fbpx
Theater

Οι θεατρικές παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη

Συντάκτρια: Καιμακάμη Δήμητρα

 

Αγαπημένοι θεατρόφιλοι της Θεσσαλονίκης,
θέλετε να προγραμματίσετε τις παραστάσεις που θα δείτε τον Απρίλιο και το Μαίο αλλά δεν ξέρετε ποιες να επιλέξετε; To ΤFC είναι εδώ για να σας ενημερώσει για όλες τις παραστάσεις που έρχονται και, φυσικά, να σας βοηθήσει να δείτε τις καλύτερες θεατρικές δουλειές που έρχονται στην πόλη μας. Και πιστέψτε την κοκκινομάλλα σας, οι εβδομάδες που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα ηλεκτρισμένες και θεατρικά πολλά υποσχόμενες…

Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ (ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ) 16/4-30/4

Η παράσταση που κέρδισε τους θεατές και κριτικούς στην Αθήνα, ανεβαίνει μετά από 2 χρόνια και είναι έτοιμη να κλέψει και εδώ τις εντυπώσεις του κοινού. Μέσω μιας φαινομενικά απλής υπόθεσης τσακωμού, 2 ζευγάρια ξεγυμνώνονται και αποκαλύπτουν όλες τις ζωώδεις πλευρές τους, φορώντας σακάκια και προσπαθώντας να διατηρήσουν τη “φυσιολογική εικόνα” που χρόνια έχτιζαν.

12 ΕΝΟΡΚΟΙ (ΘΕΑΤΡΟ ΕΓΝΑΤΙΑ) 19/04-30/4

Για 3η συνεχιζόμενη χρονιά οι 12 ένορκοι επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για να μας προβληματίσουν για το εάν είναι πράγματι κάποιος αθώος ή τελικά μπορεί μια υπόθεση να μην έχει μόνο μια πλευρά.

ΚΑΛΙΓΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΑΛΜΠΕΡ ΚΑΜΥ (ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) 21/4-23/4

Ένας άντρας που τα έχει χάσει όλα είναι μπροστά στην αυτοκτονία και, μέσα στο παράλογο της κοινωνίας που τον περιβάλλει, φαίνεται ότι τελικά η απόφαση του δε στερείται λογικής. Μια πολλά υποσχόμενη σκηνοθεσία με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου.

ΜΑΝΑ ΘΑ ΠΑΩ ΣΤΟ HOLLYWOOD (ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ) 20/4-14/5

Μια ακόμα παράσταση που έρχεται από την Αθήνα μετά από μεγάλη επιτυχία, και αιτία γέλιου πολλών θεατών που την περιέγραψαν ως μια από τις καλύτερες κωμωδίες της χρονιάς. Η σαρκαστική πένα της Δήμητρας Παπαδοπούλου συνοδευόμενη από ένα αρκετά καλό καστ είναι εδώ για ένα μεγάλο κύκλο παραστάσεων.

ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ (Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών) 21/4-28/5

Ένα έργο που μιλάει για το χωρισμό ενός ζευγαριού που, ίσως, να μην έχει ξεχάσει ο ένας τον άλλον 9 χρόνια μετά την απόφαση τους να μην είναι πλέον μαζί. Δύο ηθοποιοί που έχουν σκοπό να αποκαλύψουν στους θεατές τις ευαισθησίες ανθρώπων που μοιάζουν φαινομενικά άτρωτοι και δυνατοί. Είναι όμως;

Η ΑΠΕΙΛΗ (Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών) 20/4-23/4

Ένα έργο που στοχεύει όσο κανένα άλλο στον ρατσισμό που αρχίζει να επεκτείνεται από άκρη σε άκρη του κόσμου με ανεξέλεγκτους ρυθμούς. Ένα ζευγάρι το οποίο δε χαίρεται με την άφιξη νέων αλλοδαπών γειτόνων, αλλά αντίθετα σχεδιάζει την εξόντωση τους.

ΟΜΠΙΝΤΑ (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ)20/4-23/4

Ένα έργο για τη ζωή του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη, το οποίο ανεβαίνει επίσης μετά από μεγάλη επιτυχία από την πρωτεύουσα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Γιώργος Κοτανίδης ενώ μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

ΦΙΛΙΩ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟΥ (Μονή Λαζαριστών) 21/4-30/4

Μια παράσταση που έχουν παρακολουθήσει 15.000 θεατές σε Αθήνα και Κύπρο έρχεται στη Θεσσαλονίκη. Οι ιστορίες μιας γυναίκας από τη Μικρά Ασία μέσα από την ερμηνεία της Δέσποινας Μπεμπεδέλη που έχουν χαρακτηρίσει κριτικοί και θεατές ως εξαιρετική.

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΛΟΤΙΛΔΗ (ΘΕΑΤΡΟ Τ) 17/4-3/05

Μια λεπτή γραμμή που χωρίζει το μίσος από τον έρωτα, αυτή θα διαχωρίζει και τις ζωές 2 νέων και όμορφων ανθρώπων, της Κλοτίλδης Τρολ και του κόμη Φιλιμάριο Ντυμπλέ. Μια παράσταση με συνοδεία μουσικής για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΟΥ ΠΕΘΑΝΕ (ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ) 27/4-30/4

Μια παράσταση με πρωταγωνιστές τον Γκοντό από το Περιμένοντας τον Γκοντό του Σάμουελ Μπέκετ, τη Μπλάνς από το Λεωφορείον ο Πόθος του Τένεσι Ουίλιαμς και τον Φιρς από τον Βυσσινόκηπο του Αντόν Τσέχωφ, με κοινή εμπειρία την εγκατάλειψη.


0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *