fbpx
EventsMusic

Οι Above Us The Waves είναι Rough on High Seas!

Συντάκτρια: Σταυρούλα Καψογεώργη
Φωτογραφία: Γεωργία Λαδοπούλου

Οι Above us The Waves έρχονται από την Καβάλα και αλλάζουν τα δεδομένα στη σκηνή της metalcore. Ιδρύθηκαν το 2008 και από τότε δημιουργούν συνεχώς μουσική. Οι επιρροές τους είναι ένα συνονθύλευμα σουηδικού death metal αλλά και αμφότερων post punk συγκροτημάτων, προερχόμενοι τόσο από Αμερική όσο και από Αυστραλία. Μου ξεκαθάρισαν βέβαια τα αμιγώς διαφορετικά τους ακούσματα, κάτι που θεωρoύν ότι δεν τους κάνει να είναι μια καθαρά metal μπάντα.

Συναντηθήκαμε στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν ανοίξουν την μεγαλειώδη συναυλία των Bullet for My Valentine. Μιλήσαμε για λίγο περί αυτής της αγχωτικής αλλά και συνάμα χαρούμενης και μαγικής στιγμής  και μετά πάτησα το rec. Όπως και οι ίδιοι αναφέρουν

Για εμάς είναι το μεγαλύτερο live για το 2018/19 και είναι ένα συγκρότημα που υπερ-αγαπούμε και τους ακούμε από πολύ μικροί. Η χαρά μας είναι αμέτρητη, όπως και το 2014 που μοιραστήκαμε τη σκηνή με τους HIM στην Κωνσταντινούπολη.

Το 2018, ήταν μια πολύ γεμάτη χρονιά για εκείνους, με πολλές live εμφανίσεις, ένα ευρωπαϊκό mini tour και έναν νέο ολοκληρωμένο δίσκο. Όπως μου είπε ο Βαγγέλης, ο τραγουδιστής της μπάντας:

Ναι, το 2018 αποτέλεσε μια πολύ δραστήρια χρονιά για την μπάντα. Αλλά υπήρχε μια μεγάλη περίοδος που ήμασταν αρκετά ανενεργοί στο θέμα των lives, καθώς βρισκόμασταν πολύ καιρό στο στούντιο ηχογραφώντας τον δίσκο μας, Rough on High Seas.

Δεν μπόρεσα να μην ρωτήσω σχετικά με το  γεγονός ότι η βάση τους βρίσκεται στην Καβάλα, και όχι στην Αθήνα, κάτι που θεωρητικά τους κάνει να βρίσκονται έξω από τα πράγματα. Ωστόσο, πιστεύουν ότι αποτελεί κίνητρο να διαμένουν στη Καβάλα, διότι βρίσκονται συνεχώς στον δρόμο χωρίς να εφησυχάζονται, κάτι που μπορεί να κάνουν πολλά συγκροτήματα της πρωτεύουσας. Άλλωστε όπως μου λέει και ο Βασίλης, ο ένας από τους δύο κιθαρίστες:

Δεν θεωρώ ότι είμαστε τεράστια χώρα που μπορεί να θεωρηθεί ότι βρισκόμαστε μακριά από το κέντρο των εξελίξεων. Το γεγονός επίσης ότι η Καβάλα δεν εχει κάποια μουσική σκηνή για να μπορέσει να στηρίξει την μουσική που παίζουμε, μας επιβάλλει τη συνεχή μας μετακίνηση τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Αν και δεν έχουμε φτάσει στο απόγειο των προσδοκιών μας, είναι πολύ θετικό το feedback που λαμβάνουμε από το κοινό και μας κάνει να συνεχίζουμε.

Λίγο πρίν τους αφήσω για το soundcheck, ρώτησα σχετικά με την υπάρχουσα άποψη πως η metal αποτελεί τρόπο ζωής. Οι ίδιοι μου απαντούν αυθόρμητα:

Κλισέ! Η metal είναι πλέον αρκετά mainstream. Δεν πιστεύουμε ακολούθως ότι είναι αναγκαίο να υφίσταται μια συγκεκριμένη συμπεριφορά αντίδρασης από τους ανθρώπους που έχουν metal ακούσματα. Το θέμα είναι να περνάς καλά με το συγκεκριμένο είδος, αυτός είναι και ο σκοπός των live μας. Δεν χρειάζεται να υπάρχουν στεγανά, ούτε να ορίζει κάποιος πως θα είναι ο metal τρόπος ζωής.

Οι Above Us The Waves είναι όντως πολύ κουλ παιδιά και αυτό βγαίνει μέσω της μουσικής τους. Όπως μου είπαν οι ίδιοι, ετοιμάζουν ένα mini ευρωπαϊκό tour μες στο φθινόπωρο. Η αστείρευτη ενέργεια στα live τους, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει τη νιόφερτη metal μουσική σκηνή.

Μην ξεχάσετε να τους ακολουθήσετε σε Instagram και Facebook

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *