fbpx
CaféDowntown|Κέντρο

Ποιό είναι αυτό το Ypsilon πια που λένε όλοι;

Συντάκτρια: Βασιλική Κατίδου

Φωτογραφία: Ολυμπία Κισσά

Μιας και μπήκε ο Σεπτέμβρης και το TFC σε κάνει λίγο πιο ενημερωμένο καθημερινά με τα άρθρα του, ήρθε η ώρα! OK, ποια ώρα; Μα μα μα, η ώρα για να μάθεις τι εστί Ύψιλον -Ypsilon στα social media- που σίγουρα έχεις δει σε κάποιο story ή φωτογραφία -δηλώνω ένοχη και στα 2. Καλά, ίσως έχεις πάει ήδη και απλά χαίρεσαι που το πρόλαβες. Εν πάση περιπτώσει, είναι Εδέσσης 5 κοντά στη Βαλαωρίτου και φυσικά σε περιμένει να το ανακαλύψεις από κοντά.  Άντε, γιατί φτάνει μόνο μέσω instagram!

New entry!

Το Ypsilon είναι ένας χώρος -πολυχώρος θα το έλεγα- που φτιάχτηκε με πολύ μεράκι και διάθεση σε ένα κτίριο με μια δικιά του ιστορία. Το μαγαζί αποτελεί παλαιότερο περιουσιακό απόκτημα του Γιάννη Κύρτση, με τη μικρή οδό που βρίσκονται τα τραπεζάκια να έχει το όνομά του. Αρχικά υπήρξε χάνι, αλλά το τι υπήρξε έπειτα ξεκάθαρο δεν είναι -όμως, είναι ξεκάθαρο το τι είναι τώρα κι αυτό δεν είναι άλλο από έναν μεγάλο χώρο με μια καθαρά δική του προσωπικότητα.

Στο Ypsilon οτιδήποτε πάρει το μάτι σου είναι custom made -από το πιο απλό αντικείμενο διακόσμησης μέχρι την καρέκλα που κάθεσαι. Κυριαρχεί μια αίσθηση μινιμαλισμού, ειδικά στον χώρο κοντά στην είσοδο -όπως το ικανοποιητικά φωτεινό λευκό, με λεπτομέρειες που το σπάνε με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης, θα παρατηρήσεις μια αγάπη για τα γεωμετρικά σχήματα. Τα περισσότερα αισθητικά ερεθίσματα που θα λάβεις αποτελούν έναν συνδυασμό ιδεών πάνω σε κάποιο σχήμα, ενώ ακόμα θα σε κάνει να αισθάνεσαι πως υπάρχει κάτι γενικά απρόβλεπτο γύρω σου -βλέπε χαρακτηριστικά το logo του μαγαζιού.

Minimalism at its best

Αν οφείλεται σε κάτι η απότομη επιτυχία του Ypsilon, αυτό είναι ένας συνδυασμός παραγόντων που άλλους ήξερα και άλλους έμαθα. Καταρχάς, η πολύ διαφορετική και clean διακόσμηση. Δεύτερον, το ότι καιρό τώρα ετοιμαζόταν ο κόσμος της Θεσσαλονίκης για αυτό -γινόταν κουβέντα τόσο από γνωστούς των παιδιών που το έφτιαχναν με υπομονή και διάθεση, όσο και από την ίδια τη γειτονιά. Τρίτον, οι πολύ καλές τιμές του -σε μερικά πράγματα, οι διαφορές με ένα κοινό μαγαζί είναι εντυπωσιακές, ειδικά για το αισθητικό αποτέλεσμα που προσφέρει συγκριτικά. Άλλωστε, οι ίδιοι οι δημιουργοί είναι Θεσσαλονικείς που έχουν ζήσει στην κρίση και έχουν υπάρξει στη θέση τη δικιά σου ή τη δικιά μου -aka του φοιτητή που σχεδόν πάντα ζορίζεται.

Στο Ypsilon αναφέρθηκε η έκφραση “ακαδημαϊκή προσέγγιση” όσον αφορά το ύφος αλλά και την μουσική του και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Τόσο το μενού, όσο και η διακόσμηση έχουν international στοιχεία -χαρακτηριστική η αγάπη για το τσάι αλλά και καινούργια στοιχεία όπως το lassi, ένα ινδικό ποτό με γιαούρτι που μπορείς να δοκιμάσεις κάποια στιγμή που αισθάνεσαι πιο daring. Αν το παίζεις λίγο πιο safe, μπορείς να πάρεις μια σπιτική λεμονάδα -approved by me- ή ένα τσάι με chia -well, approved by me and my vegeterian friend.

Συνεπώς..

To Ypsilon είναι ένα μαγαζί που θυμίζει “παλάτι” in a way, προσφέροντας, όμως πρόσβαση στον κάθε πελάτη που θέλει να το εξερευνήσει. Λεπτομέρεια -αλλά αρκετά σημαντική- η εξειδικευμένη τουαλέτα για ΑΜΕΑ, που αξίζει την αναφορά μου. Κι αν οφείλω να καταλήξω κάπου, ας πω απλά πως τέτοιες προσπάθειες στην πόλη μας καλό είναι να επιβραβεύονται. Συνεπώς, αν δεν το έχεις επισκεπτεί ήδη just do it.

Ανέβασε κι ένα story, έτσι για πάρτη μου.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *