fbpx
CaféCity VibesDowntown|Κέντρο

Ροζ; Μελενίκου; Μάλλον μιλάς για το TABYA.

Συντάκτρια: Βασιλική Κατίδου

Φωτογραφία: Ολυμπία Κισσά

Κατεβαίνεις κέντρο, πας στο μάθημα/εργαστήριο/εξέταση και διψάς -πραγματικά- για ένα μέρος να χαλαρώσεις λιγάκι, να μιλήσεις λίγο πιο άνετα, με έναν δροσιστικό ρόφημα ή έναν καυτό καφέ στο χέρι. Say no more, fam. Σου παρουσιάζω την ευδιάκριτη, ροζ λύση σου: πάνω στη Μελενίκου, απέναντι σχεδόν από την πλατεία χημείου, σε περιμένει το TABYA.

To begin with…

Τώρα θα αναρωτηθείς τι εστί TABYA, και θα έχεις τα δίκια σου. Αρχικά, ας σε ενημερώσω ότι το TABYA πήρε το όνομά του από την παλιά ονομασία της περιοχής -όχι, λοιπόν, δεν είναι ράντομ το όνομα. Θα σου έλεγα κι άλλα ιστορικά στοιχεία, αλλά ο κατάλογος του μαγαζιού ξεκινάει με αυτό ακριβώς -so, no need. Πήρε το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα το 2014, ως μια εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία της Μελενίκου που διαμορφώθηκε στον γνωστό πολυχώρο του σήμερα. Διότι, αγαπημένε μου αναγνώστη, να είσαι σίγουρος ότι θα βρεις κι άλλα πράγματα εκτός από καφέ εκεί.

Meanwhile…

Το TABYA είναι ένα καφέ/ δισκοπωλείο/ μικρή δανειστική βιβλιοθήκη/εκθεσιακός χώρος και συνεπώς, ένα μέρος για όλα τα γούστα. Στον 2ο του όροφο, δηλαδή το εκθεσιακό μέρος, θα βρεις από εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και κολάζ μέχρι και ακουστικά live.

Το καλοκαιράκι, βέβαια, το όλο happening -αν όχι event, έστω ο τίμιος DJ- θα μεταφερθεί στην αυλή του μαγαζιού. Άμα αποφασίσεις να κάτσεις στην αυλή του TABYA, να ξέρεις ότι λίγο οι γλαστρούλες, λίγο το βυζαντινό τείχος γύρω γύρω ε, θα σε εντυπωσιάσουν. Συνδύασε τον εντυπωσιασμό σου με μια γευστικότατη σπιτική λεμονάδα όσο έχει ήλιο. Το βραδάκι, ένα κοκτέιλ με grapefruit είναι επίσης κάλλιστη επιλογή. Καλά, άμα θες πίνεις και από το πρωί, πάω πάσο.

Πίσω από την διακόσμηση

Από άποψη του εσωτερικού τώρα -διότι, αν δεν έχεις πάει, σίγουρα θα ψιλοαναρωτηθείς τι τρέχει- αποτελείται από ένα συνεχές mix and match επίπλων, με διακόσμηση ιδιαίτερη και σίγουρα καλαίσθητη. Κυρίως τον χειμώνα, το TABYA θα σου δώσει έναν αέρα παρεϊστικο, πιο χαλαρό.

Τώρα, τους καλοκαιρινούς μήνες…ε το λες και σαν τη βεράντα σου στο δροσερό χωριό σου, απλά με ωραίο κόσμο και όχι απαραίτητα ηλικιωμένους να σε ρωτάνε πότε θα πάρεις πτυχίο/ νοικοκυρευτείς. Η μουσική είναι soul, jazz η funk, σε ένταση κατάλληλη να σε βοηθήσει να μιλήσεις, να φλερτάρεις -ό,τι θες εσύ βρε. Συνολικά, ο χώρος είναι ακριβώς σαν μια καλή, παλιά  μονοκατοικία -δωμάτια στο εσωτερικό για lounge διάθεση και μια όμορφη βεράντα στο εξωτερικό.

Συνεπώς:

Γενικά, μην το πολυσκέφτεσαι -το TABYA είναι πολύ ευδιάκριτο και ελκυστικό για να μην το προτιμήσεις. Τι άλλο θες; Είναι δίπλα στα πανεπιστήμια, με πολλαπλό χαρακτήρα αναλόγως την διάθεση και σπιτικά γλυκά για να σε γλυκάνει μες την ζέστη.

Σε περιμένει από τις 9:30 το πρωί μέχρι τη 1:30 το βράδυ, αν και το καλοκαίρι μένει ανοιχτό λίγο παραπάνω. Γρήγορη εξυπηρέτηση, ευρύχωρο, ένταση μουσικής που δεν ενοχλεί το διάβασμα είναι στοιχεία που θα σε κερδίσουν με την πρώτη. Αν και, μεταξύ μας, και μόνο που στο project TABYA συμμετείχε συναδέρφισσά μου ε, είναι ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ η επιτυχία.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *