγγελος Castiel. Ότι και να γράψω για το φοβερό δίδυμο – και αργότερα τρίδυμο – είναι λίγο. Ο Sam είναι ο ήρεμος διαβασμένος αδερφός που παίρνει αποφάσεις με βάση τη λογική και τις πληροφορίες που διαθέτει για την κάθε αποστολή. Αντίθετα, ο Dean είναι αρκετά αυθόρμητος ώστε να αρπάξει ένα όπλο και να κάνει ντου στη δράση. Όσα στοιχεία τους έλλειπαν ήρθε να συμπληρώσει ο Castiel ως ο άγγελος που στάλθηκε για να τους καθοδηγήσει. Έμεινε, όμως, επειδή βρήκε κάτι παραπάνω από απλά μια παρέα, βρήκε μία νέα οικογένεια.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Αν ήσουν έστω και για ένα διάστημα της ζωής σου αρκετά geek για να παίξεις ένα επιτραπέζιο με τέρατα και δαίμονες, τότε το Supernatural είναι ξεκάθαρα για σένα. Αν όχι, τότε μην ανησυχείς επειδή όλα τα παραπάνω που έγραψα είναι λίγα για να περιγράψουν το πόσο θα κολλήσεις με τη σειρά. Οπότε μην το σκέφτεσαι, γίνε για λίγο Dean, άρπαξε το λάπτοπ σου και κάνε ντου στον κόσμο του Supernatural. Τίποτα δε θα πάει στραβά εφόσον οι Winchester είναι οι πλοηγοί σου.


 

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *