fbpx
AbroadMade in GreeceTravel

Ξεκίνα τα ταξίδια όσο είναι καιρός!

 Συντάκτης : Λιάπης Άρης

   Σήμερα λοιπόν, όπως μας προδίδει και ο τίτλος μας , δε θα μιλήσουμε για κάποιο συγκεκριμένο ταξίδι. Ο ρόλος μου είναι να σας παροτρύνω απλά να τα ξεκινήσετε(και προσοχή, σας μιλάει ένας άνθρωπος που ξεκίνησε πολύ αργά να ταξιδεύει).Ο θυμόσοφος λαός μας  λέει την εξής φράση “ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ” και αυτό θα είναι το μότο μας για σήμερα. Τι σημάνει αυτό; Ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις το οτιδήποτε, πόσω μάλλον τα ταξίδια.

Τα ταξίδια είναι πρώτα απ’ όλα είναι  τρόπος ζωής, καθώς μέσα απ΄ αυτά κάνεις φίλους, γνωρίζεις διαφορετικούς τρόπους ζωής, συνήθειες ανθρώπων που δεν μπορείς ούτε να φανταστείς, βλέπεις όμορφα μέρη, γεύεσαι παραδοσιακά εδέσματα και σημαντικότερο όλων… σέβεσαι  την διαφορετικότητα, κάτι που έχουμε ξεχάσει. Γιατί ο φασισμός θεραπεύεται με το διάβασμα και ο ρατσισμός με τα ταξίδια -δεν έχει ειπωθεί τυχαία αυτό πιστεύω-. Το να ταξιδεύεις σήμερα μπορεί να θεωρηθεί πολυτέλεια. Είναι όμως; Την απάντηση θα τη δώσει ο καθένας μόνος του στο τέλος αυτού του άρθρου.

  Ο μέσος άνθρωπος δαπανεί τα χρήματα του πέρα από τις καθημερινές του ανάγκες και στα λεγόμενα “θέλω“, τα οποία μπορεί να είναι από μια ακριβή τσάντα  για τις γυναίκες(!), μέχρι το κινητό των οκτακοσίων ευρώ για τους άντρες! Δεν λέω…Χρειάζονται και αυτά, αλλά τι μένει ρε παιδιά στο τέλος…; Τι θα θυμάστε πιο εύκολα; Ότι είχατε το καλύτερο κινητό της αγοράς  ή τη φωτογραφία με τα φιλαράκια που αλλάζετε λάστιχο στο νοικιασμένο αυτοκίνητο σας,  σε ένα από τα road trip που κάνατε;

Όπως σας είπα την απάντηση θα τη δώσει ο καθένας μόνο του… Εγώ απλά θα σας πω δύο τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε στα πρώτα σας ταξίδια. Κύριο και καθοριστικό ρολό για να ευχαριστηθείς ένα ταξίδι, κατά την προσωπική μου πάντα άποψη, είναι η παρέα με την οποία θα το κάνεις. Συνήθως τα πρώτα μας ταξίδια τα κάνουμε με τους κολλητούς μας! Εκεί μαθαίνει ο ένας τον άλλο περισσότερο, και οι σχέσεις γίνονται ακόμη πιο δυνατές.

Για το επόμενο που πρέπει να μεριμνήσεις, είναι ο προϋπολογισμός του ταξιδιού, κι ένας κάλος προϋπολογισμός περιλαμβάνει  φθηνό εισιτήριο. Ένας τρόπος να το πετύχεις είναι ή να το κλείσεις τουλάχιστον 2 μήνες νωρίτερα (μιλάμε πάντα για την Ευρώπη). Αν αυτό δεν είναι εφικτό ψάξτε καθημερινώς  για προσφορές στις σελίδες των αεροπορικών πληκτρολογώντας ημέρα αναχώρησης την Τρίτη ή την Τετάρτη, και ημέρα επιστροφής τη Δευτέρα. Για το τέλος κάνε ένα πλάνο χρημάτων που μπορείς να δαπανήσεις για το ταξίδι σου. Ξεχωρίζοντας πόσα χρήματα θα χρειαστείς για διανυκτέρευση, φαγητό, ποτό, μετακινήσεις μουσεία, ενθύμια -το σημαντικότερο-. Έτσι  έχεις τον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών σου.

Τέλος πριν πάρεις την απόφαση να κάνεις το ταξίδι, μην περιμένεις την τελευταία στιγμή για να κάνεις πρόγραμμα. Ψάξε! Ψάξε τα καλύτερα μέρη για φαγητό και ποτό. Διάλεξε σε ποιά μνημεία αξίζει να πας, και στην πορεία θα ανακαλύψεις και άλλα. Κλείσε online τα εισητήριά σου, για μουσεία ή πολυσύχναστα αξιοθέατα, γλυτώνοντας την ατελείωτη αναμονή στις ουρές και τον εκνευρισμό που αυτό προκαλεί. Κοίτα τον χάρτη να μάθεις, σχετικά τη μορφολογία της πόλεως. Και οργανώσου για να μην τρέχεις τελευταία στιγμή. Το ταξίδι είναι ένας πνευματικός παράδεισος, όχι ο παράδεισος του άγχους!

Πιστεύω μέσα από αυτό το κείμενο να σας βοήθησα και να ξύπνησα τον τρελό ταξιδιώτη που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Γι’ αυτό λοιπόν κάντε την αρχή και ταξιδέψτε! Ξεκινήστε από το πιο κοντινό γραφικό χωριό που σας έρχεται στο μυαλό… Μάθετε  την ιστορία του, συνομιλήστε με τους κατοίκους ,δοκιμάστε  ένα παραδοσιακό γλυκό… Είμαι σίγουρος πως θα σας  αλλάξει τη μέχρι τώρα γνώμη σας για το τι πραγματικά αξίζει στη ζωή και εγώ θα είμαι εδώ να σας συστήνω  νέους προορισμούς!

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *