fbpx
CaféCity VibesEast|ΑνατολικάSKGreen

Μπονμπονέλλα: Old but gold

Συντάκτρια: Καλλιόπη Χρυσανίδου

Φωτογραφία: Παναγιώτης Πλάτσικας

Τι λες για ένα καφέ που μπορεί να μην το συναντάς στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, αξίζει όμως να περπατήσεις ως την οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή 21 για να δεις περί τίνος πρόκειται; Ανοιχτό καθημερινά από τις 7.00 το πρωί ως τη 1.00 το βράδυ, σε περιμένει να σε ταξιδέψει back to 70s.

Η Μπονμπονέλλα εναλλάσσεται από cafe το πρωί, σε cute bar για ένα χαλαρό ποτάκι το βράδυ για να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Κι αν είσαι πρωινός τύπος προέβλεψε και για εσένα. Πριν ή μετά τη δουλειά και όποτε βιάζεσαι, πέρνα για ένα take away, στις πιο ιδιαίτερες συσκευασίες.

Μπονμπονέλλα it is

Ξεκινώντας με το όνομα του μας πηγαίνει κατευθείαν χρόνια πίσω. Ναι καλά θυμάσαι, Μπονμπονέλλα! Η αγαπημένη γρανίτα μικρών και μεγάλων. Εσένα ποια γεύση ήταν η αγαπημένη σου, φράουλα, λεμόνι ήcoca-cola;

The main idea

Με μία επίσκεψη στη Μπονμπονέλλα αλλά και γνωρίζοντας τον ιδιοκτήτη αυτού του ιδιαίτερου καφέ, συνειδητοποιεί κανείς πως τίποτα δεν πάει αναξιοποίητο. Ως συλλέκτης αντικών και μέσω της επανάχρησης παλαιών επίπλων, κατόρθωσε να δημιουργήσει έναν χώρο, βγαλμένο από ταινία παλιάς δεκαετίας. Αντίκες δεξιά και αριστερά που δεν θα ξέρεις τι να πρωτοφωτογραφίσεις.

Το πολυαγαπημένο παιχνίδι των 90s το λεγόμενο φλίπερ, αφίσες και κορνίζες καλλιτεχνών των 60s, 70s & 80s κοσμούν τον χώρο ιδανικά για να σε ταξιδεύουν back to the old days. Το φωτεινό φανάρι στο bar, αποτελεί και σήμα κατατεθέν για να σου θυμίζει πότε αυτό ανοίγει και είναι έτοιμο να σου προσφέρει ποτάρες και πότε σε αποχαιρετά. Όλα τα αντικείμενα είναι προσεχτικά διαλεγμένα, φροντισμένα και πλήρως εναρμονισμένα με το concept του μαγαζιού.

What about music?

Όπως και το decor έτσι και η μουσική είναι προσεκτικά διαλεγμένη για να συνάδει με το mood του μαγαζιού. Latin, Funk, Regge και άλλες πολλές ξενόφερτες μελωδίες χρωματίζουν την ατμόσφαιρα του χώρου. Με χαλαρή μουσική υποδέχεται τα πρωινά η Μπονμπονέλλα και συνεχίζει με αφρικανικούς ρυθμούς με σκοπό να σε παρασύρει για ένα παγωμένοcocktail το βραδάκι στο ατέλειωτο bar του.

The important things

Η ιδιαιτερότητα όμως του καφέ αυτού δεν σταματά μόνο στη διακόσμηση. Η Μπονμπονέλλα είναι pet friendly αλλά και green corner όπως θα τη χαρακτήριζα εγώ λόγω της περιβαλλοντικής της δράσης. “Τίποτα δεν πετιέται, όλα ανακυκλώνονται, αρκεί να γίνουμε δημιουργικοί”, θα
μπορούσαν να είναι κάποιες από τις εκφράσεις που θα χαρακτήριζαν το σημαντικό έργο των ανθρώπων που κρύβονται πίσω από το Μπονμπονέλλα.

Μην το πολυσκέφτεσαι, επισκέψου το

Ένα καφέ φτιαγμένο με πολύ μεράκι και αγάπη για τα old decades. Παραδοσιακή μουσική ξένων λαών για να σε ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. Αντίκες και vintage διάθεση για να σου θυμίσουν πως η διασκέδαση δεν στηριζόταν πάντοτε στην τεχνολογία. Ένα χαλαρό απόγευμα στο cozy σαλονάκι του Μπονμπονέλλα και ξέχνα τα πάντα.


0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *